Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kesilen 2022 maaşı ile ilgili olarak yaptığımız başvuru ne zaman sonuçlanır?

ozgur123

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar ben de 3 aydan 3 aya maas alıyordum fakat maasım kesılmıs tekrar basvuru yaptık polıs geldı ınceledı sonuclanması ne kadar surer ?

Selam bende senin gibi 2022 maaş mağduruyum kesildikten sonra başvuru her hafta salı günleri toplantılar olur ama kesildikten sonra tekrar bağlanması çok zor ben 4 aydır uğraşıyom bağlanmıyor eline ulaşan evrakı aldıktan sonra bölge idare mahkemesine dava ac bende acmaya hazırlanıyom gecen açılan davanın sonucu kazanılmış bilgilerine maaş mağduru arkadaşlar. Danıştay 10 dairesi esas 2013/1468

biz kaymakamliga gittik adres degisikligi olmustu adresimizi geri düzelttik sonra kaymakamliga gittik durumu anlattık oradaki kiside polis gelip inceledikten sonra tekrar baglanacagini söyledi polis geldi ama ne kadar sürede sonuclanir sonucu nerden ögreniriz

Normalde incelemeye vakıf çalışanı gelir, neden polis gelmiş anlamadım. Ve polis gelip ne sordu.

tamam sosyal incelemen yapılmış. şimdi mütevelli heyetin karar vermesinde sıra. mütevelli heyeti muhtaç olduğun yönde karar verdikten sonra maaşın bağlanır. bu süreç de en fazla 1 ay sürer.
maaşın bağlandıktan sonra durdurulduğu tarihten itibaren maaşın açılır. alamadığın aylıkları haziranda haziran dönem aylığıyla birlikte alırsın.

Kalem abla sana bi konu sorum olacak abla daha önce muhtaç olmama nedeni ile red fesh edilen 16.01.2014 ten sonra şuan annem le ayrı evde yaşamama rağmen gelir ve gider eşit olduğu halde aylık bağlanmıyor prim ödemek zorunda kaldım bu ay yıne dılekçe verdim ama sistem hala 16.012014 muhtaç olmama yazıyo vakıf müdürü 2022 maaşı alma hakîn vat dıyo kaymakamın yanına çıktım oda tmm dedi sonradan müteveli heyetinde karşı çıkan kaymakam miş ne yapabilirim abla aylık 42lira gss prımi ödemek zorundamıyım saygılarımla abla

sen demek ki 60/ g kapsamına alınmışsın. bu durumda 2022 aylığı baglanmaz sana. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 255,22 lira altındaysa vakfa itiraz et tekrar gelir testin yapılsın. önce bunu düzelt. eger hanede kişi başına düşen gelirin 255,22 lira altında çıkarsa 60 c 1 kapsamında gss lı olursun ve prim ödemezsin. ve hemen 2022 aylığına başvurursun. zaten gelir testi yapıldığı için aylığın da hızlı baglanır.

Abla gelir testi yapıldı vakıf müdürü aynen şöyle dedi gelir testin G0 olarak heyete gönderdim ama heyet kabul etmedi G1 olarak kaydettim peki herhangi bi aylık gelirim yok niye böle oluyor bakım parası ile primini ödeye bilir dıyorlar istersen dava aç diyo vakıf müdürü abla be yspayım sence

kayaya evde kaç kişisiniz? tüm gelirleriniz ne kadar? evde bakım, 2022 aylığı ne varsa gelir soyle bana ablam? bi bakayım durumuna.

Abla ben annem yaşayan iki kişiyiz evde bakım maaşı alıyoz başka bi gelirimiz yok annemin adına kayıtlı bi eski. Ev varmış onunda rayiç bedeli 70.000 dedi vakıf müdürü ondan bişey çıkmaz defi başka hiç bi gelirimiz de yok abla .

mesaj falan gelmedi bize bi haberde gelmedi tekrar baglandıgını onaylandıgını nasıl ogrenebiliriz

144 ü aradım orada su anda birşey gorunmuyor 1 ay oldu polis gelip inceleme yapalı ne kadar sürer daha bu ?

Son düzenleme:
bugün onaylandigina dair mesaj geldi teşekkürler yardımlarınızdan dolayı

Kayaya ,evde 2 kişiymişsiniz ve evde bakım aylığı alınıyormuş. Bu durumda evde bakım aylığı GSS gelir testinde dikkate alınır. bÖyle olunca da kişi başına düşen aylık gelir 255,22 lira ustunde çıkar ve 60/g kapsamında GSS tescilin yapılır. Maalesef doğru hesap yapmışlar.
60/g kapsamında GSS'lı olunca da 2022 engelli aylığı hiçbir şekilde baglanmaz. Zaten artık evde bakım aylıkları 2022 gelir hesabına dahil ediliyor. aynı şekilde evde bakım aylığını 2'ye bölersen 255,22 lira ustunde çıkıyor. bu durum da engel zaten. ancak haneye 2 kişi alarak kurtarabilirsiniz bu durumu. 0 2 kişinin de hiç geliri olmamalı.

maaşımız onaylandı simdi ne yapmamiz gerekiyor

teşekkürler ptt kartımla atm den cekebilirmiyim yoksa kimlikte gişedenmi halletmem gerekiyor

PTT kartınız varsa tabi ki onla da çekebilirsiniz.

sayın melek hanım 2022 den faydalanmak üzere başvurumu yaptım ve heyettende çıktım bana söylenen biz raporunuzu kaymakamlığa göndereceğiz oldu bende vakıfı aradım 20 25 gün sonra gelip bakarsınız dedi şimdi bu gidip bakma ne oluyor müracat o zamanmı yapılıyor yoksa zaten yapılmışmı sayılıyor anlamadım benim aldığım oran %60 acaba onamı bakacaklar aydınlatırsanız sevinirim

ben size bilgileri vereyim ona göre hareket edin. Rapor olmadan başvuru yapamazsınız. başvuru yapmış sayılmazsınız yani.
başvuru yaptıgınızda size başvuru formu imzalattırılır ve başvuru alındı belgesi verilir size. bunlar olmadıysa başvurunuzun resmi anlamı olmaz.
aylık başlangıç tarihi olarak da başvuru formunu imzaladığınız gün sayılır. Diyelim ki siz başvuru formunu 1 Haziran'da imzaladınız ve size başvuru alındı belgesi o gün verildi sizin aylık başlangıç tarihiniz 1 haziranı takip eden aybaşı yani 1 temmuz olur. bu durumda ilk aylığınızı da Eylül'de alırsınız.
ödemeleriniz de 1 temmuzdan itibaren yapılır.
ama diyelim ki siz başvuru formunu 30 Mayıs'ta imzaladınız. budurumda sizin aylık başlangıç tarihiniz 1 Haziran olur ve ödemelerinizi 1 haziran itibariyle alırsınız.
bunları anlatıyorum ki aylık başlangıç tarihinin nasıl hesaplandığını bilin ve ona göre zamanı iyi kullanın.
raporu almışsanız mayıs ayını geçirmeden başvuru formunu imzalamaya bakın vakıfta. bugün ya da mayıs'ın 30'nda başvurmanız arasında fark yok çünkü.
bugün de başvuru formunu imzalayıp başvurunuzu yapsanız 30 mayıs'ta da nasılsa aylık başlangıç tarihiniz 1 Haziran olacak.
ama erken başvurunuzu yaptırmanız işlemleri de hızlandırır. bu faydası var. oyle 20*25 güne gerek de yok.
hastanenin raporu elektronik ortama aktarmasından dolayı bu gecikme sanırım.
ama siz elinizdeki raporla da başvurunuzu yapabilirsiniz.

Üst Alt