Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kesilen 2022 maaşım yeniden bağlanacak. Ne kadar ödeme alırım?

turaner

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
kalem hanım s.aleyküm bende 2022 maşı alıyodum 2016 aralık maaşını aldıktan sonra ssk lı olduğum için 2022 maaşım kesildi 2018 ocak ayında başvuru yaptım 1 ocak itibariyle e devlette devam ediyor yazıyo mart 2018 de ne kadar maaş alırım 1974 doğumluyum saygılarımla

turaner daha onceden başvurmuşsunuz ama sigortalı olunca 2022 aylığınız kesilmiş. sigortalı işten çıktıktan sonra da 2022 aylığına yeniden baş vurmuşsunuz.
2018 ocak'ta başvurdugunuzu ve 2022 aylığınızın 1 Ocak itibariyle onaylandığını söylüyorsunuz. bu mümkün değil. tarihleri yanlış yazmış olmalısınız.

1) 2022 aylığınız kesildikten sonra tam olarak hangi tarihte 2022 aylığı için vakfa baş vurdunuz?
2) rapor oranınız kaç?

2016 aralık maaşımı aldıktan sonra kesilen 2022 maaşımı 1 ocak 2018 itibariyle yeniden onaylattım e devlette devam ediyor yazıyo martta nekadar alırım saygılarımla turan erdoğan.

s.a kalem abla 2018 ocak ayının 1 günü vakfa gittim tekrar başvurumu aldılar yaklaşık 4 veya 5 gün sonra e devlette baktım devam ediyor yazıyodu daha önce ssk lı olduğum için kesilmişti

engelli oranım % 40 epilepsi

2016 aralık maaşımı aldıktan sonra kesilen 2022 maaşımı 1 ocak 2018 itibariyle yeniden onaylattım e devlette devam ediyor yazıyo martta nekadar alırım saygılarımla turan erdoğan.%40 sürekli engel oranım 1 ocak 2018 de başvurdum yaklaşık 3 veya 5 gün sonra e devlette devam ediyor diye yazıyodu halende öyle 2017 21 eylülde işten çıkardılar 100 gün sonra vakıfa gitmem gerektiğini söylediler bu tarihte 1 ocak 2018 tarihine denk geliyo bende gittim tekrardan başvurumu yaptım.ve onaylandı ocak ayının içinde oldu bu gelişme saygılarımla..

turaner aynı gün onaylama olmaz da o yüzden sordum. eger ocak ayında baş vurduysan, aylık başlangıç tarihin 1 Şubat'tir. sana 1 Şubattan itibaren ödeme yapılır.
2022 aylığında aylık başlangıç tarihi, vakfa başvuru tarihini takip eden ilk aybaşıdır. sen ocak'ta başvurduguna göre aylık başlangıç tarihin 1 şubat olur.

doğum yılının son rakamı 4 olduğuna göre ödeme günün 9 mart 2018 Cuma günü.
rapor oranın da % 40

bu durumda sana 9 mart 2018 Cuma günü, şubat + mart dönem aylığı (mart,nisan,mayıs) olmak üzere 4 aylık toplam 1596, 59 TL ödeme yapılacaktır. 9 mart Cuma günü, ödemeni T.C. kimliğinle birlikte herhangi bir pTT şubesinden alabilirsin.
sonraki ödeme günün 9 Haziran 2018. 9 haziran'da ise 1197,44 Tl alacaksın.

çok teşekkür ederim ederim kalem hanım saolun ..

@turaner sen başka yerde e-devlette 1196 TL yazdığını söyleyince buradaki yazışmaları tekrar okudum. genelde huyumdur, eski mesajları tararım.

buradaki hesabım doğru benim. yanlışlık yok. sen Ocak'ta başvurduysan, aylığa hak kazanma tarihin (aylık başlangıç tarihin) 1 Şubat olur. sana 1 Şubat'tan itibaren toplam 1596,59 TL (yuvarlarsak 1596,60 Tl) ödenmesi gerekirdi.

sana şubat ayının ödemesi yapılmamış. eksik ödeme yapılmış.

eksik ödemeyi istemek için vakfa (SYDV) şu linkteki 1 Nolu dilekçeyi kendine uyarlayarak yaz ve ver. dilekçenin sayı ve tarih numarasını almayı unutma:https://www.engelliler.biz/forum/20...inda-usul-ve-esaslar-hakkinda-bilgi-notu.html

gelişmelerden haberim olsun. vakıftan sonuç alamazsak bu işi mahkemeye bile taşıyacagız. oldu mu?

eksik ödeme yapılan tek üye değilsin. bu konuda hak kaybına uğramış çok üye var.

hakkınızı aramadığınız takdirde vakıflar eksik ödemeye devam eder. onları bu yanlıştan döndermeliyiz.

her konuda yanınızdayım.

çok teşekkür ederim kalem hanım sydv na dilekçemi verip sizide haberdar edeceğim saygılarımla ...

Merhaba arkadaşlar benim %90 raporum var nekadar maaş alırım ve bunun İçin nasıl bi yol takip etmem lazım yardımcı olursanız sevinirim bu rapor başka türlü ne avantajları olur daha yeni aldım yarın ona göre hareket ediym

Namaz

bağkurlu olduğunuzu yazmışsınız başka yerde. sigortalı iseniz 2022 aylığı başvurunuz bile alınmaz. sigortalı iken 2022 aylığı hiçbir şekilde baglanmaz. sigortalı çalışanlar, istege baglı sigorta primi ödeyenler, SGK'dan bir aylık ve gelir alanlar hiçbir şekilde 2022 aylığı alamaz, hane gelirine bile bakılmaz.

ağır özürlü kısmı evet olarak işaretli engelli sağlık kurulu raporunuz varsa, bir başkasının bakımına sürekli olarak ihtiyaç duyuyorsanız, hanede kişi başına düşen aylık gelir 967,27 TL altında ise evde bakım aylığı için aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne başvurabilirsiniz. bu 3 şarttan birinde bile uygun bulunmadığınız takdirde evde bakım aylığı baglanmaz.

Kalem s.a kalem hanım bugun konu ile ilgili olarak 144 ü aradım gerekli bilgileri aldım bana en son 2016 aralık dönem maaşı yatmışdı ben o maaşı çektim ve aralık ayından 10 gün ocak ayındanda 10 olmak üzere toplamda 20 günlük ssk lı olarak çalışmıştım.bundan dolayı aralık 2016 döneminde fazla ödeme yapıldığı için bu ay alacağım 1596 küsür olan mart dönem maaşımdan 399 tl gibi bir kesinti olmuş.bilgilerinize sunarım beni haberdar et demiştiniz.saygılarımla

turaner
bu durumda hatalı bir işlem yok. 1 aylık eksik ödemenin nedeni anlaşıldı.
daha önce yersiz ödenen 1 aylık ödemeyi maaşından geri almışlar. bu durumda hatalı işlem olmadığı için dilekçe yazmaya lüzum yok. vakfın yaptığı işlem mevzuata uygun.

bilgilendirme için teşekkürler:)

Üst Alt