Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Keratakonus göz hastasıyım. %60 raporum var. Malulen emekli olabilir miyim?

yakısıklı14

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Mrh arkadaslar benım sol gozum keratakonus rahatsızlıgı var.sag goum kucukken gecırdıgım bır olay nedenıyle gormuyor.
1800 gun 5 sene ustunden malulen emeklı olmak ıcın SGK ya kasım 2010 yılında basvurdum.kendı bulundugum ılin arastırma hastanesıne sevk ettıler ordan rapor aldım ankara SGK ya gonderdıler sonra Ankara gazı arastırma hastanesıne gonderdıler ordanda aynı raporu aldım.sımdıde gecmıstekı muayne oldugum hastanlerden keratonuslu gozum ıcın goz keskınlıgı dıe bır rapor ıstedıler onuda hazırladım bugun SGK ya verdım.
kendı ılımdekı arastırma hastanesınden ve gazı unuversıtesı arastırma hastanesınden aldıgım raporlarda maluluk ıcın gereken oran olan %60 lık oranı elde ettım.
SGK nın maluluk cetvelındede goz hastalıkları bolumunde asırı keratakonus malul olabılmek ıcın yeterlı gorunuyor.
tum sartlar haız olmusken SGK nın bu sekılde ısı yokusa surmesı neden olabılır yada su sekılde soylemek gerekırse bu sartlarla malulugun elde edılmesınde bır sorun olur mu sız degerlı arkadaslara sormak ıstıyorum.

bızım mudurluktekı benım ıslerle ugrasan ismail bey malulluk talebın gerı cevrılebılır dıyor.bunun mantıgı nedır ben anlayamadım.iki tane ünüversite arastırma hastanesınden aldıgım %60 lık rapor oldugu halde malullugun reddedılme ihtimali benım mantıgımı zorluyor.
SGK bu 2 hastaenın raporunu yok sayarak boyle seylerle benım bu malullugumu reddetmesı nasıl bısı ben anlayamadım.bakalım sızler ne dıycekssınız fıkırlerınızı paylasımlarınız merakla beklıyorum :))

vergı ındırımındende yararlanıyorm.ve meslegım muhasebe-buro elemanıyım.bilginize...

Neden olacak, ceberrutluklarından! İnsanların analarından emdikleri sütü burunlarından getirmek SGK'nın en büyük fantazilerinden birisi!

İnşallah reddedilmez. Ama reddilse dahi mahkeme süreci başlatır ve hakkınızı alırsınız.

Lütfen gelişmeleri bu başlıkta bizlerle paylaşın...

merak etme arkadasım paylascam ama ıbretlık bır tablo degıl mı.:)

ben bu noktada mahkemeye basvursam kesın sonuc olarak malullugu elde edebılır mıyım.bıde bu durum ıcın ne yapmam gereklı ızah eder mısınız

Mahkeme ya bir hastaneye ya da Adli Tıp Kurumu'na sevk eder. Oradan alacağınız rapor maluliyetinizi desteklediğinde, sgk dokuz takla da atsa malulen emekliliğinizi onaylamak zorunda kalır...

pekı ustat önce yuksek saglık kuruluna mı ıtıraz edıcem sonra mahkemeye basvurcam hangı mahkemeye basvurmam gerek.bıraz detay versenız ınan cok memnun kalıcam.prosudur falan nasıl olur anlatabılırmısınız

Önce itiraz edeceksiniz... İtirazınız da reddedildiğinde dava süreci başlatacaksınız. Sanırım iş mahkemesine dava açılmalı...

verdıgınız bılgıler ıcın tesekkur ederım.umarım bu noktaya gelmez yasnılan tum gelısmelerı burda paylascam.

bende bır soru sorsam sızın malulluk surecınız nasıl olustu bılgı edınmek ıcın soruyorum

Ben omurilik felçliyim. Felç olduğumda 2 bin küsur primim vardı. Sorun yaşamadan kolayca malulen emekli edildim...

arkadaslar ben malulıyet dılekcesını verdım ve soyle sacma bır karar cıktı bılgılerınıze ve tartısmaya acmak ıstıyorum

karar sudur

malulıyet onaylanmıstır anacak bakıma muhtac olmadıgından 1800 gun ustunden ve 5 sene olarak degılde 1800 gun 10 sene ustunden işlem gormesıne ve bu 10 sene dolana dek maas baglanmamasına bu sure dolduktan sonrada tekrar aynı prosedurlerı takıp ederek dılekcenın tekrar alınmasına dıe bır karar cıktı

ben boyle bır sey bılmıyorum sız arkadasların fıkırlerıne acıyor benı aydınlatmanızı rıca edıyorum

Eğer başka birinin sürekli bakımına muhtaçlık yoksa, o zaman 1800 gün primin yanı sıra bir de 10 yıl sigortalılık şartı aranır.

İlk sigortalı olduğunuz tarihin üzerinden 10 yıl geçmedi mi?

Üst Alt