Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kemik zincir tamiri ameliyatı geçiren var mı ya da bilgisi olan?

GONZALES

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar , 26 yaşımdayım. 4 yaşımda orta kulak iltihabı geçirdim. 4-5 kez tüp takıldı. En son takılan tüpten sonra 4 yıl zarlarım delik kaldı. ve işitme kaybım günden güne arttı. Çapa tıp fakültesinde 2012 de sol , 2014 de sağ kulak zarı timpanoplasti ameliyatları oldum. Sol tarafta işitme %20-30 kadar düzeldi. Fakat sağ tarafta ameliyat esnaısnda iç kulak kemikçikleirmin eridiğini ve daha sonra 2. bir operasyon olmam gerektiğini söylediler.

Aradan 1 yıl geçti doktorum bu sefer ameliyatın riskli olduğunu söyleyince ben de olmak istemedim. 2 3 yıl geçti ve işitme kaybım artıyor gibi hissettim. Çok bir değişiklik yoktu fakat bir kaç derece artmıştı.
Prof. Dr. Yahya Güldiken cihaz önerdi. 1,5 yıldır cihaz kullanıyorum.

Son 6 ayda işitme kaybımda artış hissedince tekrar Çapa tıp fakültesine gittim. Doktor tomogrofi istedi. Sonuca göre sağ tarafta 3 zincirden 1 tanesi tamamen yok, 1 tanesinin yarısı çökmüş , diğeri sağlam görünüyor.Ameliyat edelim . Prop protez takarız. Ama her zaman bu ameliyatlarda %1 oranında tamamen kaybetme riski var dedi. Şimdi çok kararsızım. En azından şimdi cihaz kullanarak duyuyorum. tamamen kaybedersem cihaz da işe yaramayacak .
Ne yapsam , başka doktora da mı gitsem?
Değerlendirmeyi Çapada ki Doçent yaptı.
bu arada işitme kayıplarım ;

Sol = Saf ses ort -> hava : 47 kemik : 13 konuşmayı algılama : 50 konuşmayı ayırtetme : %88- 90 db
Sağ= Saf ses ort -> hava : 63 kemik : 23 konuşmayı algılama : 60 konuşmayı ayırtetme : %80- 100 db

Yardımcı olursanız sevinirim.
mehmetaksit

Son düzenleme:
Geçmiş olsun,
Odyogramını gönderirsen yardımcı olmaya çalışırım

mehmetaksit Mail adresinize gönderdim.

Çok teşekkür ederim.

Eklemeyi unutmuşum , sol taraf için de 2014 de işitme cihazı verildi.Fakat her ikisini birden kullanmak zor olduğu için sadece sağ tarafı kullanıyorum.

GONZALES
Doktorlar daha önce başkası tarafından ameliyat edilmiş kulağa dokunmayı sevmezler. Çünkü ne yapıldığını pek iyi bilmezler. İstenmeyen kazalara neden olabilirler.
Bence Prof. Yahya Güldiken'den tekrar bir değerlendirme isteyebilirsiniz. Bir dönem Prof.Güldiken'le beraber çalışan Prof. Tuncay Uluğ vardı. Şimdi özelde çalışıyor. Onun fikrini de alabilirsiniz.
Eğer kulak zarlarında perforasyon (delik/yırtık) yoksa, cihazlarınızı her iki kulakta da kullanın. Aksi halde kullanmadığınız kulakta anlamanız giderek bozulabilir.
Geçmiş olsun.

@Mehmet Akşit

hele sukur:eek:mehmet bey bizleri terketti diye dusunuyordum. guldikenin alternatifi ulug gibi anladim. yani onun ameliyati, tedaviyi yaparmi demek istediniz mehmet bey. yanlisim varsa mazur gorun.

levent beyin yerine bakabilecek doktor tavsiyeniz olurmu ben icin.
doktorumu seviyor cok guveniyorum.lakin ne sebep gidersem benim karabasanlarim olan koklear implant tAKAYIM OBUR KULAGINA DEMESI beni bitiriyor:(

4 5 ay once bir gitmis tomografiler cektirmistim. proteinoz demisti,emardada kolestotama.

bir yil sonra gel duyan kulagina koklear implant yapayim, proteinoz buyuyebilir, onuda ameliyat ederiz obur kulakta demisti.
simdi agriyor bazi bazi. sirf doktorumun bu koklear implant muhabbetinden tirstigimdan gitmiyorum. biliyorum eline su dokebilecek doktor yok benim konumumdakiler icin.ama insanin morali bozulmasi bambaska birsey:(
ben icinde bir oneriniz olurmu mehmet bey.

Hayır.
Dr.Güldikenin alternatifi Dr.Uluğ değil.
Dediğim gibi, başka doktorun "dokunduğu" kulağa hiç bir doktor tekrar "dokunmak" istemez.
Ama Dr. Güldiken ile Dr.Uluğ bir dönem berber çalıştıkları için Dr.Uluğ'un da görüşü alınabilir diye düşündüm.
............
Bu arada, ben de doktor olsam diğer kulağına implant takmak isterdim :rolleyes::D
Kolesteatoma da sevimsiz bir hastalıktır. Pek öyle uzatmaya gelmez.

tesekkur ederim mehmet bey. proteinoz hakkinda bilginiz varmi. kanser filan olmiyim.
bek kesinlikle koklear implant olmiyacagim. cook cektim cunku

Koklear implantı düşünmüyorsan ciddi bir teklifim var: Git işaret dili öğren. Ama öğrenmek için öğrenme, öğretmek için öğren. Yani iş edin.
Türkiye'de çok ciddi bir açık var bu konuda. En iyi öğretmenler de işitme zorluğu yaşayanlar içinden çıkıyor.
[FONT=sans-serif]
Proteinoz konusu beni aşar.[/FONT]

tesekkur ederim MEHMET AKSITbey. levent beye gitmeden baska doktor arayisindayim amaolmuyor:(
isitme engelliler icin ogretmenlik beni asar:)isitmesi az olan bireylerle anlasmak bana zor geliyor. empati yapiyorum, ben insanlara ne cektiriyorum diye:eek:

Üst Alt