Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Keratokonus rahatsızlığım var. Erken emekli olabilir miyim?

2f1b

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
Selamlar,
Keratokonus hastasıyım Malülen emekli olmam ihtimalim varmıdır acaba. ? :(
Teşekkürler.

Selamlar,
Malesef 2 gözdede var bayağı bir kayıp.

Öncelikle şunu söylemek istiyorum gözünüzün engel oranı kaçtır bilmiyorum malulen emekli olamasan bile engelli durumundan da olabilirsin onun içinde engelli emekli olma şartların ı internet ortamından sorgulayabilirsin.Bende yaklaşık 20 senedir bu rahatsızlığı çekiyorum Allah izin verirse 5 nisanda Ankarada kornea nakil amaliyatı olacam sende tedavini ol derim çünkü sonu iyi olmuyor görme düzeyi baya düşüyor.Sanada geçmiş olsun diliyorum

Teşekkürler kardeşim değdin gibi bende 20 seneye yakındır çekiyorum her hangi bir ilerleme yok çok şükür lensle hayatıma devam ediyorum ama sert lens olduğunda bayağı bir zorluyor banzen çalışırken. Amelyatlık bir durumum yok şu anlık lense devam. elimde 2 adet rapor var esksi %80 birkaç sene önce aldığım verigi indirim için gerekli olan rapor ise % 50 ye düştü bakalım neler olacak allah yardımcımız olsun inşallah.

Kusura bakmassan sana bikaç soru sorabilirmiyim Lensi kaç yıldır kullanıyorsun? görmeni nasıl yani baya değiştiriyormu? sert lensi nerde taktılar bide nekadar ödedin?

Selam,
Lensi hastalığım çıktığından beri kullanıyorum. yaklaşık 18 yıldır.
Özel doktorum var Anıl Kubaloğlu eskiden muaynesi vardı oraya giderdim şimdi ise dünya göz hastesinde hep bu doktara gdiyorum. lensleri takdığım görüşüm çok net oluyor ama sert olduğu için kullanımı olduk zor toz vs kaçınca çok çanım yanıyor. Bu nada şükür alıştık.
Ücretleri ise lensleri 1000 tl ve üzeri olduk ça pahalı malesef. :((

Bende de keretokunus var ama kornea nakli oldum ama değişen bir şey yok

Zaten bu hastalık ameliyat pek önermiyor kontak lens vs. bende olmak istedim ameliyat ama doktorum önermedi katarak olursun dedi. bende lense devam ediyor. sizinde 2 gözdemi var. Rapor alabildinizmi.? lens kullanma şansınız yokmuydu veya başka bir şey. ?

Maluliyet cetveli'ne göre "Bilateral 0,1 (20/200) ve bu seviyenin altında görme keskinliğini bozan, kontakt lensten yararlanmayan iki taraflı keratokonus" maluliyeti gerektiriyor.

Benim bayağı ilerlemisti hastalığı lens hiç bir şey fayda etmedi tek care ameliyat olmakt zaten gozlerimin cok az ömrü kalmıştı ondan tek care ameliyat bi ben üniversite mezunuyum iş bulumadim döner kebap isine girdim kornealar tamamen bozuldu bi de bende yarık damak var anliyacagin gözlerim ömrü cok kisaldi Allah yar ve yardımcımız olsun

Yillar di bi doktorun yanında muane oldum her seyi gizledi benden allah onun belasını verir inşallah en sonda gözlerim durma noktasina geldi başka bir doktora cok geç kaldiniz dedi

Arkadasim bana da keratokonus teshisi kondu lens ve gozlukle gorme derecem 0.1 %50 rapor verdiler simdi ankaradan gelecek olan sonucu bekliyorum

selam Kayserili ankaradan ne sonuçu bekliyorsun acaba emeklilik kararınımı.?

Slm kardes raporumun onaylanmasini raporum onaylanir sa emeklilik icin daha zamanim var

Merhaba bende keratokonus hastasıyım sağ gözüm gözlüklü %30 görüyor sol göz %90 ne oran alabilirim? ayrıca 2 damarım değişti bypass oldum oranlar maluliyete yetermi?bilgi vermenizi rica ederim

composition

maluliyet cetveli'ne göre "Bilateral 0,1 (20/200) ve bu seviyenin altında görme keskinliğini bozan, kontakt lensten yararlanmayan iki taraflı keratokonus" maluliyeti gerektiriyor.

keratokonus Emekliliği.

Selamlar Arkadaşlar,

aranızda keratokonus hastalığından emekli olan varmıdır.

Teşekkürler.

ben bugun muayene oldum keratokonus hastasıyım .. sag 1/10 sol 1/10 yazdı kagıda .. ve özür oranına %38 yazdı

Ben yıllar önce %80 aldım sonra birkaç yıl önce &50 düşürdüler vergi indirime başvurmak için yeni rapor aldğımda.

görme oranınız çok kötümü ben kontak sert lens ile sadece görebiliyorum onu çıkarınca herşey gidiyor. sizde nasıl. ?

Ben de lens kullanıyorum. Ki lensleri tüm gün kullanmada sıkıntı yaşıyorum. Engellilik için başvuracağım. Siz ne yaptınız merak ettim. Emekli olabildiniz mi? Bir de "kontakt lensten yararlanmayan" ifadesini tespit etmek için doktor nasıl bir kontrol yapıyor, bilgiiniz var mı?

bana doktor %38 vermişti her iki göz görme keskinliği 1/10 (0.1 ) için .. bende heyetde doktorun verdigi oranın hatalı oldugunu belirtip tekrar degerlendirilmesini istedi .. bunun üzerine heyet %50 verdi . raporumu aldım . 24.04.2018 de .. şimdi vergi indirimi için ankara nerkez saglık kurulundan sonucu bekliyorum .. inşallah bir hafta 10 gune belli olur

Üst Alt