Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Keratokonus hastasıyım. Memurluktan emekli olma şartlarım nedir?

arıyıldız

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Herkese merhabalar. Öncelikle bu siteyi hazırlayan ve ilgilene herkese teşekkür ediyorum.
Arkadaşlar bende bir keratakonüs hastasıyım. Bir gözümde çok ilerlemiş durumda. yazıları okuyamıyorum. ancak ışığı seçebiliyorum. şu an oranını bilmiyorum. forumu inceledim. kafam karıştı biraz. birkaç sorum olacaktı.
1. hastalağımın memuriyetten önce veya sonra olduğunun tespiti nasıl olur?
2. vergi indirimi nedir? erken emeklilikle alakası ne kadardır?
3. gözdeki kusur oranının %? olması gerekirki %60 üstü engelli sayılsın? bunun bir cetveli varmıdır? (gözdeki bozukluk derecesi ile engelli oranı)
4. 15 yıl 3600 iş günü ve %60 engelli oranı ile emekli olan bir memur ne kadar aylık maaş alır?
5. devlet memuru 15 yıl 3600 iş günü primi ile mekli olursa kıdem tazminatı alabilirmi?

sorularım biraz sepeti doldurdu gibi. yardımcı olabilecek arkadaş varsa memnun olurum.
teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

Keratokonus için belli bir oran verilmiyor galiba diğer arkadaşların tecrübelerinden anladığım kadarıyla, sizdeki etkisine göre değişiyor olmalı yani..
% 20-25 arası alınmış: Keratakonus hastalığı rapor oranı nedir?
% 55 alınmış: Raporumu yeni aldım, haklarım neler, bilmek istiyorum..?
% 30 alınmış http://www.engelliler.biz/forum/sak...iminden-faydalanabilir-miyim.html#post1154263

kıdem tazminatı alırsınız, sigorta müdürlüğünden emeklilik şartlarınızı tamamladığınıza ve kıdem tazminatı alabileceğinize dair yazı alıp kurumunuza verin:
Kıdem ve İhbar Tazminatı Hesaplaması

maaş:http://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/91572-sgk-sitesinden-emekli-maasi-hesaplatma.html

Elinizde memuriyetten önce % 40 oranında raporunuzun olması gerekiyor, raporunuz yoksa dahi bu orana denkgelen rahatsızlığınızı ispat etmeniz gerekiyor, bunun nasıl yapıldığı konusunda fikrim yok ancak mutlaka emeklilik için başvuru yaptığınızda yönlendireceklerdir sizi.. Burada bu konuda bilgisi ve tecrübesi olanlarda mutlaka yardımcı olacaklardır...

KKelebek arkadaşım ilgin için çok teşekkür ederim.
iyi günler

Oturan boğa arkadaşım merhaba.
sana birşey sormak istiyorum. erken yaşlılık emekliliği ile malülen emeklilik arasında ne fark var? hangisi daha avantajlı olur?

birde keratakonüslü bir hastanın görme kaybı oranı ne olmalıki erken yaşlılık veya malülen emeklilik başvurusu yapabilsin? bunu nereden öğrenebiliriz?
bilgi verirsen çok emmnun olurum.
teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

Ve temel kural, en erken hangi statüde emekli olunabiliyorsa olmak lazım.

arıyıldız;

Bende bir kaç değişik hastalık var keratokonus dahil. Toplamda % 33 aldım ve karatokonusu hiç dikkate almamışlar. Benimde sol gözümde, okuma mesafesinden bırak yazıları okuma harfleri görmüyorum bile. Sizin son durum nedir raporla ilgili merak ettim, kolay gelsin .

Üst Alt