Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kemik Yolu İpleant sonrası konuşmaları anlama sorunu..?

Kerim33

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Değerli Arkadaşlar: 55 yaşındayım yılarca kulak içi cihaz kulandım .en sonunda bir ay önce KEMİK YOLU İLETİM amaliyatı oldum,amaliyatan bir ay sonra cihazı yanı (PONTO) işlemciyi Dün taktı ve kulanmaya başladım.Ancak bu sistem çok farklı sesi duyuyorum kadın erkek veya arac sesini fark ediyorum.Fakat lafı anlamıyorum.ODYOCU UZMANI bu duruma yavaş yavaş alışacan zamanla kelime anlıyacan buda bır ay sürer dedi.Merak etim benım durumumdakiler bırıyle karşılaşmadım.tekrar tecrübesi olanların bilgisine danışıyorum.Bu böylemi oliyor ?

amelıyatınızı olmus ıslemcınızı takmıssınız hayırlı olsun kerım
bu yenı cıhazınıza guvenmenız uzmanınızın dedıklerıne ınanmanız moralınızı yuksek tutmanız lazım
hayal kırıklılıgıyle bır yere varamazsınız. kolay degıl ama kendınızı motıve etmelısınız. yenı cıhazınızla nelerı anladıgınızı kaydederek. artılarını gormeye calısmalısınız bu durumda
ısıtme kaybında zaten ne kullanırsakta oyledır. saglam duyanlar kadar duymayacagız, buna hepsı ısıtme cıhazıda orta kulak ımmlantlarıda koklear ımplantta dahıl
az bır duzelme bıle emeklerınızın cektıgınız ezıyetlerın artıları dıye kabul etmelısınız

merhaba hocam zamanla bencede anlarsınız cihazı yakıyoruz 1-2 saat anlamıyorsun ama sonra alıışıyor anlamaya başlıyorsun sanırım buda böyle birsey merak ettiğim bi konu var bu cihazı takmanın maliyeti nedir? herkese oluyormu bende cihaza alışamadım bundan taktırsammı şartları nedir. bu sadece kafatasına mı monte ediliyor yoksa içeriye kadar giriyormu?

kEMIK TİPİ İLETİM İŞİTME ( PONTO ) CİHAZI

o kadar okuyorum kendi durumumda olan bırıni okumadım.Ben KOklear İmplan amaliyatı olmadım.Kemik tipiişitme kaybı amaliyatı oldum PONTO taktılar.
şu an kulanıyorum.Sesleri duyabiliyorum hatta sesleri ayırt edebılıyorum.Kadın;erkek Arac su sesi. fark ediyorum Ancak Lafı anlamıyorum.Odyoluk uzmanı ilk başta normaldır zamanla lafı anlşıyacan.bır ay gibi bir süre gerekır.Aceba Kokler İmplent amalıyatoylA CIHAZ<I KULANAN BÖYLEMİ OLİYOR.1-2 y sonrA Lafı anlıytorlar?? bilgisi tecrübesi olan varsa lütfen yazsınlaR.

Abdullah Bey kaç senedir işitme kaybınız var ve bu sürede işitme cihazı kullandınız mı hiç? Konuşmanızın ne durumda olduğu ve test sonuçlarınız hakkında da bilgi verebilirmisiniz.

odyometrist;

merhaba merak ettiğim bi konu var bu cihazı takmanın maliyeti nedir? herkese oluyormu bende cihaza alışamadım bundan taktırsammı şartları nedir. bu sadece kafatasına mı monte ediliyor yoksa içeriye kadar giriyormu?

kulak ıcı kullanmıssınız yıllarca buna gore ısıtmenın ne oldugunuş ısıtme cıhazının ne kadar ve nasıl fayda sagladını bılıyorsunuz.
bıde amelıyattan once sıze bunu denıyorlar, kemık yollu ımplantların amelıyat oncesı deneme ımkanı var. koklear ımplantta oyle bır secenek yoktur kı anket yapıyo gıbı kemık yolluyla koklear ımplantı karsılastıramazsınız.
denemede ıkna olmadıysenız bunu sız taktırmazdınız
artık taktırıp amelıyatınızı gonulle yaptırdıgınıza gore sabırla odyologunuzu dınlıyceksınız. maharetını ayarlama bılgısını goreceksınız

Mühendis hangi hastaya hangi cihaz uygun buna öncelikle karar vermek lazım. Herkese yapılamıyor ne yazıkki. Ponto iletim ve miks tip işitme kaybı olan birde tek taraflı S/N işitme kaybı olan hastalara uygulanabiliyor bildiğim kadarıyla. iyi bir odyolog aracılığıyla taktırıp taktıramayacağına karar verebilirsin. Sonuçlarını gönderebilirsen belki bir fikir verebiliriz.

Arkadaşlar Tşkr.ler Yorumunuz için.SN.Odyomedrist bilgi,lerim özelikle size ve tecrübesi olanlara arzdır: 55 yaşındayım 18 yıldır evela kanal içi cıhaz kulandım yılar sonra kulak arkası hatta en güçlüsü analog cep tipide kulandım.Sol Kulağım tamamıyla kapalı zaten iş görmiyor,sonunda bu cihazlarla laf anlamaz duruma geldim, şu an Sağ kulağım hava yolu 110 db.kemik yolu 60 db.en son Uzman Dr. Kemik yolu iletişim impleantla PONTO yu uygun görüp taktılar.15 gün oldu kulanılalı bu gün odyometristime kontrole gitim.yine her yöntemle kulağımın odyusunu ses seviyesini ölçtüler.Bana şunu söyledikler Zarın ve kemıkçiklerin artık işlev görmiyor sonra gelen yani lafı anlıyan Salyangozda % 50 si çalışıyor.bu pontoyla geri kaln % 50 ilave ederek ancak bu kadar olabılıyor.Fakat umutsıuz olma zaman içerisinde belki düzelip laFI ANLARSIN ,şAYET bir müdet sonra Düzelmesen memnun kalmasan bu sefer KOKLEAR İMPLEANT şartır.ancak kulağın bu durumuna bu ses seviyesine SGK KOklear İmplanta ödeme yapmaz dediler bana.Tabi üzüldüm.moralım bozuldu.UNUN İÇİNM BİLGİ TECRÜBE VE REHBERE İHTİYACIM VAR.tŞKR.LER

DEĞERLİ şUHUFE :Arkadaşım. evet dr. beni odyoya cihazcıy6a gönderdi denemek için kafamın ceşştli yerlerinden denerken ses duyuyordum hatta sesleride fark ediyordum yalnız lafı anlamıyordum bunuda Odyocu yani cihazcıya söyledim.Cihazcı yanı odyucu tamam dedi sen bununla duyarsın lafıda anlarsın.undan sonra amalıyata karar verdım.

konusmayı anlamıyorum dıyınce ıste sıze genede takmıslar ıkna ederek
banada koklear ımplantı duyanlar gıbı duyacan dedılerdı. bıde telefonla konusmaya oluyordum hevesten sende telefonla bıle konusup anlıyacan demıstı doktor
taktık baktık 7 yıl kullandık hıcbısey anlamadım telefondan. duyanlar kadar zaten olmuyo gene dudak okuyarak anladım sonrada cıktı ıste aldırdık artık basbelası
seslerı duydugunuza sevının napcaksınız. moralınızı bozmamaya bakın. belkıde zamanen anlasılıyordur ya ben koklearla 7 yılda bu kadar anladım olmadı
sımdı kor kulak bıtanesı ehh ses duyuyorum dudak okuyorum . bunu sızde denemek dudaklara dıkkat ederek anlamaya calısmak ıste3rsenız yapabılırsınız.

Tşkr. Suhufuke Siz yılardan bahs ediyorsunuz.durumunuz farklı sanırım.Ben normal Kulak arkası ŞU AN taksam yine duyar azda olsa lafı anlarım.Maksadım Sesleri Sözleri Net bi şekılde analamak.Durumumu kime sormuşsam 1 ay bilemedim 2-3 ayda Net olarak sözleri anlarsın.zamanla düzelirsin dediler.Amacım Kemi,ğe takılan bi r cihazın en hızlı şekılde konuşmayı anlaması için hangi yöntemler eğitimler kulandığı ve ne kadar süre içerisinde lafı net anladığıydı ? Bunu tecrübesi olanlardan öğrenmnek istedim.Odyometrist arkadaşın görüşleride merAK EDİYORUM.VE BEKLİYORUM.

Yoksa sizin düşündüğünüz gibi amalıyatn önce ilk cıhaz denerken Seslerden ziyade Lafıda anlasaydım zaten İmplanta gerek kalkmazdı :)) 2.5 milyarlık gözlük tipi alıp takardım.iyi akşamlar

ısıtme cıhazımızdan memnun olmadıgımızdakı klasık masallara hoş gelmıssın o zaman kerım. dua et eskı cıhazına donebılecek ısıtmen duruyor.koklear ımplanta heves edıyosun ama bıl bak bu denenmıyor anlattıkları masallara ınanıp ısıtme kırıntın kalacak dedıkte kaf dagı masalını alaını bıyonmu

Sanırım evet eski durumuma yani kanal içi veya kulak arkası durumuma döner.Çünkü 2.5 ay önce iç kulağı amaliyat eden Dr.Dediki eskisinden daha iyi duyacaksın ama bıraz zaman ve sabırlı olman lazım.bir bucuk ay önce cihazı kulandım duymam çok iyidi ancak lafı anlamıyordum Undan sonra Kemik yolu İmplanta karar verdim.15 gündür bunu kulanıyorum yine tüm sesleri tanıyarak duyuyorum ama lafı tam olarak anlamıyorum.fakat gelişme var Onların dediği gibi bır bır bucuk ay sonra durumun netleşir.bizde umutlayarak bekliyoruz.

umudunu kesme sabırr.belkı ıyı anlarsın konusmaları dıycem konusma anlamak daha cok sınırlerle ılgılı.sınırler sakatsa konsma anlasılmıyor. sesler ooooof oyle bı duyuluyorkı fazla bıle gelıyor ısıtme cıhazında
sebat etmek en ıyısı. koklear ımplantı sgk odemıyecek dıye hıc dusunme:eek: kolay
o gıttıgın doktora hastaneye gıtmezsın. koklear ımplant fırmasına gıdersın:p onlar oyle guzel senın desıbellerle oynayıp odyo kagıdı duzenleyecek doktor hastane bulurlarkı sasarsın hıııc merak etme
ıs butun ısıtmen gıder koklear taktırınca seslerı duyarsın ama teneke gıcırtısı. o zaman anlamak zorundasın. cunku butun ısıtmen gıtmıstır

Odyomedrist :hocam 25 yıldır işitme kaybım var 10 yıl kanal içi 10 yılda kulak arkası kulandım.yaşım 50 en son lafı anlamaz duruma geldim.sol kulak amaliyatla kapanmış zaten sağ kulak hava yolu 110 db. Kemik yolu 60 db. Ve dr
kemik yolu iletişim ( ponto ) cihazı uygun gördü amalıyatan bır ay sonra kulanmaya başladım yaklaşık 27 gün oldu.tüm sesleri duyuyorum ayırt edebılıyorum yalnız lafı anlamakta zorlanıyorum.bılgısayar ayarı hala ilk ayardadır,laf anlama eğitimimi tv.rd.yo dinliyerek bazen sesli kıtap okuyarak alıştırıyorum.dr.ve odyo uzamanı zamanla ve sabırla düzelirsin ve 1-2 ay sürer dedi.öneriniz düşünceniz nedir doğrusu merakla bekliyorum.veya bılgısı tecrubesi olan varsa yazarsa sevinirim.sevgilerimlşe.

Kerim33;

Merhaba , henüz işlemci yeni takılmış, elbetteki zamanla alışacağınız bir durum var ancak unutmayın , işlemcinize yapılan program ayarı , diğer işitme cihazları gibi. Ve bu durum için kısa bir süre bekleyin, 15 gün kadar sonra gidip ponto nun ayarlarını yaptırın lütfen.. Daha iyi anlayabilmeniz için , günlük yaşantıda rastladığınız sıkıntıları bir yere not edin ( unutmamak için ) gittiğinizde bunların çözümünü bulacaksınız.. geçmiş olsun ) sevgiler..

2.ci konu Ponto ve işligtme cihazı Cihazı

Arkadaşlar.50 yaşındayım yılarca kulak içi kulak arkası cihazları kulandım.en sonunda sesleri iyi duyduğum halde lafları anlamaz oldum.PR.DR.bana İletişim tipi (Kemik Yolu iletim) için PONTO cihazı taktırdı yaklaşık 40 gündür kulanıyorum.her tür sesi ayırt edebiliyorum ancak lafı anlamakta zorlanıyoyorum.Aynı zamandada Bazen Aynı tarafta yani aynı Kulakta ;İşitme cihazı da kulanıyorum her iki cihazı kulandığımda daha fazla yükek ses duyoyorum ve lafı bıraz daha iyi anlıyorum.Ancak endişem şudurki ilerde ikisiden biri kulandığımda işitmemin bozulması veya lafı anlamaması korkusunu taşıyorum.Bu konuda uzman olan tecrübei olan Arkadaşların görüşlerine bilgilerine ihtiyacım var.yazarlarsa sevınırım.Sevgiyle.

Kerim Bey Söylediğiniz eşikler çok ileri derece. Kemik yolunuz hava yoluna göre daha iyi durumda bence doğru karar vermişler size yapılabilecek en iyi şeyi yapmışlar. Sesi duyabilmeniz başarılı bence. Anlamaya gelince bunun için çabalamanız gerekiyor. Bazı kişilerde bu süre daha uzayabilir. Biraz daha sabır göstermelisiniz. Gözlerinizi ve algınızıda işin içine katarsanız kelimeleri daha rahat anlayabilirsiniz benim düşünceme göre. Geç kaldığım için kusura bakamayın.

Tşkr Ederim Hocam Aynen dediğin gibi oldu ve değin gibi işitmem gelişiyor.Bu cihazı takılalı tam 70 gün oldu.evela sesleri duymayı öğrendim.sonra sesleri kadın erkek cocuk cam su araba sesleri ayırt edebıldım daha sonra bu konuşmaları kelimeleri yani lafı 5 kelimelkik bır cümlede 2 siini anladım.sonraları 3 kelimesini anladım.şu an cümlenin tüm kelimeleri anlamaya calışıyorum.dikatlıce dinilityerek yuzune diline bakarak ama en önemlisi TV. sohbetlerini bol bol dinliyorum.en önemlisi her gün kitap okurum ama sesli kendi kendime :)) yavaş yavşda olsa ağırda olsa lafları anlamaya başlıyorum.Pr.Dr. 4-6 ay içinde normale dönersin demi,şti daha 2 ayı oldu, daha 2-4 ay hakım var :) Tekrar tşkr ederim ilginize.sağolun.

Şunuda sorayım Değerli Hocam: Güçlü bir cep tipi işitme cihazım var Unuda ponto cihazla aynı anda kulandığım zaman ses cok daha fazla kulağa geliyor hata dahada lafları iyi anlıyorum.Uzman odyolug olarak faydasımı olur zararımı ?

gokten 3 elma dusmus biz cikalim kerevetine:eek: televizyon sohbetlerini bie dinleyebiliyorsan kim tutar seni:eek: kutluyorum oticon:eek:

işitmek için dişe implant yapılıyormuş. dişten duyuyormuşsun. öyle bir sistem varmı.?
(hayal dünyam)

Bu dişe takılacak sistem şu an kulak üstü kafama takılıdır kulak sinirlere tıtreşim gönderiyor.Bu parca küçülecek buyuk arka diş yerine monta edilecek.kemik yoluyla kulak sinire bu yöntemle sağlanacaktır.Türkiyede bu uygulamanın başladığını duymamışım Avrupada.üzeriner calışıyorlar deney yapıyorlar.

senin PONTO kemik iletimli cihazinla soundbite cihazini kiyasliyamaszin kerim:eek: 12 000 frekan araliginda isitme sagliyan muthis bir cihazmis artisi senin gibi bicak altina yatilmayacak kulak dogranmayacak bu cihazda sen kaderine yan bu cihaz senin cihazini 100 kere satin alir
ayrica cihaz kullanimda deneme yapiliyor diye soylemen yanlis
tabiiki parrraaa ozel dise gecirilen kalipla kullanilacak istediginiz zamanda cikarabileceksiniz istediginiz zamanda baska isitme cihazina donebileceksiniz
ayrica sesnki bere filan giyince otuyodur bu otmeyecek:eek: abulmentini iyi bakmazsan kafanda yara cikacak ama soundbitede boyle risk yok:eek:

Kerim33, sen shukufe'ye aldırma. Kemik yolu cihazların en iyisi bile işitmeyi, en fazla kemik yolu eşiklerinin olduğu seviyeye kadar yükseltir. Senin cihazın en güçlülerden biri. Doğru, abutmenti temiz tutman gerekiyor. Ama dişe yerleştirilen sistemlerin de pek çok zorluğu vardır muhakkak. Sen de istersen cihazını abutmentten çıkartıp, baş bandı veya taçla kullanabilirsin. Doktorun da iyi, cihazın da iyi, odyoloğun da iyi. Aldırma shukufe'ye!..

Mehbet bey dogru diyo sen aldirma shukufeye:eek: o cihazdan memnun olmadiginda gidecek bir kapin daha var.koklear implant yaptirirsin en kotu ihtimal.
ameliyat dedinmi done dolasa kulaktan bosa ameliyat olan ben nefret ediyorum kulak ameliyatlarindan kerim.oticon chiliye sevinip unutmaya calisiyorum ameliyatlari ama :(
ileride bu soundbiteler bizim ulkemizede gelecek ben gibiler kullanmasada duymayanlar kullanacak buna seviniyorum. biz faydalanamasakta duymayan insanlar icin ne guzel seyler cikacak:eek:artik herkes duyacak.

[FONT=Arial]

Hastalar Tek Taraflı Sağırlık için soundbite ™ İşitme Sisteminin faydaları hakkında ne söyleyeceklerini dinleyin.[/FONT]

[FONT=Arial][/FONT][FONT=Arial][h=2]Sarah - Doğum yana tek taraflı işitme kaybı[/h]"Benim işitme kaybı ben doğdum beri var oldu. Benim için bir sır, ama benim işitme kaybı sağ kulakta yaklaşık% 85 sağır duruyor niye. Bilmiyorum. Herhangi diğer işitme cihazlarını kullanılan değildi Bu noktaya kadar.
Ben New York'a gittim ve benim yüksek lisans yapmaya başladı, katlanılabilir olmuştu tüm küçük şeyler, büyük bir anlaşma oldu. Eğer bir öğrenci ne söylediğini duyamıyorum zaman öğrenci öğretmek zor. Bu sadece bir kulakta duyabiliyorum zaman etkili bir gösteri yönetmek sahneye zor.
Sen hiç soundbite görebilirsiniz. Ah, o kadar büyülü. Bu çok daha kolay sokakta insanlar ile konuşmak, bir restorana gitmek, sinemaya gitmek gibi şeyler yapmak için yapar. Bu o küçük can sıkma kurtulur.
Benim için önemli bir pro içeri olduğunda işitme cihaz ne kadar düşük profilli
Bir başka önemli pro ameliyat olması kalmamasıdır. Eğer var olan tüm ağız için bir kalıp.
Bir başka önemli pro içinde ve dışında almak ne kadar kolaydır. Sadece koyarak ya da bir hizmetkar yaptırmayı gibi. Bunu yapmak gerçekten çok kolay ve basit.
Soundbite sizin için doğru olup olmayacağı hakkında odyolog konuşun. Kesinlikle bana yardım etti. "

[/FONT]

[FONT=Arial][/FONT]

[FONT=Arial][/FONT][FONT=Arial][h=2]Debra - Akustik Nörom Hasta[/h]"Tek Taraflı Sağırlık ile yaşamak beklemeyin sorunlar bir sürü sunuyor. Bunu ben kadar diğer insanlara konuşma değildi bulundu. Ölçüde benim yaşam etkiledi hissediyorum.
Soundbite iyi için hayatımı değiştirdi.
Soundbite ile bakmak için öylesine estetik güzel, insanlar bile ben onu giyiyorum söyleyemem ve ben bu birçok insan için büyük, büyük bir sorun olduğunu düşünüyorum. Onlar yaşlanma sözlerine ekledi bakmak istemiyorum.
Ben bunu denemek ve sizin hayatınızda ne yapabilir bir fark görmek için kendilerine borçluyuz insanlar söylerdim. "

[/FONT]

[FONT=Arial][/FONT]

[FONT=Arial][/FONT][FONT=Arial][h=2]Jim - Akustik Nörom Hasta[/h]"Akla gelen soundbite tanımlayan ilk kelimeler, çok kaliteli, şaşırtıcı ve bir yaşam değiştirici bulunuyor. Sadece üzerinde soundbite olmadan evi terk düşünmek olmaz.
Bu gerçekten oldukça basit. Soundbite uydurma kesinlikle ameliyat için giderek daha çok kolay oldu ... gerçekten çok basit oldu.
Soundbite arkasında yenilik ve fikirler devrimci ve çok özgün - onlar benim için neredeyse ilham verici. Onlar gerçekten yaşayan halkları değişecek burada kapıları ve teknolojileri açtın gibi hissediyorum. "

[/FONT]

[FONT=Arial][/FONT]

[FONT=Arial][/FONT][FONT=Arial][h=2]Nancy - Kranyotomi Hasta[/h]"Ben bu soundbite cihaz var ve henüz başka bir cerrahi ile gitmek zorunda böyle kolaylıkla kullanmak ve değil muktedir edebilmek için çok, çok şanslı hissettim.
Kullanımı kolay, kolay alışmak için: Ben soundbite düşünüyordum zaman aklıma gelen ilk kelimekolaydır.
Soundbite giyerek hasat edilecek yararı büyük olan - bir film / televizyon / radyo-herkesin hayatının sesleri katkıda duymak, etrafınızdaki sesleri, aile üyeleri duymak. Soundbite hakkında en iyi şey, ben duyabiliyorum. "

[/FONT]

[FONT=Arial][/FONT]

[FONT=Arial][/FONT][FONT=Arial][h=2]Gloria - Akustik Nörom Hasta[/h]"Soundbite şaşırtıcı. Benim doğal işitme kurtarmak ediyorum. Ben daha güvenli hissediyorum."

[/FONT]

slm kerım abı 50 yasındasınız yazdıklarınızın hepsını okumadım ama yıne bır sorum olacak kulak içi cıhazdan nasıl olduda implata karar verdınız kulak içi kulalnan bırının kulak arkası guclu model bır cıhazla ıhtıyacınızı karsılayamadınız mı ımplat ıle neden duyunuzun tamamını verdınız ki ?

Dişe takılan kemik yolu işitme implantı (SoundBite) iki grup hastada kullanılabiliyor:
1- Kemik yolu eşik ortalaması 25 dB veya daha iyi olan her iki kulağında da iletim tipi işitme kaybı olanlar;
2- Tek taraflı ileri/çok ileri derece işitme kaybı olup, diğer kulağı normal duyanlar.
Hastanın diş yapısı (takma diş kullanması, azı dişlerini çektirmiş olması vb) cihazın uygulanmasını engelleyebiliyor.
................
Kerim33,
İşitme kaybın bu kriterlere uymadığı için zaten SoundBite'ı kullanamazdın. Kullansaydın da cihazın sana hiç bir yararı olmayacaktı.

Son düzenleme:
Hocam daha önce cok yazdım bu Kemik iletişim tipi Ponto cihaz kulanma olayımı.6 ay oldu hala net lafı anlamıyorum.ama ağırda olsa iyileşme var.bazen Koklearaı geçmeyi düşünüyorum.
Son odyolog testim.Sol Kulak Hava yolu 110 db,Kemık yolu 60 db./ Sağ kulak Hava yolu 100 db.kemık yolu 55 db.dediler.Yine ayrıntıyla bana derdılerkı.Zar ve Kemıkcık işlevsiz Sinirler yanı salyangozda yarım çalışmaktadır.Sizce Koklear İmpland beni memnun edermı.Takarsam ne kadar sürede lafı anlarım.yaşım 50.30 yıldır bu derdi cekıyorum.

Ayrıca Kemık tipi ile kökler arasında nefark var.( Kemık tipi kemık yoluyla sinire yanı salyangoza tıtreşim gönderdığını anlatılar ama Koklearı bılmıyorum ) ? yardımcı olursanız sevınırım.

Hocam bu yazını yenı okudum.Sizin daha önce cevaben bana yazdığın şu parantez içindeki yazıyı tam anlamadım (Kemik yolu cihazların en iyisi bile işitmeyi, en fazla kemik yolu eşiklerinin olduğu seviyeye kadar yükseltir) gercı ayda bır Odyoluğa Cabber beye gidiyorum.ayar için ama ses hep düşük yanı sessler kulağıma iyi gelmiyor.bunuda hep söyliyorum.odyoloğuma.

Abdullah,
Kullandığın cihaz, 100 dB'lik işitme kaybını kemik yolu eşiklerine, yani 60 dB'e getiriyor. Yani cihazı kullandığında 60 dB işitme kaybın varmış gibi oluyor. "Kemik yolu işitme cihazları işitmeyi en fazla kemik yolu eşiklerine kadar yükseltir" demek, işte budur. Bu yüzden sesleri istediğin kadar iyi duyamıyorsun.
Koklear implanta geçme meselesini doktorunla konuşman gerekiyor. Kolay bir karar değil!

Üst Alt