Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kendi başına tekerlekli sandalyesini otomobile aktaran var mı? Hangi sandalye, nasıl?

zorlu

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Slm kaza geçireli 2 sene oldu şuan kullandığım sandalyeye ilk oturduğum zaman dengem olmadığından üzererinde zor duruyordum fakat dengemi biraz sağlayınca bu sandalyenin sırtını indirsem de bana hantal geliyor
bir de aracıma binerken mutlaka birisinin sandalyemi aracıma koyması gerekiyor ve bu benim istemediğim bir durum

Şimdi tam olmasa da biraz daha aktif bir sandalye almayı düşünüyorum aranızda aracına sandalyesini kendisi koymayı başarabilenler var mı ve bunu nasıl yapıyorsunuz
bir de bana kaliteli ve aracıma kendim koyabileceğim bir tekerlekli sandalye öneriri misiniz.

Bende aynı dertten muzdarip olan bir engelliyim. T12 parapleji. Aktif tekerlekli sandalye kullanıyorum. Bende başlarda senin gibi düşünüyordum. Şimdilerde şu sistemi inceliyorum. Sende bir bak istersen...

http://www.ozgurbedenler.com/tekerlekli_sandalye_detay.asp?id=935&/portbagaj

http://www.ozgurbedenler.com/tekerlekli_sandalye_detay.asp?id=969&/portbagaj

Bu sistemin avantajı bağajı işgal etmeyecek ve sizi hiç zorlamayacak olması.
Kendi sandalyenizi kendiniz bile koysanız bu yan koltuk olacaktır ki; yağmuru çamuru tozu var. Sandalyeyi sürekli olarak söküp takmak var. Bana yukarıdaki sistem daha mantıklı geliyor.

Senin istediğin aşağı linkteki gibi birşey herhalde.

http://www.spinalistips.se/tip-transfer-from-drivers-seat-of-car-to-wheelchair-985.html?

ön tekerlekleri dışarda kullanım için ne kadar uygun? benimde böyle bir sandalyeye ihtiyacım var

ben trafik sigortasından alacağım için 2. el alamam benim istediğim tercihen otto bock marka sandalye önermeniz sitesine baktım ama sadece bir tane aktif sandalye var

----------

ottobock voyager bu modele benzer, birde ti 8.9 var birde motus var... voyager rigid"dir benim sattıgım sandalye gibi diğerleri folding"tir yani makaslı çapraz kapanan.. ben rigid tercih ediyorum.. otto bockların fiyatları motusun 1200 euro, ti 8.9 2200 euro idi yazın basında.. ankarada togra medikal cem arkadasımızda omurilik felçlisi yardımcı olur..
birde off carr diye bir marka var gene ankarada taktim grup medikal satıyor elif hanım yardımcı olur, off carr"ların fiyatlarını hatırlamıyorum..

benim sattıgım sandalyeyi ben dışarda kullandım, evin içinde değil (kuşadasında) bilmiyorum dış mekana uygunmu derken neyi kastettiniz?? ama zaten bu ufak lastikleri begenmezseniz değiştirebilirsiniz.. herkesin kullanması fark ediyor, kimi hızlı olsun sarsılsada olur diyor.. kimi ise yavas olsun sarsmasın diyor.. ben kendim cok buyuk cok hantal ön tekerlekleri tercih etmiyorum.. ama dediğim gibi herkese göre değişir..

evet bede kendi aracıma bindikden sonra sandalyemi birinin bağaja koyması için bekliyorum ineceğim zamanda aynı sıkıntı aracın üzerinde taşıma fikri fena sayılmaz ama bir çok arkadaşımda sandalyesini sökerek koltuğa alıyor genelde yan koltukda taşıyorlar ama benim sandalyem biraz daha ağır ve açıkcası o kadar gücüm yok

selamlar,
omurilik felciyim, seviye T8, ottobock t8.9 kullanıyorum, bu sandalyeyi alalı yaklaşık 1.5 sene oldu. türkiyeden 1300 euroya almıştım. sandalyenin büyük tekerleklerini sökerek ve sandalyeyi katlayarak otomobilin içine alıyorum. toplamda 1.5 dakika civarı sürüyor bu işlem.. aynı şekilde otomobilden çıkacağım zaman yine aynı sürede yanda tekrar topluyorum sandalyeyi.. yağmurda çamurda rezil bir durum zira arabamın içi kışın berbat oluyor.. ama benden başka pek kimse arabaya binmediğinden pek dert etmiyorum, sürücü koltuğu zaten kirlenmiyor.. T8.9 pek rahat bir sandalye değil malesef, çok pratik, derli toplu ama bütün gün üstünde oturunca sırt ağrıları dayanılmaz oluyor, katlanabilme mekanizmasından dolayı sırt kısmı pek iyi değil.. bende sırt kısmı düzgün olan rigit sandalyeye geçmeyi düşünüyorum, onunda tekerleklerini çıkararak otomobilin içine alabileceğimi düşünüyorum..
sandalyeyi arabaya kendim almaya başladığımdan beri çok rahat ettim, bence kesinlikle denemelisin..

Üst Alt