Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kemik Tümörü ameliyatı olacağım. Bu durum askerlik yapmama engel olur mu?

ObsesifKompülsif

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Siteye yeni üye oldum herkese Merhabalar ,
15 gün önce bacagımda bir şişlik fark edip acile gittim. Uzunca bir süreçte önce Rontgen, Mr, Tomografi ve Son olarak tüm vucüt sintigrafisi çekildi. Neticesinde Sağ Kaval kemiğimde 7 cm küsür boyunda dev bir kemik tümörü tespit edildi. % 99.9 İyi huylu deniyor ama yine de emin olmak için yarım ameliyat şeklinde biyopsi yapılacak.

Ardından tekrar ameliyat olacagım. Tümör, kemikten çıkarılıp alçıya alınacak (yaklaşık 7 santimetre yani yetişkin bir insanın diz kapagı kadar) ve çıkarılan bölgenin yerine yapay kemik + doku takılıp alçıya alınacak...

Bu yıl ilk askerlik muaynem var çürüğe mi cıkacagım? :(
Kemiginden ve kemik çevresinden bu boyutta parça çıkarılan bir kişi askerlik yapmaya el verişli midir?

Geçmiş olsun. Tümörün adı ne? Enkondroma mı?

Saolun tumor nadir görülen Osteoblastoma dedikleri dev bi tümör. Diz kapagımdan daha buyuk ve iyi huylu olmasına karşın, o bolgedeki eti ve kemigi sarmış durumda :(

Kesinlikle tüm sorunlarınızı söyleyin. GATA'ya sevk ederler. Askerlikten muaf tutulacağınızı düşünüyorum...

Lütfen ihmal etmeyin. Askere gider de orda daha büyük sorunlar açılırsa başınıza çok üzücü olur...

Gelişmeleri ve sonucu buraya da yazın lütfen. Tecrübe edinmiş olur okuyanlar...

Tabi ki efendim. Görevimiz... İÇten ilginize tekrar teşekkür ediyorum

Yalnız bir soru daha sormamda mahsur var mı?

Ben sizce hangi rahatsızlıktan dolayı muaf olurum?

Kas ve iskelet sistemimdeki dev kemik tümörü yüzünden mi
Yada ailemden birinin vefatından sonra :( ortaya çıkan ve 2 senedir yakamdan düşmeyip psikolojik tedavi gormeme neden olan takıntı hastalıgından mı?
Yoksa 12 yaşından beri var olan ve ilerlemiş reflümden dolayı mı ?

Soru saçma geldiyse özür dilerim...

bende osteosarkom hastasiydim kemik kanseri :) Ama benim askerlige engel omadi tabi seninkisini bilemiyorum :p

Çok Geçmiş olsun. Kullanıcı adınızdan dolayı bayan oldugunuzu tahmin ediyorum degilse af buyurun birde yaşadıgınız A.B ülkesinde zorunlu askerlik hizmeti mi var :)

Bence tümör muafiyeti sağlar... Psikolojik sebeplerle muafiyet çok zor ve eziyetli süreöte veriliyor genelde. O kadar çok kişi bu konuda sahtekarlığa başvuruyır ki... Sanırım biraz da bu sebeple çok zorluyorlar psikolojiden başvuranları...

Anlıyorum. Zaten ben, beni ne kadar esir etse de takıntıımı hastalıktan sayma gereği duymuyorum. Tümörün ameliyatla alınması muafiyeti engeller mi sizce

ÇOk teknik bi konu, bilemiyorum. Ama, spor ve fiziksel yüklenme sorun yaratmaya devam edecekse, ameliyat olunsa da askerlikten muafiyet olur gibime geliyor...

tşkler

birde şöyle bir şey okudum yonetmelikte diyor ki birden fazla rahatsızlıgı olanlar rahatsızlıkları A grubu bile olsa ( yani muafiyet gerektirmeyen basit rahatsızlıklar bile birden fazla ise dahi ) elverişsiz raporu veriliyomuş...

Osteoblastoma selim tümör olarak geçiyor. Ameliyatla temizleniyor ve boşalan yere bir tür kemik çimentosu konuyor. Tamamen temizlenebilirse tekrarlama olasılığı pek yok. Eklemi içeren bir operasyon yapılmayacaksa, sadece kemikle sınırlıysa iyileşme süresinin sonunda arıza kalacağını sanmam. Yine de kesin bilgiyi bir ortopedisitin muayene ettikten sonra vermesi doğru olur. Geçmiş olsun.

Saolun ama fıtık ameliyatı dahi olanlar askerlik yapamıyor bildigim kadarıyla

Benim tümörüm diz kapagımın neredeyse 1.5 katı yani kemikten ve etten o denli parça alınınca çok olumsuz bir tablo ile karşı karşıya kalıyoruz. Ve osteblastoma genelde tekrarlayan bir tumor olarak bahsi geçiyor bilginize

Ya şimdi bu arkadaş kafamı karıştırdı askerlikten muaf mıyım değil mi? Benim sağ kaval kemiğimde ve çevre dokuda 7 cm'den büyük tümör var ve kemik zayıfladıgı için yataktan dönerken bile kırılma riski var + kemik tumoru cıkarıldıgında yerine protez, çivi, yapay doku, kemik uzatma işlemleri, vucudun başka yerinden alınan kemigin takılması ve hatta ölü insanlardan alınan parçalar takılabilirmiş 7 cm boşlugu kapatması için :(

Böyle bir kişi askerlik yapailir mi? Lütfen doğru bilgisi olan biri aydınlatsın şimdi kafam karıştı

Bunu bilemeyiz... Gidip şansını denemen gerek. Eğer ameliyat sonrasında hareketlerini kısıtlaman gerekirse, o zaman askerlikten muaf olman kaçınılmaz...

b) beden hareket ve vazifelerini bozan:
1. boyu 170 santimetreden kısa olanlarda üst tarafta 3 cm. (3 cm. hariç)'den 5 cm. (5 cm. dahil)'ye kadar, 170 santimetre ve daha uzun olanlarda 4 cm. (4 cm. hariç)'den 6 cm. (6 cm. dahil)'ye kadar uzama veya kısalmalar.
2. boyu 170 santimetreden kısa olanlarda üst tarafta 3 cm. (3 cm. hariç)'den 4 cm. (4 cm. dahil)'ye kadar, 170 santimetre ve daha uzun olanlarda 4 cm. (4 cm. hariç)'den 5 cm. (5 cm. dahil)'ye kadar uzama veya kısalmalar.
3. aktivitesi durmuş, hafif sekel bırakmış spesifik, nonspesifik ve romatizmal iltihap sekelleri.
4. fena tedavi edilmiş kemik kırıkları sonucu meydana gelen sekeller, şekil bozuklukları, eklem yüzü harabiyetleri.
5. patolojik kırık riski taşıyan, büyük kemiklerin yük taşıyan bölgelerinde yer alan agresif benign kemik tümörleri.

Tsk hastalık arıza listesinde B dilimine giren, yani ( b ve d'ye girenler askelige elverişsiz oluyor! ) Rahatsızlığımı buldum... :)

Askerlige elverişsizlik için: Tümörün Büyük bir kemigin Yük taşıyan bölgesinde olması gerekiyormuş ( bende ki bu tanıma uyan sag bacak kaval kemiginde )

+ Patolojik kırık ( darbe olmadan kırılma riiski taşıması ) gerekiyormuş: Hemen her kemik tümöründe bu risk varken benim bacagımdaki dev kemik Tümöründe bu risk daha fazla!

+ agresif bening bir tümör olması gerekiyormuş: Bende beningn kemik tümörü olan Osteoid Osteoma'nın büyügü olarak bilinen agresif-bening bir tümör olan Dev osteoid osteom bulunuyor. ( osteid osteom 2 cm'den küçük, dev osteit osteom ise 2cm'den büyük olan tümöre deniliyor, bendeki tam 7cm! )

Bu durumda sn. Oturanboga nın söyledigi gibi askerlikten muafım. Fakat benim sorum şu olacak? tümörü aldırırsam tekrar askerlige elverişli mi olurum?

öncelikle g.olsun
gerekli tedavileri yaptırdıktan sonra askerlik muayenesini olmak için bulundugun ilin askerlik şb sine git yanında hastalıkla ilgili belgeler raporlar vs ne varsa götür askerlik şb tabip sana gerekli muayeneyi yaptıktan sonra seni gata ya sevk eder . askerlige elverişli olup olmadıgın gata da yapılan muayeneden sonra belli olur bunun için erken konuşmamak lazım
biz askerlik yaparsın yapamazsın diyemeyiz nedersek boş gidersin aslan gibi muayeneni olursun ondan sonra burayada yazarsın ne oldugunu

Evet 2 aylık uzunca süreç ve ameliyatlı biyopsinin ardından '' Osteoblastoma '' tehşisi kondu. Ameliyat olmayacağım, 6 ayda bir mr çektirip kontrol altında tutulacak. Yani kemik tümörüyle ayrılmaz bir ikiliyim :) askerlik durumu ne olur not: tümör ameliyatla alınmayacak kadar büyük

başkaları sağlamken çürük raporu alıyorlar. sen neden üzülüyorsun ki kardeşim. sağlığının iyi olması herşeyden önemli.muhtemelen askere elverişsiz raporu alırsın.

OnceLikLe gecmis oLsun. SurekLi bu soruyu sorma tarzinizi, ben askere gitmek istemiyorum oLarak aLgiLadim yanLismiyim? Bu kadar tedirgin oLmaniza gerek yok. Geregi ne ise Gata karar verir. Gata'da bu konunun uzmanLari var. Ben kuLaktan muayene oLurken resmen acemiLigim gecti gibi birsey oLdu orada. Uzun suren bir isLemde oLabiLir bu beLLi oLmaz.

iyi akşamlar,benim kolumda dirseğimdede aynı tümör çıktı dev hücreli tümör iyi huylu ,ameliyatım ege üniversitesinde prof dündar sabah yaptı kemik kesildi yerine platin koyuldu.her 6ayda bir kontrollerimi yaptırdım şimdilik bir problem yok fakat benim kolum tam açılmıyor ve bilekten çevirme işlemlerini yapamıyorum .dirseğe bağlı 2kemikten biri yok yerinde platin var tam birleşme yerinde ve kasalrım falanda kesilmiş ben tedavi için baya zaman geçirdim yaklaşık 1yıl sancılarım çok şiddetliydi kolumda ve bir ortapedi doktoru bana tenisçi dirseği hastalğın var deyip alçıya almıştı kolumu film çekmeden ,film çekilseydi çıkacaktı herşey ve benim hastalığımı fizik tedavi için gittiğim özel doktor bulmuştu.ama dedim ya çok geç kalmıştım.kısaca özetlemek gerekirse bana ilk raporum hastaneden hem ortapedi hemde psikiyatriden %48 verdiler Ankaradan %40 olarak geri geldi 3.dereceden fakat değişiklik olabileceğinden 1yıl sonra tekrar rapor düzenlememi istediler bende tekrar hastaneye gittim ve raporu yenilettim hipotiroidi hastalığımıda ekleterek sağolsun iyi bir dahiliye doktoru vardı o yönlendirdi beni .bana ispatla dedi bende kan verdim içtiğim ilacı almıştım yanıma sonuçlarda tsh yüksek çıktı rapora da iekledik bu sonuçalrı ve içtiğim ilacı.umarım sonuç iyi gelir Ankaradan .film istemişti ankara benden .hepsini düzenleyip gönderdik bakalım hayırlısı hakkımda .

-
Arkadaslar merhaba..!!

Ben Kıkırdak tümörü hastasıyım bu durumdan komple topugum alınarak yerine yapay topuk konuldu ve özel vidalarla sabitlendi. Bu durumdan dolayı 11 yasımda 1 biopsi 1 ameliyat ve 17 yasında 1 ameliyat daha gecirdim iyi huylu fakat ürüyeni suan 19 yasındayım normal yürümemde pek sıkıntı yok velakin kosamıyorum ve spor ayakkabıdan hariç baska bir ayakkabı giydiğimde büyük sıkıntı yaratıyor sizce bu durumda askere gidebilirmiyim ? devamlı ko ntrol altındayım. Lütfen acil cevap verin simdiden tesekkür ederim.

Mrb bendede kemik tümörü var adı osteokondrom şuan askerdeyim ameliyat olucam ne kadar hava değişimi alırım ve muafiyet durumum olur mu cvp verirseniz sevinirim

Üst Alt