Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kendi adına başkasına hat almak ve faturanın ödenmemesi? [Hukuk]

*Sevgili*

Aktif Üye
Konular
71
Reaksiyonlar
29
Arkadaşlar çok önemli bir sorum olacak.engelli bir arkadaşım kendi adına ama başka biri için faturalı telefon hattı almış.aldığı kişi de 1 senedir borcunu ödememiş ve bu fatura arkadaşımın üstüne kalmış.arkadaşın hiçbir geliri yok.fatura bin liralar tutuyormuş.her geçen gün de faiz biniyor faturaya.arkadaşım çok üzülüyor.iyilik yaptığı için çok pişman olmuş.aceba bu durumda nasıl hakkını arayabilir bu arkadaş? böyle bir durum yaşayan varmı aceba ?

Şeker Kız, arkadaşına çok kızdım şimdi...Kendi hakkını birbaşkasına kullandırması bir iyi niyeti süistimal etmekitr ki bu yol bir kez açılırsa devamı gelir...Nasıl park yerimizin ihlaline kızıyorsak buna da aynı ölçüde kızılmalı diye düşünüyorum...Tabi bahsini ettiğin hat, engelliler için özelse bu söylediklerim geçerli...

Neyse,araba devrilince yol gösteren çok olur derler...Arkadaşına geçmiş olsun.

Engelli hattı değil.normal hat.Yani hakkını başkasına kullandırmak söz konusu değil.Yapıcı bir şekilde yol gösterilirse çözüm üretilebilir diye düşünüyorum..

yapılabilecek tek şey,borcun yapılandırılması(belki biraz faiz indirimi yapabilirler) için anlaşma zemini sağlamaktır.aksi halde her geçen gün için hem faiz ,hem karşı tarafın avukatlık masrafları da üstünüze kalacaktır.(icra vb.)

ben bir gsm operatörde çalışıyorum.işin içinde olan biri olarak bilgi verebilirim. bikere adınıza kayıtlı özellikle faturalı hat başkasına verilmemeli çünkü çok riskli, engelli engelsiz hat olsun fark etmez yapılan tüm kötü kullanın hattın yasal sahibini bağlar.canım malesef arkadaşın faturayı ödemek zorundadır:(. arkadaşını cağrı merkezini aramaya yönlendir yasal sürec başlayıp başlanmadığını öğrensin başlamadıysa taksitlendirme yapılabilirse yaptırsın (çalıştığım operatörde böyle)

Başkasının adına telefon almayı istemenin nedeni ne olabilir?

Bir arkadaşınız sizden,hat çıkarmak istediğini söylese,hat çıkarmak için de nüfus cüzdanına ihtiyacı olduğunu,fakat kendi nüfus cüzdanının şu an yanında olmadığını söylese,onun için sizden nüfus cüzdanınızı isteyip,telefon bayiine beraber gidip telefon hattı çıkarmak istese,bu kişinin amacı ne olabilir?Yani telefon hattı(cep telefonu)sizin adınıza kayıtlı olacak,fakat telefon hattını arkadaşınız kullanacak.5 yıl önce olmuş bir olay.Tabiki o kişi kabul etmedi.Benim merak ettiğim o kişinin amacı ne olabilir sizce?

hertürlü dolandırıcılığa açık bir durum ve sonuçları hat sahibine çok kötü yansıyabilecek bir durum asla ve asla yapılmaması gereken durumlardan bir tanesi sonuç itibarı ile artık bankaların internet şubelerine girişlerde gsm kaydı ve sms olayı mevcut banka dolandırıcılığına kadar gidebilir çok dikkat edilmesi gereken bi konu gsm nosu ve kimlik fotokopisi ile çoğu yerde işlem yapılabilir.o arkadaş borcu ödemek zorunda başka hiçbir yolu yok kimseye derdini dinletemez anlatamaz anlatsada zaten kimseyi bağlamaz kabul etmezler bahaneyi maalesef

Üst Alt