Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kemoterapi sonrası engel oranı ne verilir?

Mhmtsnssy373

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba babam nazofarenks CA tanısıyla kemoterapi ve radyoterapi gördü yaklaşık 2 yıl önce tedavisi bitti şuan sadece kontrole gidiyor bu tedaviden sonra tükürük bezleri yandı yutma güçlüğü ve işitme kaybı yaşadı onkolojiden % kaç alır acaba

her hastane her doktor kafasına göre takılıyor bir kesin cevap yok inanın.gidip görmek denemek lazım.amaç %90 ötv ise değer mi düşünün git gel testler derken çekilen eziyet , babanız kaldırabilecek mi özellikle korona zamanı onca kalabalık devlet hastaneleri içinde? riskleri düşünün .gözle görmedğimiz bir virüs bir bakteri bağışıklık sorunu olan babanıza birşey yaparsa ...ben tavsiye etmiyorum ama en sakin en tenha hangi hastane ise oraya gidin şehrinizde.

@Mhmtsnssy373 Merhabalar. Öncelikle geçmiş gitsin olsun diyorum. Umarım tekrarı yaşanmaz.

Ben de 12 yıl önce Nazofarenks CA tanısıyla tedavi gördüm.
Tedavi sonrası kontrol aşamasında Onkoloji net %20 oran veriyor. Fakat ben bu oranı 5 yıl önce almıştım şu anda yönetmelik değişti mi bilmiyorum ama çok büyük bir ihtimalle yazdığım net oran verilir.
Ayrıca işitme kaybı, yutma güçlüğü ve tükrük bezleri için hastanın durumuna göre KBB belirli bir oran verecektir.
Babanızın başka bir rahatsızlığı varsa duruma göre ilgili bölüme de muayene olursunuz.
En yakın devlet hastanesine gidip Sağlık Kuruluna başvuru yapabilirsiniz.

Son düzenleme:
Üst Alt