Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kemal Kılıçdaroğlu'nun engellilerle ilgili beklenen videosu geldi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kılıçdaroğlu

00.30 da Twitter da video ..engelliler ve aileleri izlesin ...

Merakla bekliyorum. Kendisini desteklyeceğiz inşallah güzel haberler alırız.

Videoda 9 önemli madde hakkında konuştu Kemal Kılıçdaroğlu. (Engelli aylığında hane gelirine bakmayacağız kişinin kendi gelir durumuna bakacağız demesini de bekliyordum, onu söylemedi.) Bu maddeler şöyle,

"İlk iş engelli yoksulluğuna el atacağız"

"1- Engelli aylıkları ve bakım yardımları için enflasyonu dikkate alacak şekilde kanun çıkaracağız. Bu aylıkları ve yardımları asla enflasyona ezdirmeyeceğiz. Yardımlar öyle Bay Kemal'in de iki dudağına bırakmayacak net kanun olacak.

2- Gelir desteğini kadının banka hesabına yatıracağız. Evde engellisi olan veya yaşlıya bakım hizmeti veren kadınların sosyal güvenlik primlerini devlet ödeyecek ve Aile Destekleri Sigortası kapsamında kadınlar emeklilik hakkı kazanacak.

3- Protez ve ortezlerin sosyal güvenlik kurumu katkı paylarını ve malzeme desteklerini günün şartlarına göre güncelleyeceğiz.

4- Engelli vatandaşlarımızın akülü ve manuel tekerlekli araçlarının tamir bakım ve onarımını ücretsiz olarak yapan atölyeler kuracağız. Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere belediyelerimiz bu hizmetleri başarılı bir şekilde uyguluyorlar. Artık Türkiye'nin her yerine yayacağız bunu.

5- Dijital dönüşümü ve uzaktan çalışma imkanlarını dikkate alarak kamu ve özel sektörde engelliler için ayrılan kotaları dolduracağız. Kamuda 12 bin engellinin atamasını yapacağız.

6- Down sendromlu çocukların hayata katılımı ve ailelerinin destek alması için altyapıyı hızla güçlendireceğiz.

7- Engelli raporlarında keyfi değerlendirmelerin büyük mağduriyetler yarattığını biliyoruz. Biz adil ve etkin bir sağlık kurulu raporu yönetmeliğini hayata geçireceğiz. Keyfi rapor çilesi kesinlikle son bulacak.

8- Bakın engelliler en temel haklardan olan eğitimden de mahrum kalıyorlar. Sadece yüzde 6.5'i lise, yüzde 2.6'sı üniversite mezunu. Çünkü engelliler için eğitim de engellerle dolu. Biz okulları engelli öğrencilerin ihtiyacını gözeterek tasarlayacağız. Engelli çocukların örgün eğitim dışındaki rehabilitasyon hizmetini ayda en az 40 saate çıkaracağız.

9- Engellilere yönelik ayrımcılığı sona erdirmek için yeni hukuki düzenlemeler yapacağız. Bu ülkede engelliler artık eşit yurttaşlar olarak hak ettikleri gibi insanca yaşayacak."

Kaynak: https://www.evrensel.net/haber/489306/kilicdaroglu-engellilere-ve-ailelerine-seslenen-bir-video-yayimladi?a=015

Eksik açıklama olmuş

Milletvekili arkadaşa 21:59 da engellilerle ilgili bir açıklama yapılmasını yazdım 2 saat sonra geldi ama talebe hiç değinilmemiş yada açıklama saati tesadüftür.

kemal başkanımız şu engelli raporlarına bir düzenleme getirse keşke başkanım sesimizi duyun hersene engelli oranlarını git gide düşürüyorlar hasta adama sağlam raporu veriyorlar hastanede doktorlar bize bin türlü zorluk çıkarıyorlar sesimizi duyun derdimize çare olun. yüzde 44 raporum yüzde 26 ya düştü iyileşsem sağlam birisi olasam içim yanmayacak raporum olmadığı için kamu alımlarına da hep sağlam ilanlarına müracat ediyorum...

Abdlsmd67
Yok 67 kardeş, burada herkes var...

Kimin engelliler hakkında söyleyecek sözü, derdi, maruzatı varsa bu kürsü açık.

Başlığı görünce bir ümit bakıyım dedim ama dağ fare doğurmuş.

Abdülsamed dostum. Ben de CHP.li filan değilim çok şükür ama neticede sakatım yani bu platformun bir üyesiyim. Belki başka konulardaki sözlerini dinlemem ama konu biz sakatlarla ilgili olduğunda CHP.lilerin de, İP.lilerin de, TİP.lilerin de, AKP.nin de BBP.nin de MHP’nin ve Yeniden Refah.ın da açıklamalarını dilerim, not alırım. Ve kimin bana ve bizim camiadaki sevgili dostlara/arkadaşlara zerre kadar hayrı dokunmuşsa, dokunuyorsa, dokunacaksa başımın üzerinde yeri vardır. O nedenle dinlemekte yarar vardır. Ben mesela Siyasal mezunuyum. Tıp fakültesini kazanamayınca bari hariciye veya iç işlerine gireyim dedim iki lisanım var elimde (kullanmadığında lisan kuştan daha hızlı füze gibi uçup gidiyor) ama 8o li yıllardaki iktidar biz sakatları ne hariciyeye alıyordu ne de iç işlerine. Sakat elçi de kaymakam da olamaz çünkü bu sakatlar devleti temsil edemez diyordu o zamanki zihniyet. O nedenle her adayın biz sakatlarla ilgili politikalarını dinlemekte yarar var. Verdikleri sözler tutulmaz ise en azından yüzlerine çarpılır vaadleri.
Selametle.

Yüzde doksan altı ötv muafiyetli alınan araçlardaki kullanma kısıtlanması kaldırılmalı. Bir araç tek kişiye endekslenmemeli. 1. Derece akraba anne baba çocuk eş kullanabilmeli

KISITLAMA DERHAL KALDIRILMALI

Sözlere güvenmiyoruz artık İstanbul'da bez yardımı alıyorduk bunlar gelince kesildi. Yardımlar sözde var görünüyor ama o yardımı alma kriterlerine bakınca sokakta yaşaman gerekiyor zira başka türlü o şartlara uymuyorsun. Önce kendi yönettiğin belediyelerde engelliler için birşeyler yap sonra konuş böyle samimi olmuyor. Chp yönetimi 4 yıldır İstanbul'da eski yönetimin yaptığından başka hiçbir şey yapmadı aksine işi her yerde yokuşa sürdüler önceden gelip halimizi soran vardı artık oda yok.

idosente

Bir yardım kriteri var ve bu yardım kriterlerine uyulmadığında kişiler o yardımdan yararlanamıyor. Bu kriterler de geçmiş dönemde belirlendi. Bu kriterlerin değişmesi talebi makuldür, ama bu kriterleri uygulayanlara söz söylemek makul değildir.

İBB dahil AKP'den geçen tüm belediyelerde sosyal yardımlar 4 (Dört) kat artmış durumda. Bu mutlak bir veri, yani sosyal yardımlar değil azalmak, 4 kat artmış

Hasta bezini belediye dağıtmaz! Bunu karşılaması gereken ülkenin sosyal güvenlik kurumudur. SGK'nın bez için ödediği para vatandaşın kullandığının 1/5'i neredeyse. Yani görevini, yapmayan kurum SGK ve doğal olarak Hükümettir. SGK hangi tıbbi cihazı ya da sarf malzemesini yurttaş için doğru düzgün karşılıyor, onu en iyi bizler biliyoruz zaten...

Vatandaşı üç kuruşluk bez için dilenci gibi devlet kapılarında süründüren yoksulluk da aynı şekilde hükümetin eseridir. San/bana bez hesabı yaptırıp paraları bilmem nerelere akıtanlar bu işlerdeki esas suçlulardır. Herkes hesabını buna uygun yapmalıdır.

Tekrar takrar söylüyorum: Ülke 20 yıl geri gitse 50 yıl ileri gitmiş olur. Engellilerle ilgili her hak için de bunu böyle net söylerim. Şimdi seçim dönemi ve tabii herkes angaje durumda. Onun için burada şimdi tartışmak anlamsız. Ama sonrasında isteyene hodri meydan. Kim aksini iddia ediyorsa buyursun, tek tek her icraat için, hiiiç söz kalabalığı yapıp karambole kaçmadan, misler gibi tartışabilirim.

Son söz de seçim bayramımız herkes için kutlu olsun. Güle oynaya sandığa gidip irademizi koyacağız ve sonucunu da hep beraber yaşayacağız. Kim hayatından memnunsa devam, kim şikayetçiyse dur desin. Ben, belediyeden bez dilenmek zorunda kalmadığımız bir düzen için oy kullanacağım.

Oyum dedeye ilk turda kazanıyoruz. Good bye AKP...

Dedeeee geliyor. :eek:

Denss
%10 farkla kazanacak. Ben boş yere yazmam ve AKP liler gibi goy goy yapmam. İşleri bitti ve yeniden baharlar gelecek. Yurt dışından takip ediyorum arkadaşlar İşleri bitti.

İnşallah Bay Kemal kazanır !

Onun adı bay Kemal değil. Dedeeee ve dedem gelecek!

Burası chp engellilerin yeri mi editör

Size kalben katılıyorum, burası siyasetin propaganda yerimi.

Üstelik garibim, müjde diye var olan engellilere verilenleri tekrarlayıp durmuş, acıdım

Kısa ve öz, her zamanki gibi, videosu yayınlanan kişi yine kılışe, olanları kendineleri yeniden keşfedecek gibi anlatıp durmuş.
Artık bizler uyutula uyutula, uykusuz kalmayı ögrendik,
Yazık dağ fağre doğurdu dercesine bir konuşma olmuş

hayat76

Fağre yazan ile benim oyum bir değil. Sen önce fare yazmayı öğren ve sonra gelip bu platformu eleştir.

Pa_Pi

Helal

Beyefendi %10 nerenden şimdi birde yurt dışından yazıyormuş

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt