Kolay gelsin bir sorum olacak,ben SGK'nın sevkiyle değil özel olarak özürlü raporu çıkartmak istiyorum.Ağır psikoz ilaçları kullanıyorum doktorum sen çalışamassın emeklilik için heyete gir dedi.Benim sorum özel olarak çıkartacağım sağlık raporum ile birlikte SGK'ya malulen emeklilik için başvurabilirmiyim.İlla emeklilik konularında SGK'nın mı sevki gerekiyor.Benim 1-2 akrabam taa askerdeyken aldığı askerlik yapamaz epilepsidir raporuyla emmekli oldular çünkü,onları SGK sevk etmedi yani o raporlarla akrabam emekli oldu.Bu yüzden soruyorum bende ck ağır psikotik bozukluk var doktorum hastaneye yatırmak istiyor o derece..Kısacası özel olarak başvurup özürlü raporu almak istememdeki amaç,özel olarak aldığın zaman puanlama yapıyorlar.Kafama takılan ise SGK'nın emeklilik için başvuru yapanlar için raporunun karar bölümünde maluliyetinin kurumunuzca tespiti uygundur yazısı istemesi,hastane yazmamışsa kabul etmeyip işlemleri başlatmaması.Acaba özel olarak başvurup alacağım özürlü sağlık kurulu raporumda hastane tarafından hem puanlama yapılıp hemde maluliyetinin kurumunuzca tespiti uygundur yazıp yazmayacakları.
Çok kafam karışık özel olarak alacağım bu raporumda psikoloji %80 verirse ve ben bu rapor ile SGK başvurursam işlemleri başlatırlarmı,yoksa illa biz seni sevk edecez hastane puan vermeyecek sadece teşhis,tanı bölümünü doldurtup karar bölümüne maluliyetiin kurmunuzca tespiti uygundur mu isteyecekler.
Böyle olmaması gerekmez mi,çünkü sevksiz alınan raporlarla SGK başvurup emekli olan bir çok insan var.
Doktoruunda dediği gibi psikolojiden heyete girip malulen emeklilik için puan almam gerekiyor,ama işe nereden başlayacağımı bilmiyorum.Ne yapmalıyım?ilk olarak özel olarak puanlanmış rapor alıp,o raporu elden SGK götürüp malulen emeklilik için Kocatepe'ye yollanmasınımı istemeliyim,yoksa malulen emeklilik için illa ilk olarak SGK başşvurup sevkiylemi başlamak zorundayım.
Lütfen yardım edin oluyorsa eğer puanlanmış özel rapor almak istiyorum tam tesekküllü bir hastaneden,eğer bu şekilde oluyorsada karar bölümüünün sonuna maluliyetinin kurumunuzca tespiti uygundur mu yazdırmam gerekiyor illa sonuna raporun şimdiden tesekkür ederim,saygılar..
Çok kafam karışık özel olarak alacağım bu raporumda psikoloji %80 verirse ve ben bu rapor ile SGK başvurursam işlemleri başlatırlarmı,yoksa illa biz seni sevk edecez hastane puan vermeyecek sadece teşhis,tanı bölümünü doldurtup karar bölümüne maluliyetiin kurmunuzca tespiti uygundur mu isteyecekler.
Böyle olmaması gerekmez mi,çünkü sevksiz alınan raporlarla SGK başvurup emekli olan bir çok insan var.
Doktoruunda dediği gibi psikolojiden heyete girip malulen emeklilik için puan almam gerekiyor,ama işe nereden başlayacağımı bilmiyorum.Ne yapmalıyım?ilk olarak özel olarak puanlanmış rapor alıp,o raporu elden SGK götürüp malulen emeklilik için Kocatepe'ye yollanmasınımı istemeliyim,yoksa malulen emeklilik için illa ilk olarak SGK başşvurup sevkiylemi başlamak zorundayım.
Lütfen yardım edin oluyorsa eğer puanlanmış özel rapor almak istiyorum tam tesekküllü bir hastaneden,eğer bu şekilde oluyorsada karar bölümüünün sonuna maluliyetinin kurumunuzca tespiti uygundur mu yazdırmam gerekiyor illa sonuna raporun şimdiden tesekkür ederim,saygılar..