Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kesilen 2022 maaşı için yeniden rapor alınabilir mi?

dewilswale

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Babam epilepsi hastası, 3 ayda bir engelli maaşı alıyordu.Bir kaç ay önce maaşı kesilmişti ve tekrar engelli olduğuna dair rapor alması istendi kaymakamlık tarafından.Böylece kaymakamlığın gönderdiği bir hastanede testleri olup tekrar rapor aldı.Önceden %70 oranında engelli olduğu tespit edilmişti.Yeni aldığı raporda da %39 oranında çıktığı için artık 3 aylık alamıyor.Tekrar rapor almak için acaba bu sefer sgk ya mı başvursak?

Bir diğer konu da babamın babası vefat etti ve emekli maaşı var.Bu maaştan babamın annesi faydalanıyor.Ama duyduğuma göre engelli evlatlar(yani babam) da ilaveten annesinin aldığı para kesilmeden bu maaştan faydalanabiliyormuş.Böyle bir şey varsa babamın eski raporu ile müracaat edip halledebilirmiyiz? Yoksa 3 aylıklarda olduğu gibi tekrar mı muayene olması gerekiyor?

Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.Hangisini nasıl halledeceğim hiç bir fikrim yok. Yardımcı olursanız sevinirim.Herkese iyi akşamlar.

Babanıza yetim aylığı bağlandığında babaannenizin dul maaşı kesilmez ama azalır.
2022 maaşı için aldığınız son rapora il sağlık müdürlüğü nezdinde itiraz edeceksiniz.
Yetim aylığı başvurusu yapmak isterseniz eski rapor kabul edilir mi bilemem ama yasal olarak son raporun geçerli olması gerekir.

babanız kaç yaşında?
2022 aylığı için sgk'ya değil arkadaşın da dediği gibi İl sağlık müdürlüğüne itiraz edeceksiniz. fakat bu süreç uzundur.

yetim aylığı için ise babanızın maluliyet derecesinde hastalığı olması gerekir. o yüzden eski rapor olmaz. engelli raporu çünkü o ve sgk bunu dikkate almaz. yetim aylığında rapor İÇin SGK'nın hastaneye sevki şarttır. yeni rapor çıkartmak zorunda kalacaksınız. babanızın malul olup olmadığının tespiti gerekiyor çünkü. bunun engelli raporuyla alakası yok.

yetim aylığı için babanız SGK'ya başvursun. SGK gerekeni yapar ve babanızı malul olup olmadığının tespiti için hastaneye sevk eder. sevk yazısıyla hastaneye gideceksiniz.

NOT: her iki iş de kesin değil. o yüzden hem % 39 oranlı rapora itiraz için en kısa sürede il sağlık müdürlüğüne itiraz edin hem de sgk'ya gidip yetim aylığı için maluliyet tespiti için rapor çıkartmaya çalışın.
gelişmeleri de yazarsınız burdan.
yetim aylığı ile 2022 aylıgı aynı anda alınamaz bunu da bilin. eger yetim aylığı baglanırsa 2022 aylıgı baglanmaz. ama yetim aylıgı da kesin olmadığı için siz ikisi için de ugraşın.

Teşekkürler anladım.Peki sürecin hızlanması için bimer üzerinden itiraz etsem bir etkisi olur mu? Hem epey uzak kalıyor il sağlık müdürlüğü.Kusura bakmayın bu işlemlerden hiç anlamıyorum.

süreç başlamadan sürecin hızlandırılması için BİMER'e yazamazsın. önce süreci başlatmalısın. o yüzden en kısa sürede il sağlık müdürlüğüne başvur ve o rapora itiraz et.
süreç uzun sürer dedim. bunu da açıklayayım.
sen il sağlık müdürlüğüne başvurunca il saglık müdürlüğü seni yetkili başka bir hastaneye sevk edecek. eger bu hastaneden alacagın rapor sonucu da önceki raporunla aynı olursa karar kesinleşecek. ama farklı bir sonuç çıkarsa bunda da hakem hastaneye sevk edileceksin ve hakem hastanenin kararı kesin olacak.
süreç bu şekilde.
meşakkatli baya yani.
ya da değerledirilmeyen bir hastalığı varsa bu hastalığın da degerlendirilmesini bahane ederek yeni rapor için başvurun. her halükarda yeni bir rapora başvurmak daha iyi. Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den olması şart tabi.
babanız 65 yaş üstünde mi? eger yaşı 65 yaş üstündeyse başka bir yol daha var. o yüzden babanızın yaşını sordum. 65 yaşlı aylıgına başvurmasını önereceğim eger 65 yaşını tam olarak doldurduysa.

Hayır daha 50'sinde.Pazartesi gerekli müracaatları yapacağım.Gelişmeleri buradan yazarım, buna benzer sorunları olanlara yardımcı olması için.Çok teşekkür ederim.

iyigünler,benim engelim hipofizer cücelik boy geriliği %70 rapor verdiler süresi ise süresiz çalışamaz.aylık bağlandı 2 sene öncesine kadar alıyordum bakım maaşı ve engelli maaşı.en son aylığımı 2 sene önce eylül ayında aldım.ve gelir miktarından dolayı aylığım kesildi.ikisi birden.hem bakım hem de engelli aylığım.şu an da hiçbiryerden gelirim yok.çalışamaz raporum olduğu halde bağlamadılar.ne yapmam lazım.teşekkür ederim.

gitarist33

hanede kaç kişi yaşıyorsunuz? hanede yaşayan herkesin aylık gelirleri ne kadar?
araç, ev, arsa vs varsa belirtiniz lütfen.
raporunuzda ağır özürlü ibaresi var mı ve raporunuz sürekli mi?

hane toplam gelirinizi söyleyin ona göre hesap yapıp aylık alıp alamayacagınızı daha net belirteyim.

merhaba 3 kişi yaşıyoruz ben annem ve babam,babam emekli annem ev hanımı 1.100 aldığı maaş babamın kirada oturuyoruz 600tl kira,,rapor sürekli çalışamaz.%70,araç ev...vs....yok

babanız 1100 tl alıyormuş. hanede kişi başına düşen aylık gelir 303,47 TL'yi geçtiğinden dolayı 2022 aylıgı baglanmaz size.
evde bakım aylığı için geliriniz uygun ama. lakin raporunuzda ağır özürlü ibaresi var mı?

8bWjgn.jpg

evde bakım aylığı için gelirinde ve raporunda sorun yok.
evde bakımaylığı neden kesildi? red gerekçeleri neydi?
dediğine göre en son maaşını 2 sene önce almışsın.
şöyle yapalım. sen evde bakım aylığı için aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne tekrar başvur. gelişmeleri de anlat. eger aylık kesildikten sonra tekrar başvurmuşsan ve başvurun reddedilmişse şurayı dikkatle incele:http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html
en az bir bentte tam ya da en az iki bentte kısmen bir başkasının bakımına sürekli olarak ihtiyaç duyuyor musun kendini bir değerlendir.çünkü bakıma muhtaçlık bu genelgeye göre degerlendiriliyor. bakıma muhtaçlıkta da sorun yoksa sana evde bakım aylıgının baglanması gerekir.
aksi takdirde rapor ve gelirin uygun olsa bile baglanmaz.
verdiğim linki dikkatle incele ve A,B,C,D bentlerini NOT kısmında yazılan açıklamaya göre değerlendir lütfen.

merhaba melek hanım bendinleri inceledim bunları yapabiliyorum ben .fakat benim anlamadığım olay bu raporu bana hipofizer cücelikten verdiler ve binkere kontrole geldiler ne 2 ayda 2 metre boy atacağımı felan mı sanıyolar.

başka bi soru sormak istiyorum bu raporla ben işe girebilirmiyim sınava felan girsem.delirmek üzereyim yemin ederim abla.giremezsin diyor raporda bana izlemem gereken yolları söylermisiniz abla.delirecem elim ayağımtutuyor şükürler olsun,millet keyfi çalışmıyorum sanıyor.fakat bu raporla ne yapabilirim. çalışıyormusun dediklerin de hayır dediğim de hem kötü hissediyorum kendimi.

Son düzenleme:
eger bakıma muhtaçlık kriterlerine uymuyorsan evde bakım aylıgı alamazsın maalesef.

fakat bu raporunla sınavlara girebilirsin. rapor oranın esas alınır ve oranın da % 40 ve ustunde.

raporunda çalışamayacgın iş alanları dışında elbette çalışabilirsin. sağlığına uygun işlerde çalışmana engel durum yok. sınava girdiğinde tercihini de çalışabileceğin alanlara göre yaparsın.
bu konuda şu forumda bilgi alış verişinde bulun, tecrübelerden faydalan:Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS)

merhaba abla,abla süresiz bir rapor %70 çalışmaz ibaresi olan değiştirilmesi gerektiğini söylediler sizce gerekçesi ne olabilir.veya zaten süresiz olan rapora böyle bişey isterler mi .anneme böyle bişey demişler ama gerekçesini söylememişler

abla merhaba.abla bakım maaşı için geldiler,bağlanmadı,engelli maaşına bundan biray önce başvurduk .gelmediler,babam emekli 3 kişiyiz hanede,buna göre bağlanabilme oranı nedir.engelli maaşı için başvurduk nisan da gelmediler daha, eve geliyorlar mı engelli maaşı için yoksa mektup mu yollanıyor abla. bir yakınım bana mektup yollanıyor dedi bir sorim dedim .

gitarist33 baban emekliymiş. baban ayda ne kadar maaş alıyor? ayrıca eviniz kira mı? babanın emekli maaşından başka hanede herhangi bir gelir ya da mal mülk var mı?
bu sorularımı cevapla, devam ederiz.

Kalem;

abla 2022 maaşım onaylanmış,kaymakamlığı aradım.eylül gibi alırsın maaşını dediler.şimdi abla başka bir sorum olacak,ben doğudum doğalı teyzem de kalıyorum teyzem bakıyor bana,ikametimi teyzeme almak istiyorum maaşım açısından bir sorun olur mu.

Üst Alt