Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kendi rızasıyla sağlık hizmeti almayı reddetmek ve karşısında yapılabilecekler!?

doğudan

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Kardeşim 25 senedir kronik şizofren hastası % 80 ağır engelli raporu var
Hal böyleyken muayene ve ilaçlarını aksattığı için sağlık hizmeti alabilmek için zorla hastabeyey gidebilmesi için kolluk yardımına başvurdum
- uzun uğraşlar sonunda vasi kararı bulunan Sulh mahkemesine başvurarak ordaki hakimin polise yazdigiy karar ike hastaneye goturebildik
- Sulh mahkemesi kısaca hastanın kendi rızası olmadan sagliky hizmeti alip almaması gerektiği kararının rapor düzenlenerek kendilerine bildirilen bi rapor istedi hastaneden
- sonuç olarak hastane saldırgan bi durum olmadığından hastanın kendi isteği ile sağlık hizmetleri alması uygundur v.s yazarak Sulh mahkemesine göndermiş raporu
- rapor için benden yani hasta yakınından 650 TL para talep edildi ve ödedim yahu zaten adam ağır engelli ve sağlık hizmetine basvurmuyor yakınından niye ücret alıyorsunuz hadi onada eyvallah
- şimdi igne ilacını yazdirabikmek için hastaneye yine gituremiyorum gitmiyor zorla götürmeye de gücüm yetmiyor sulh mahkemesine yazılan raporda da kendi isteğiyle sağlık hizmeti alır dediler eee adam kronik sizofren gitmiyor iğnesini ikacinjy yazdırmaya
- bu adam sizofren diye seçme seçilme hakkını da devlet elinden aldı oy filan da kullanamıyor ve bu tip haklari elinden alıyorsun da sağlık hizmetii almak için kararı neden kendisine bırakıyorsun
- sonuç olarak hastane nin dediği ilaçlarını ve iğnesini mutlaka kullanması gerekiyor ama hastayi hastaneye ben yine goturemiyorum götürmek için denedigim yolda bu şekilde sonuçlandı bundan sonra ne yapmalıyım

doğudan öncelikle çok geçmiş olsun Allah sabır versin.
Yapılabilecek her şeyi yapmışsınız maalesef kanuni olarak benim bildiğim başka bir şey yok.
Tedaviye dirençli şizofren hastaları ile alakalı bu tür şikayetlerle alakalı benzer konular zaman zaman açılıyor ve bu konuda kanuni boşluklar var sanki hastanın illa birisine veya çevresine zarar vermesi bekleniyor gibi o zamanda bazı şeyler için geç oluyor sonra akşam haberlerine çıkıyor.
Tedavi görülmediği zaman kendisinin ve çevresinin hayatı cehennem oluyor bu yeterince zarar değilmi ama çekmeyen bilmediği için devlet kurumları meseleye umursamaz yaklaşıyor.

Çok teşekkürler

Bu konuda başka tecrübesi olan ceya fikri yada önerisi olan varmı

Kardeşiniz mümeyyiz değil. Bu yüzden oy kullanamaz, askere gidemez vs. Raporu olan biri için neden kendi rızasını istedi mahkeme anlam veremedim. Kardeşinizin vasisi olun bence. Mahkemeye başvurun vasi tayinliği için Böylece hak sahibi olabilirsiniz. Kardeşinizin üstün yararı için.

Üst Alt