Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Keratokonus hastalığı olan kim var?

trakus

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba bu forumu daha yeni yeni keşfediyorum hastalığımdan dolayı araştırırken neredeyse tek bu hastalık hakkinda paylaşım yapılan forum burada https://www.engelliler.biz/forum/sa...ratokonus-tedavilerini-sgk-karsiliyor-mu.html bu konuda ama malesef ki geç gördüm. Bende tecrübelerimi burada paylaşmak istedim umarım doğru bir bölümde konuyu açıyorumdur.

Yanlış bir yönlendirme sonuçunda özel sektörün koluna düştük bir doktor acil acil devlette çok sıra beklersin diyerek kendisi beni ameliyat etti 1 gözümü. ilk ameliyat için 2 bin TL verdik. Diğer göz içinde aceleci olunca şüphelendik araştırdık bu konuda arkadaşın yazdığı gibi aslında beklense devlet tarafından yapılabiliyormuş.

Keratokonusu ilk kez duyanlar için aylardır edindiğim bilgi geri dönüşü olmayan bir hastalık değil hastalık 18-25 yaş arasında artıyor 25 ten sonra bir oynama olmuyor gözde hastalık tam olarak korneanın ileri normal halinden bombeleşmesi olarak gerçekleşiyor. kontak lensler kullanarak sorun çözülüyor ancak onları da kullanmak çok zor oluyor ben yaklaşık 1150 tl harcayarak aldım ama kullanamadım size tavsiyem kontak lens işine hiç girmeyin önemli olmak doğru doktoru bulmak beyoğlu göz hastanesinde çok güzel doktorlar mevcut bu konuda bilgililer. Detaylı olarak bağımsız bir kaynak olarak burayıda okuyabilirsiniz
https://www.kadinaozelsirlar.com/keratokonus-nedir/

Esimde var sağ gözden lazer oldu 2009 da baya bir iyileşme sağlandı gözde görme %50 lere ulaştı şimdilerde sol gözde aynı duruma geldi hastalık 40 lı yaşlara kadar ilerliyor

murat6411

Lazer mi cross linking tedavisi olmasın. Ben 2010 dan beri bu hastalıkla uğraşıyorum ve lazer tedavisi her hangi bir iyileşme sağlamıyor. Görmede iyileşme sağlamak için ya halka tedavisi yada kornea nakli cross linking de sadece dur durma amaçlı yapılan bir tedavi

Çok emin değilim ama durdurmak için bir operasyondu sanırım fakat sonrasında görme oranında baya bir düzelmede oldu gözde

@murat6411

cross linking sanırım, görmesinde iyileşme oldusya gerçekten çok şanslı bizde hala bir ilerleme yok sadece hastalık durdu

Keratokonus teşhisi alan var mı?

Gozlerinde keratakonus hastalığı teshısı koyulan var mı?

Üst Alt