Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kendime ait işimde kaza geçirdim. %62 raporum var. Malulen emekli olabilir miyim?

zk7474

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar ben kendi iş yeri olan 1 kişiyim usta öğretici belgelerim vardır iş yerimin dışında herhangi bir inşaatta çalışabiliyorum mesleğim inşaat elektrik ciğim ben vatandaşın verdiği bir iş üzerine çalışırken merdiveni elektrik direğine dayadım ve merdivene çıkarken belirli bir mesafeden düştüm sigorta dan gelen yetkili şahız düşmeme ve kaza lan mama rağmen iş kazası olarak saymadı ben bu durum karşısında mağdur oldum ve doktorun bana verdiği %62 raporum vardır bu durumda malulen emekli olabilir miyim. tarafıma bilgi verirseniz sevinirim.şimdiden tşk ederim.

Malulen emekli olma şartları 10 yıl 1800 gün prim ve 60% ve üzeri rapor olması gerekli şartları taşıyor iseniz (kendi işiniz olduğuna göre bağ-kur lusunuz) kuruma direk malulen emekli olma talebinde bulunacaksınız ve kurum sizi rapor vermeye yetkili hastaneye sevk edecek 60% ve üzeri rapor alır iseniz malulen emekli olacaksınız.

ben işten çıkışta motorla kaza yaptım (alkollü), işyerimide 5 ay olmuştu açalı. 6. aydan sonraki bütün sağlık masrafımı karşıladı bağ-kur, 5 yıl sonrada emekli etti. bu dönemde işime devam edip pirimleri ödedim

değilde iş yerinde kazaya uğrayıp yanlız sigorta prim gün sayısı misal 750 gün olsun bu kişilerin emekli edilmesi gibi bir durum varmıdır.

bildiğim kadarıyla iş kazalarında prim gün sayısı aranmıyor

Muhtar, maluliyet cetveli'ne göre malul durumda isen, en az 10 yıllık sigortalılık süren ve 1800 gün primin de varsa, evet, malulen emekli olabilirsin. Bunun için sigorta müdürlüğüne başvurman yeterli...

labidu, yelpaze'nin de dediği gibi, iş kazası ösz konusu olduğundaprimin hiç bir önemi yok. % 10 ve üzeri işgücü kaybı varsa, sürekli iş göremezlik geliri almaya hak kazanırsınız

Üst Alt