Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kendisi hakkında konuşulduğunu sanma genelde hangi Hastalığın belirtisidir?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
632
Reaksiyonlar
351
Hangi hastalıkla bağdaşır, insanların ve özelliklede tanıdığı insanların
kendisi hakkında konuşulduğunu sanma, hangi hastalıkla ilişkilidir.

Bu bir hastalıkmıdır. Sürekli böyle Düşünen birinin ileride daha çok hasta
olma ihtimali varmıdır???

Butun psikatrik hastaliklarda gorulebilir.ama asil nedeni kisinin kendine karsi olan guvensizlignden toplumdan kacma isteginden kaynaklanir.kisi hakkinda gercektn konusuluoda olabilir.konusulmuyada.ama kisinin bu supheleri insanlara bakarkanki korkusu suphesi bakmio olsa dahi insanlar karamsar suratindan dolayi insanlarin ona bakmasina neden olur.

Dış gorunumunde bi sıkıntı veya ailevi bi sıkıntın varsa. Ve etrafın bunla alay ettigini dusundugumuz zaman genelde o oluyo. Mesele benm saçlarım azaldıgında herkes bana bakıyo gibi konuşuyo gibi hissediyordum. Sonra saçlarım düzeldi o endişem korkum telaşem gitti. Birde ailevi sorunlarım olduğunda herkes beni konuşuyo arkamdan dedikodu yapıyo gibi oluyo ama durup dururken hiç bir sorununuz yokken herkesin sizden konuştugunu dusunuyorsanız bence biraz takıntıya girmiş olabilirsinz

Sosyal fobisi olanlar toplum icinde herkesin kendisi hakkinda konustugunu dusunur ve icine kapanik bir durum olusur

Herkes birinin arkasindan illaki konuşur.konusulmayan insan yoktur.özellikle başımızdan bir şey geçmişse herkesin bunu konuştuğunu düşünürüz.zaten de konuşur insanlar illaki.bu da bir gerçek.bunu amaaan konuşurlarsa konuşsunlar diye geçiştirebilir insan.ama bu duyguyla başedemiyorsa ve takıntı haline getirdiyse,konuşulduğunu bilmek çok çok rahatsız ediyorsa bir rahatsızlık başladığı düşünülebilir

Sosial fobide boyle durum ola bilir,bi zamanlar bende de vardi,beni konusuyorlar,bana guluyorlar falan zann ediyordum,artik yok,kalabalik ortamlarda bazen oluyor ama artik bu durum beni pek rahatsiz etmiyor

Arkadaşlar parça parça anlatmış zaten ben toparlayayım. Ben üniversitedeyken derslikten dersliğe geçerken bazı insanlar gözüme takılırdı. Özellikle beni seyrediyorlarmış gibi gelirdi, benim hakkımda kötü düşünüyorlar, benim arkamdan benimle dalga geçiyorlar gibi gelirdi bana. Ben o zamanlar tedavi falan görmemiştim. Sonradan bana zaten bipolar ve sosyal fobi tanısı kondu. Ama şöyle bir şey var, mani durumu hariç her tür psikiyatri vakası yanında özgüvensizliği getirir ve bu özgüvensizlik dışarı negatif bir elektrik saçmamıza neden olur. İnsanlar da haliyle durumun ağırlığına göre sana tuhaf ile ucube arasında bir yakıştırmada bulunur. Öz güveni yerinde olmayan bir insan sağlıklı olarak nitelendirilemez ve sağlıklı insanlar arasında hemen fark edilirler. Yani Mİnimanilist arkadaşın da dediği gibi her tür psikiyatri alanında incelenen hastalığa sahip insan hakkında bol bol konuşurlar, mani durumunda olanlar hariç bunu kendine dert edinir. Ama en çok mani halinde olanlar hakkında konuşurlar tecrübelerime dayanarak söylemek gerekirse, ancak bu insanlar konuşulanları zerre önemsemezler.

Ben 4 yılı 2 ay geçti sürekli olarak ilaçlarımı kullanıyorum halen.

İlaçları kullanmaya başlamadan yıllar önce mesela, Otobüste, yolda, misafirlikte vs.
hiç sağıma soluma bakamazdım. Bakamadığım içinde ne olup bitiyi, yanımdan kim geçiyor,
karşı karşıya kaldığım insanın yüzüne bakamazdım. Karşıma insan çıkacak diye korkardım, hep
tedirgin olurdum ve içimde inanılmaz bir korku vardı. Çok şükür ilaçlarla atlattım kökünü kazıdım.

şimdi biraz olsun daha iyiyim.

Bu durum kapsamlı bir psikolojik tedavi sonrası "neyden kaynaklandığı" öğrenilebilir. Genellikle, Okb (obsesif kompulsif bozukluk)tan kaynaklanır. Anksiyete, sosyal fobi de dahildir.

Birçok hastalıkta olabilir, kişilik bozukluğu (Paranoid, şizotipal) psikotik bozukluk (şizofreni, bipolar) önemli olan sanrı düzeyinde olup olmaması mesela tartışmaya ne zaman kapalı ise o zaman sanrı düzeyinde olup psikotik hal alır diğer düzeyde fikirdir ve kişilik bozukluğunda görülebilir beraberinde sanrılar ve halüsinasyon yoksa büyük ihtimalle Paranoid kişilik bozukluğuna işarettir.

Engellilik gibi bir durum varsa öncelikle bunu kabul etmek gerekir. Sosyal fobi özgüven eksikligi , toplum içine girdiginde tüm dikkati kendi üzerindeyse bu tür durumla karşılaşılabilir. Toplum içine girildiginde olabildigince rahat sakin olmaya ve dikkatini kendi üzerinden çekmeye çalışması işe yarar diye düşünüyorum.

Kendisi hakkında konuşulmayan yoktur zaten de sıkıntı bunu umursamak kafaya takmak büyütmek sorun haline getirmek bu başkalarının hakkında ne düşündüğünü fazla önemsemekle alakalı bir durum olabilir .

Hangi hastalıkla bağdaşır, insanların ve özelliklede tanıdığı insanların
kendisi hakkında konuşulduğunu sanma, hangi hastalıkla ilişkilidir.

Bu bir hastalıkmıdır. Sürekli böyle Düşünen birinin ileride daha çok hasta
olma ihtimali varmıdır???

Bu özellik narsist bir karektere sahip ,paranoid şizofrenlerde görülür .

Kesinlikle ruh hastalığıdır .

Yakın zamanda böyle biri bana musallat olmuştu .

Çok belalı ,kavgacı ,çekilmez tiplerdir .

Hayatınıza bu tip insanları dahil ettiğinizde sürekli huzurunuzu kaçırırlar .

Aklı başında insanlarla birlikte olmak en doğrusudur .

Üst Alt