Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kemik iliği kanseriyim. 1800 prim günüm var. Nasıl emekli olabilirim?

Konular
9
Reaksiyonlar
0
3-Malign (Kötü huylu) Gammopatiler (Remisyonda veya tedavi ile kontrolde): % 50
4-Malign (kötü huylu) Gammopatiler (Ağır veya remisyona girmeyen): % 90

dr ile konuştum.bana % 50 kesin % 90 da olabilir dedi. sgk nın primi 1800 gün yaşı ise eylül 2012 de 10. yaşını dolduruyor.malülen elekli olmak için tek hastalıktan % 60 ve üzeri mi olmalı arkadaşlar.ben psikoloji de katıp yükseltebilirmiyim. yada faydası olur mu. eylül ayını rapor için beklemelimiyim. yoksa müracat edeyim mi.

sayın bülent bey
maluliyet cetvelinde hastalığım var fakat ordaki listede ben oran göremedim. acaba o listede hastalığı olanlar malulen emekli olabilir mi öyle mi yorumlamalıyım.ben vergi indirimi için mi müracat edecem yoksa malulen emekli olmak için mi yada engelli raporu almak için mi.

Erken emekliliğe zaman ve priminiz yetmez; Ancak malulen emekli olabilirsiniz o da %60 ve üzeri rapor alabilirseniz.

Yücel,
Bence 20.09.2012 tarihinde malulen emekli olmak için müracaat edin malulen emekli olamaz iseniz vergi indirim hakkı alıp erken emekli olursunuz vergi indirim oranınıza göre şu tablodan faydalanarak emeklilik tarihinizi hesaplaya bilirsiniz.

2008_oncesi.PNG

bu gün sağlık kurulu raporu mu aldım % 90 ağır özürlü 2 yıl süreli olarak verildi.şimdi ben raporumu vergi indirimine başvurarak emeklilik için nasıl kullanabilirim. Malulen mi emekli olacağım?
ayrıca bende ötv siz araç alabilirmiyim.

Yücel bey, yukarıda da yazdığımız üzere, 10 yıllık sigortalılık süreniz dolduğunda malulen emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvuru yapın. Elinizdeki rapor maalesef malulen emeklilikte hiç bir işinize yaramayacak. Malulen emeklilik söz konusu olduğunda sigorta müdürlüğü sevki ile hastaneye gidip rapor almanız şart.

Araç konusuna gelince, evet, % 90 ve üzeri raporunuzla vergi istisnalı araç satın alabilirsiniz. BUna dair bilgi ve soru-cevap için: Özel Donanımlı Otomobiller - Motorlu Araçlar - H Sınıfı Ehliyet

burada bana yardımcı olan herkese teşekkür ederim.şimdi elimdeki raporla vergi indirimine göndersem tekrar erken yaşta emeklilik koşullarını sağladığımda ( 5 yıl sonra) gelen vergi indirimi belgem tekrar geçerli olur mu. araç alırken vasi atamam şart mı. kamyonetlerde pikap tarzı olanlarda ötv kaç acaba.

Süreli raporla vergi indirimine başvurduğunuzda maliye'Nin nasıl bir karar vereceği önemli. "X yıl vergi indirim hakkı var" da diyebilir, "vergi indirim hakkı süreklidir" de diyebilir. Eğer sürekli ibareli hak verirse, o zaman elde edeceğiniz o hak size erken Yaşlılık emekliliği hakkını da kazandırmış olacak. Kural, emeklilik başvurusu yaptığınız tarihte vergi indirim hakkınızın sürüyor olmasıdır...

Zihinsel yeti kaybı yoksa, vasi atanması söz konusu değil. Noterden verilecek vekaletname ile araç alım prosedürleri gerçekleştirilir.

http://www.engelliler.biz/forum/oze...ar-otv-istisnali-olarak-satin-alinabilir.html

bülent bey
herşey için çok teşekkürler bana çok yardımcı oldunuz. bilgirinizle benim gibi birçok kişiyi de aydınlattığınızdan hiç şüphem yok iyi ki siz gibi yol gösterici önder insanlar var.herkesle tek tek ilgilenip zaman ayırıyorsunuz. allah ta sizin gönlünüze göre versin.

vergi indirimim % 90 olarak onaylanıp geldi raporum 2 yıl süreli idi ama gelen kağıtta xx yıl sürelidir veya süreklidir şeklinde bir ibare yok sadece müraccat tarihim ( 27.08.2012) itibaren geçerlidir şeklinde yazıyor.ve ayrıca göndermiş olduğum sağlık kurulu raporu bana gelmedi.bu rapor bana geri gelmiyor mu.acaba vergi indirimim sürekli mi olarak onaylandı yoksa benim gelen kağıtlarda bir eksiklik mi var. arkadaşlar.

Yazıda bir süre kısıtlaması yoksa, vergi indirim hakkı SÜREKLİ demektir. Raporun süreli olması bu açından hiç bir önem taşımaz. O yazı belirleyicidir.

bülent bey

benim göndermiş olduğum sağlık kurulu raporuda bana tekrar gelmedi. elimde sadece müracat tarihimden itibaren geçerlidir diye yazan bir kağıt var.bu kağıt mı gelir sadece acaba başka gelecek evraklarda var mıdır yoksa eksik mi diye düşünüyorum.

Genelde raporu da gönderirler ama, göndermedikleri de oluyor. Önemli değil. Vergi indirim hakkını elde etmişsiniz, bu yeterli.

ben şimdi 15 yıl 3600 günü doldurduğum zaman erken emeklilik şartlarını tamamlamış mı oluyorum.elimdeki vergi indirim belgemle sgk ya müracat edip emeklilik işlemlerimi başlatabilirmiyim yoksa gün ve zaman geldiğinde tekrar vergi indirimi rapor vs. almak gerekir mi.

Almış olduğun 1 derece vergi indirimi ile 15 yıl 3600 güne tabisiniz yeni rapora gerek yok,gün dolduğunda müracaatınızla emeklisiniz

arkadaş lar benim de 2 yıl süreli % 90 özürlü raporum var ve o raporla vergi indirimine başvurdum. 1 derecede vergi indiriminde yararlanır diye elime ve iş yerime yazı geldi ama benim vergi indirimim süresi vs. başka şey yazmıyor.sadece başvuru tarihinden itibaren geçerlidir diye yazı geldi.Acaba ben süresiz olarak mı faydalandım yoksa süreli mi. süreli ise süre yazması gerekmezmiydi.

Üst Alt