Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kemik iliğinin kanseri sebebiyle t12 omurilik felçliyim. Maluliyet oranında rapor..?

dostempati

Aktif Üye
Konular
55
Reaksiyonlar
6
mmyelom (kemik iliğinin kanseri) sebebiyle t12 omurilik felçliyim, kardeşimden de ilik nakli yapıldı. Bakıma muhtaç olduğum için 1800 gün pirimle 5 yıl üzerinden malülen emekliliğe müracaat edicem, devlet memuruyum ve 7 yıllık hizmetim var (raporlarla beraber).
36 aylık rapor sürem temmuzda doluyor.
Rapor oranım sizce kaç olur ve bakıma muhtaç sayılarak emekli olabilir miyim?

Kesin bi şey söylenemez ama tecrübeli arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum...

teşekkürler...

Dostempati,
Forumun diğer bölümünde de yazdığım gibi ben de t12 omurilik zedelenmesi olarak rapor oranım %96,sizin de %90 ın altında olmayacağını sanıyorum zaten,malulen emeklilik için %60 oran ve bakıma muhtaç ifadesi yazılı olması gerekli ki anlattığınız kadarıyla sizin durumunuz buna uyuyor,malulen emekli olursunuz siz,Allah sabır ve şifa versin.
Saygılar....

Yüzde yüz malulen emekli olursunuz ve "bakıma muhtaçlık" şeklinde onaylanır.

Raporu aldım ve bakıma muhtaç olduğuma karar verildi.Evrak işleri kaldı.

Rapor tarihi : 24.temmuz.2009
Hastane : Ankara gazi ü. eğt. ve arş.
Teşhis : Multipl myelom parapilejik hasta
Oran : Yüzde 84 ağır özürlü
Diğer : Malulen emekli olma başvurusu üzerine düzenlenmiştir. Emeklilik işlemleri bitene kadar istirahatli sayılması uygundur.​
Ücret : 125 tl istediler, devlet memuru olduğum için poliklinikleri devlet karşıladı, 25 tl ya hallettim.G enelge var alamazsınız desem de cevap herkesten alıyoruz oldu. Zaman değerli olduğu için uğraşmadım ve 25 tl yı ödedim.

Kendi müracatımla raporu çıkardım, yeni rapor istenmedi, kurum sevk etmedi. Emeklilikle ilgili ibareyi kendim eklettim. Takip eden bölümün istekte bulunması gerekiyor. Bu madde sayesinde 36 ay rapor sürem dolduğu için mağdur olmadım. Emeklilik işlemleri bitene kadar izinli sayıldım.

27021 sayılı res.gaz.de yayımlanan meslekte kazanma gücü kaybı yönetmeliğinde bakıma muhtaç sayılan hastalıkları bulabilirsiniz.

Hayırlı olsun. İnşallah emeklilik de kısa sürede onanır.

Teşekkürler, Allah cc. hepimizin yardımcısı olsun...

Alınan rapor doğrultusunda emeklilik işlemleri tamamlandı ve maaş bağlandı.

Bilgiler için teşekkürler...:)

Üst Alt