Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kendi işyerimde ssk'lı çalışmaktayım. %48 raporla emekli olabilir miyim?

Yavuz2488

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Kendi işyerimizde (anonim şirket) yön.kurulu başkanı olarak 2008 öncesinden beri ssk lı olarak çalışmaktayım.

Rahatsızlığımdan ötürü hastaneden %48 vergi indirim raporu aldım.Vergi indiriminden faydalanıp emekli olabilirmiyim?
Nasıl bir yol izlemem gerekir

Vergi indirimini hastaneden alamazsınız.raporunuzu ankara maliye yüksek sağlık kuruluna gönderdiniz mi?

Oradan onaylı olarak vergi indirimi haketmişseniz gün ve yıl şartını dolduruyorsanız erken emekli olabilirsiniz.

Benim sormak istediğim kendi işyerimde yönetim kurulu üyesi ve başkan olarak 2008 öncesi giriş olduğundan ssk lı çalışmaktayım ben hastaneden aldığım %48 lik heyet raporunu vergi dairesine şirket durumumdan dolayı nasıl vermem gerek hem işveren hem de çalışan statüsünde görünüyorum ssk ilk giriş 1997 gün sorunum yok sadece vergi dairesine mi yoksa kuruma mı başvuru yapmam gerek

Yavuz2488

Çalışan (4a) statüsünde sigortanız yatıyorsa, vergi indiriminden yararlanmak için defterdarlığa başvurabilirsiniz. Rapora karşılık elde edeceğiniz sakatlık indirim hakkı size erken Yaşlılık emekliliği sağlar.

2008_oncesi.PNG

Üst Alt