Merhabalar , 26 yaşımdayım. 4 yaşımda orta kulak iltihabı geçirdim. 4-5 kez tüp takıldı. En son takılan tüpten sonra 4 yıl zarlarım delik kaldı. ve işitme kaybım günden güne arttı. Çapa tıp fakültesinde 2012 de sol , 2014 de sağ kulak zarı timpanoplasti ameliyatları oldum. Sol tarafta işitme %20-30 kadar düzeldi. Fakat sağ tarafta ameliyat esnaısnda iç kulak kemikçikleirmin eridiğini ve daha sonra 2. bir operasyon olmam gerektiğini söylediler.
Aradan 1 yıl geçti doktorum bu sefer ameliyatın riskli olduğunu söyleyince ben de olmak istemedim. 2 3 yıl geçti ve işitme kaybım artıyor gibi hissettim. Çok bir değişiklik yoktu fakat bir kaç derece artmıştı.
Prof. Dr. Yahya Güldiken cihaz önerdi. 1,5 yıldır cihaz kullanıyorum.
Son 6 ayda işitme kaybımda artış hissedince tekrar Çapa tıp fakültesine gittim. Doktor tomogrofi istedi. Sonuca göre sağ tarafta 3 zincirden 1 tanesi tamamen yok, 1 tanesinin yarısı çökmüş , diğeri sağlam görünüyor.Ameliyat edelim . Prop protez takarız. Ama her zaman bu ameliyatlarda %1 oranında tamamen kaybetme riski var dedi. Şimdi çok kararsızım. En azından şimdi cihaz kullanarak duyuyorum. tamamen kaybedersem cihaz da işe yaramayacak .
Ne yapsam , başka doktora da mı gitsem?
Değerlendirmeyi Çapada ki Doçent yaptı.
bu arada işitme kayıplarım ;
Sol = Saf ses ort -> hava : 47 kemik : 13 konuşmayı algılama : 50 konuşmayı ayırtetme : %88- 90 db
Sağ= Saf ses ort -> hava : 63 kemik : 23 konuşmayı algılama : 60 konuşmayı ayırtetme : %80- 100 db
Yardımcı olursanız sevinirim.
mehmetaksit
Aradan 1 yıl geçti doktorum bu sefer ameliyatın riskli olduğunu söyleyince ben de olmak istemedim. 2 3 yıl geçti ve işitme kaybım artıyor gibi hissettim. Çok bir değişiklik yoktu fakat bir kaç derece artmıştı.
Prof. Dr. Yahya Güldiken cihaz önerdi. 1,5 yıldır cihaz kullanıyorum.
Son 6 ayda işitme kaybımda artış hissedince tekrar Çapa tıp fakültesine gittim. Doktor tomogrofi istedi. Sonuca göre sağ tarafta 3 zincirden 1 tanesi tamamen yok, 1 tanesinin yarısı çökmüş , diğeri sağlam görünüyor.Ameliyat edelim . Prop protez takarız. Ama her zaman bu ameliyatlarda %1 oranında tamamen kaybetme riski var dedi. Şimdi çok kararsızım. En azından şimdi cihaz kullanarak duyuyorum. tamamen kaybedersem cihaz da işe yaramayacak .
Ne yapsam , başka doktora da mı gitsem?
Değerlendirmeyi Çapada ki Doçent yaptı.
bu arada işitme kayıplarım ;
Sol = Saf ses ort -> hava : 47 kemik : 13 konuşmayı algılama : 50 konuşmayı ayırtetme : %88- 90 db
Sağ= Saf ses ort -> hava : 63 kemik : 23 konuşmayı algılama : 60 konuşmayı ayırtetme : %80- 100 db
Yardımcı olursanız sevinirim.
mehmetaksit
Son düzenleme: