Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Keratakonus rahatsızlığım var ve göz derecelerim çok yüksek. Muaf olur muyum?

prakdogart

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
her iki gözümde de keratakonus var sert lensle görüşüm iyi ama takdir edersiniz ki kullanması çok zor ve o yüzden bazen gözlük kullanıyorum. gözlükle görmem sol 10/8 sağ 10/4. göz derecelerimi ölçtürdüm sol 4,00 miyop - 4,50 astigmat sağ 7,75 miyop - 7,50 astigmat sizce askerliğe elverişli değildir raporu alabilirmiyim. bu arada yaşım 27. şimdiden cevaplarınız şiçin teşekkür ederim.

Gözlükle düzeltildiği sürece muafiyet olmaz. Genel kural budur.

Bu konuda daha doğru bir bilgii olan var mı arkadaşlar?

tamam muaf olmaz ama bildiğim kadarıyla göz dereceleride önemli

olabilir ya neden olmsın keratakonus hastalarının görme alanı önemli onun içi alır bence

göz konusu askeriyede ya çok hassas yada ilgilenmiyolar çünki giden geri gelmiyor çürük veriyolar.

Elbette, görme kaybı ilerlerse ya da keratokonus ilerleyici bir özellikte seyrediyorsa, muaf olunabilir de.

Benzer durumda olup askerlik muayene deneyimi yaşayan varsa, paylaşımlarını bekliyoruz...

ve bu hastalıkla ilgili kuzenim aldı dediğine göre daha düşüktü dereceleri dediğim gibi bu hastalıkta görme alanı önemli sen kardesim bir göz topografisi çektir ama hastanede böyle de göz topografisi diye asker hastanesine normal muayene yolu ile git ordaki tabip komutana anlat durumunu sana en kolay seklini anlatır muaf olma durumu hemen olmaya bilir ancak erteleme garanti alırsın

bnde keratokonus var askerdeeizne geldim devlet hastanesi Üniversite araştrma hastanesne srvk etti gözlük olmasına rağmen gözde görme durumu 0,1 0,2 şimdi gataya sevk alıp gtcem kalan askerlikten muaf olurmuyum.

Üst Alt