Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kendi başıma alacağım raporla malulen emeklilik başvurusu yapabilir miyim?

YILMAZ351

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Kolay gelsin bir sorum olacak,ben SGK'nın sevkiyle değil özel olarak özürlü raporu çıkartmak istiyorum.Ağır psikoz ilaçları kullanıyorum doktorum sen çalışamassın emeklilik için heyete gir dedi.Benim sorum özel olarak çıkartacağım sağlık raporum ile birlikte SGK'ya malulen emeklilik için başvurabilirmiyim.İlla emeklilik konularında SGK'nın mı sevki gerekiyor.Benim 1-2 akrabam taa askerdeyken aldığı askerlik yapamaz epilepsidir raporuyla emmekli oldular çünkü,onları SGK sevk etmedi yani o raporlarla akrabam emekli oldu.Bu yüzden soruyorum bende ck ağır psikotik bozukluk var doktorum hastaneye yatırmak istiyor o derece..Kısacası özel olarak başvurup özürlü raporu almak istememdeki amaç,özel olarak aldığın zaman puanlama yapıyorlar.Kafama takılan ise SGK'nın emeklilik için başvuru yapanlar için raporunun karar bölümünde maluliyetinin kurumunuzca tespiti uygundur yazısı istemesi,hastane yazmamışsa kabul etmeyip işlemleri başlatmaması.Acaba özel olarak başvurup alacağım özürlü sağlık kurulu raporumda hastane tarafından hem puanlama yapılıp hemde maluliyetinin kurumunuzca tespiti uygundur yazıp yazmayacakları.
Çok kafam karışık özel olarak alacağım bu raporumda psikoloji %80 verirse ve ben bu rapor ile SGK başvurursam işlemleri başlatırlarmı,yoksa illa biz seni sevk edecez hastane puan vermeyecek sadece teşhis,tanı bölümünü doldurtup karar bölümüne maluliyetiin kurmunuzca tespiti uygundur mu isteyecekler.
Böyle olmaması gerekmez mi,çünkü sevksiz alınan raporlarla SGK başvurup emekli olan bir çok insan var.
Doktoruunda dediği gibi psikolojiden heyete girip malulen emeklilik için puan almam gerekiyor,ama işe nereden başlayacağımı bilmiyorum.Ne yapmalıyım?ilk olarak özel olarak puanlanmış rapor alıp,o raporu elden SGK götürüp malulen emeklilik için Kocatepe'ye yollanmasınımı istemeliyim,yoksa malulen emeklilik için illa ilk olarak SGK başşvurup sevkiylemi başlamak zorundayım.
Lütfen yardım edin oluyorsa eğer puanlanmış özel rapor almak istiyorum tam tesekküllü bir hastaneden,eğer bu şekilde oluyorsada karar bölümüünün sonuna maluliyetinin kurumunuzca tespiti uygundur mu yazdırmam gerekiyor illa sonuna raporun şimdiden tesekkür ederim,saygılar..

10 yıl 1800 gün ile malulen emeklilik için SGK sevkiyle rapor almak şart.
Malulen değil erken emekli olmuşlardır belki yakınların. Askerlik raporları sivilce geçmez zaten.
Zaten malulen emeklilik raporunda oran olmaz. Tanıyı yazarlar ve sgk bu tanıya göre maluliyet cetveli 'nden malul olup olunmadığının incelemesini yapar.
Sigorta başlangıcından önce % 60 ve üzeri oranında malul seviyede olmadığınıza karar verilise, ve şuan bu seviyenin üstündeyseniz maluliyet cetveli 'ne göre malul edilirsiniz.
Eğer sgk reddederse bu durumda % 60 ve üzeri sağlık raporu almanız faydanıza olur itiraz ve dava sürecine girecek olursanız malulen emekliliğiniz reddedilmesi durumunda.
Ayrıca oranlı rapor aldığınızda erken emeklilik hakkınız olur.

Siz 10 yıl 1800 günle mi malulen emekli olmak istiyorsunuz, yoksa erken emekli mi olmak istiyorsunuz?
Erken emeklilik şartlarınıza ne kadar kaldığını bilmemiz için doğum yılınızı, sigorta başlangıç yılınızı, doğum yılınızı, primlerin hangi kuruma yattığını (ssk,bağkur,e.s gibi) ve askerlik yapıp yapmadığınızı bilmemiz iyi olur.

Maalesef, kendi başına alacağın raporla malulen emeklilik mümkün değil. SGK sevki ile hastaneye gidip rapor alman şart.

Ama hem doktorunun hem de daha önce tedavi gördüğün hastaneden aldığın raporun sgk'nın sevk edeceği hastanenin rapor vermesinde etkisi olacaktır.

Kelebek hanım öncelikle konumla ilgilendiğiniz için tesekkürler,oturanbaoğa sizede ayrıca.Benim 1450 gün ödenmiş priimim,ayrıca bağkurdan 404 günüm(ödenmesi lazım),ayrıca sigortaya girişim 2003 16 ağustos ama askerliğimi ödemedim(askerliğim temmuz 2003 te bitti).Ben iş kazası geçirdim elimin 3 parmak çalışmıyor mesleğimi yapamıyorum kalem tutup yazı bile yazamıyorum sağlak birisiyim.Geçiridiğim iş kazası sonucu sürekli işgörmezlik için heyete sokular,raporumda psikotik bozukluk çalışma olanağı vermeyen ve elimdeki hasarlar yazıyordu SGK nın sevkiyle gittiğim için puanlama yoktu.Ankaradan geldi haber %9 sonuç,10 u geçemediğinizden para bağlayamıyoruz dediler.İyide neden psikolojomi değerllendirmediler,iş kazasından sonra psikolojim bitti çalışamadığım için.Onun için soordum nabayım ben diye sizler tecrübelisiniz akrabamın yanındaki dükkanda kendimi sgklı işe giriş gösterip/elimdeki problemden ve psikolojik sorunlarımdan baska bir yerde çalısmam imkansız) gerekli belgeleri toplayıp alacağım puanlı raporumla birlikte vergi indirimine başvurupta,40 ı geçersem erken emeklilik içinmi uğrasayım.Diyelim ki 2.3 derecen vergi iindirimi hakkı kazandım.Nabayım sonra işten çıkışıı verdirip 2022 maaşınamı başvurayım.Söledikleriniz kadarıyla malulen emeklilik için SGk sevk şart,inanki zor durumdayım 1 puanla süürekli iş görmezlik maaşımı yediler bağlacakları 150 millyon bile bnm için önemliydi,çüünkü ailem bakıyor bana ve kızıma eşimm çoktan kaçtı ama artık çalışammadığım ve ev giderlerine yardımcı olamadığım için ailemdede törelansım biitti kaza geçirdiğimden buyana 3 senedir bana ve kızıma bakıyorlar.Psikoloji doktorum emekli için basvur dedi sen hayatta biyerde çalısamassın dedi bana nabayım o doktorumun bulunduu hastaneden puanlı özel bir rapormu alayım önce ama daha sonra napsam daha iyi olur kafam çk karışık lütfen akıl verin saoulun:(

malulen emeklilik için psikolojik rahatsızlıklarda tedavi ile düzelmeyen şartı aranır, zaten bu % 80 puana tekamül eder genellikle.

Vergi indirimi için istenen yıl ve primler çok çok daha fazlası malulen emeklilik için istenenden. En basitinden söyleyeyim % 80 ile 1. dereceden alsanız dahi 15 yıl 3600 gün gerekir ve son 3,5 yılın ssk'dan olması gerekir.
hatta tabloyu paylaşayım. alacağın orana ve Ankara'nın onaylayacağı dereceye göre değişebilir şimdiden net birşey söylemek güç.:
2008_oncesi.PNG

Ama sizin henüz priminiz çok az olduğu için en yakın malulen emeklilik hakkınız oluyor, 10 yıl 1800 günü doldurunca çalışıyor görünseniz dahi sgk'ya maluliyet tespiti yaptırırsanız bunun için işten çıkmanıza gerek olmaz. Böylece cevap gelince malullugunuz kabul edilirse işten ayrılırsınız ve emekli edilirsiniz.

Eğer malulen emekli edilmezsen geriye ya erken emeklilik için gereken şartları tamamlaman gerekiyor, ya da dediğin gibi 2022 almak kalıyor ama bu son tercihin olsun çünkü sürekliliği yok ve çok fazla kısıtlaması var. Son çare olarak düşünebilirsiniz belki.

Çok çok geçmiş olsun, Allah kolaylık versin.

ankaraya giden raporum bu ama sadece iş kazası geçiridiğim elime puan vermişler,psikolojime 1 puan dahi vermemişler haksızlık bu ,http://u1311.hizliresim.com/1h/u/uwpjg.jpg
raporumda yazanda buydu ama sadece elimdeki kesiye %9 vermisler 10 u geçemedin para yok dediler.Ben anlamadım bu işi napçam bilmiyorum.

Bu rapor farklı. iş kazasından dolayı verilmiş sadece.
Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi 'den birine başvurduğunda daha farklı olur sonuç. Bu elindeki raporda % kaç oran verdikleri önemli değil yani vergi indirimi, erken emeklilik, 2022 ya da diğer haklardan yararlanırken alacağın raporla alakasız bu gönderdiğiniz.

1 puan için iş göremezlik geliri alamıyorsan, http://www.engelliler.biz/forum/kaz...eslekte-kazanma-gucu-kayip-orani-tespiti.html
bu başlıktaki cetvellerden parmakların için % kaç verileceğine bakabilirsin. Yanlış bir oranlama varsa itiraz et, ya da yeniden kuruma başvuru hakkını yeniden arayabilirsin.

tamam kelebek hanım dilekçe yazdım su an beyaz kağıda yarın raporuma itiraz edeceğim,daha sonra puanlı özel rapor çıkartacağım ileride lazım olur baskada yapabileceğim birşey yok sanırım su an için,ilginiz için çk tesekkür ederim saoulun.

Umarım iş kazasından olumlu sonuç alırsınız ve iş göremezlik aylığını almaya hak kazanırsınız.
Evet % kaç alırsanız ona göre yeniden değerlendiririz burada diğer haklarınızı.
Kolay gelsin şimdiden, Allah yardımcınız olsun.

amin insallah Allah yardım ederse herşey düzelecek.

Son düzenleme:
Üst Alt