Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kendi hatası nedeniyle iş kazası geçiren kişi iş göremezlik geliri alabilir mi?

hasan akgün

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar

benım sorunum... .2008 de marangoz fabrıkasında makınada calışırken parca kayma sonucu sağ gözumu kaybettım. bu benım sucum. gözlük takmayışımdan.
ben de sürekli iş göremizlik geliri alabilir miyim.

bu gelir icin SGK baş vurduğumda iş verene ne kadar ceza gelır yada gelmez butun suc bende olsa.

bırde ortalama sakatlık derecem kac olur gözüm hiç görmüyor.

saygılar arkadaşlar hayırlı geceler

İş göremezlik geliri bağlanmaması için tek gerekçe iş kazasının bilerek gerçekleştirildiğinin veya iş kazası sonrası tedavinin bilerek aksatılmış olduğunun tespit edilmesidir. Bunun dışında kusur kimde olursa olsun iş göremezlik hali varsa, iş göremezlik geliri bağlanır. Yalnız, bağlanacak iş göremezlik geliri kusur nispetinde az olur.
İŞverenin sorumluluğu yoksa, o anlamda ceza almazlar. Ama iş kazasının bildirim yükümlülüğüne uymadıkları için bir ceza verilir illa ki. Bilemiyorum. Detaylı bilgiyi bir avukatla görüşüp tüm ayrıntıları aktararak edinmenizi öneririm.

Konuyu biraz daha açarak anlatırsanız size vereceğimiz cevaplar daha aydınlatıcı olur.
İş kazasını geçirdiğinde iş yeri ne yaptı özel hastaneye mi götürdüler.
Geçirdiğin kazayla ilgili görüşleri nasıl iş yerine gelecek ceza seni neden ilgilendiriyor.
Suç kimde olursa olsun mesai saati içinde olan bi kaza ise iş kazasıdır.
Sakatlıgın iş göremezlik geliri kriterlerine uyuyorsa rapor oranına göre maaş bağlarlar.
Tek gözünü kaybetmişsin iş yerine maddi manevi bi tazminat davası açabilirsin.

merhaba mustafa abi daha dogrusu calıştığım yerın ceza gormemmesını ıstıyorum ekmek yedığım yere zarar gormesın dıye düşünüyorum.konu makınada calışırken gozume parca kayması burada kımsenın sucu yok ama bırıne mutlaka suc cıkar..bu kaza olduğunda once devlet hastenısı sonrada ege unıversteye goturduler iş kazsı olarak rapor tutuldu .. verdığın cevapdan dolayı tesekür

----------

merhaba bulent abi bu konuyu çok araştırıyorum ve bır sonuca varamadım avukatlar benı korkutuyor yanı iş verene çok buyuk ceza gelır yanıellı veya atmış mılyar gıbı burası ufak yer bulent abı bunu karşılayacak ımkanda yok.yardımlarınız için tesekür bulent abı

Öncelikle yaş olarak benden büyüksündür ben 21 yaşındayım abi kısmı yanlıs olmasın.Olay iş kazası olarak rapor tutulmus ama size belli bi rapor vermedilermi iş göremez raporu yüzde 10 nun üstünde iş göremezligin olursa maaş alırsın.Bide senin sucun başkasının sucu diye bişey yok sonucta olan oldu sen kaza geçirdin gözünü kaybettin sen ölene kadar iş yerin sana bakacak değilya illaki bi yerde patlak verir ben kaza yaptım sakat kaldım patronların yüzünü bile görmedim vefasız insanlar çok olduktan sonra her türlü eziliyoruz.

tesekür mustafa senden bayağa buyuyum iş göremez dıye rapor almadım ama bu maaşa başvuru yaptım ve benı sgk benı devlet hastesıne sevk ettı ama gıtmedım gıttseydım belkı orada o rapor verırdı sadece dedımye ceza gelır dıye korttum.aramızda benım durumda olupda bu maaşı alan varmı ve onların patronları ceza aldılarmı
iyi aksamlar

Sen patron patron derken kendi gelirinden olmuşsun ...

ufuk ekmek yediğim yerede ihanet edememkı maaşııı alıyorum şimdi işverene çok yuksk ceza gelırse hemen fabrıka kapanır hemde benımyuzunden 20 kişi işinden olur

Hasan tamam da hastaneye gitmedin,işverene ceza istemiyorsun yani gelirde falan gözün yok buraya kadar anladım.
Peki burada yardım almak istediğin konu ne peki?
Kararı kendin vermişsin.
Kimse sana raporsuz tutanaksız işgöremezlik geliri vermez.

ufuk benım oğrenmek ıstedığım iş yerı ne kadar ceza alır ben onu oğrenmeye calışıyorum. ortalama olarak. tabıkı gelıre ıhtıyacınm var ama ben o gelırı alayım derken cok buyuk ceza gelırse dıye bundan korkuyorum sade ben deyılımkı calısan ıyı aksamlar ufuk

Hasan abi burda o sorunun cevabını bulman çok zor burda madur olanlar vardır genelde madur edenleri bulamazsın iş yerine kaç lira ceza gelir bunu en iyi onlara sor bence onlar bilir yada git bi muhasebeciye sor bu konulara aşinadır kendisi.Ama işyerin ceza almıstır şimdiye kadar tekrar ceza verirlermi bilemiyorum sonucta şöyle düşünürsek sgk sana maas verecek illaki o verdiği paranın bi kısmını işverenden alacaktır.

Üst Alt