MERHABA , ben de bu durumdan muzdarip biriyim. yaklaşık 25 yıldır kekemeliğim var. şu an taşeronda çalışiıyorum ama daha iyi yerlere gelmek için sınavlara da hazırlanıyorum. hiçbir şey kolay değil bu hayatta. devamlı mücadele halinde olmak boynumuzun borcudur. vasıflı olduğum bir meslek grubu da var bunun yanında. iş hayatında sıkıntılarımız oluyor tabi ki. ama özgüvenli biri ve işini adam gibi yapan biriyseniz kimse size bir şey demez veya size engel olmaz. birkaç istisna olacaktır tabi ki. bunlar da hayatın size sunduğu cilvelerdir diyelim. Türkiyede kekemelerin en büyük sorunu ve en temel ihtiyacı iş bulma konusudur. bir insanın işi yoksa hayat kalitesi sıfır demektir. kekeme bireyler bu konuda biraz sıkıntılılardır. Ülke olarak bu bireyler fazla bilinmese de mağdur durumları zamanla giderilecektır umarım inşallah. son dönemlerde kekemelik terapileri gelişmekte olup , bu sorunun çözümleri bulunabilmektedir. Engel oran cetvelinde kekemeliğe de engel oranı verilmektedır ama tabi ki şiddetine göre.