@
Gokhangormez92 eger 2022 aylığın muhtaçlıktan çıkma gerekçesiyle kesilmişse, aylık keisldikten sonraki başvurun yeni başvuru sayılır. başvuru tarihini takip eden aybaşından itibaren ödeme yapılır sana (aylıgın onaylandıysa tabi).
ÖRNEK:
aylıgın agustosta kesildi. sen de aralık'ta başvurdun vakfa ve başvuru alındı belgesini imzaladın. bu durumda başvuru tarihini takip eden ilk aybaşı 1 ocak'tır. 1 Ocak aylık başlangıç tarihin olur ve bu tarihten itibaren ödeme yapılır.
ama 2022 aylıgın rapordan dolayı (süreli raporun olup da süresi dolmuşsa ya da raporunun yenilenmesi istenmişse) kesilmişse,
sen de uygun yeni rapor alıp vakfa teslim etmişsen; bu durumda aylıgın durdurulduğu tarihten itibaren açılır ve o tarihten itibaren ödeme yapılır sana.
kısacası sana net cevap verebilmem için 2022 aylıgının hangi gerekçeyle kesildiğini kesin olarak bilmem gerekir.
NOT: şurada aslında aynı sorunla ilgili olarak 3 ayrı başlık açmışsın:
http://www.engelliler.biz/forum/search.php?searchid=4773060
bu 3 ayrı başlıkta yazdıgını bir başlıkta yazsaydın hikayene vakıf olacak daha iyi aydınlatabilecektim seni. 2 ayrı ihtimali değerlendirip ugraşmak zorunda kalmayacaktım.
şimdi bu 3 ayrı başlıkta ne yazdıgını okumaya da çalışmayacagım (okudum aslında en gerekli bilgiler diğer 2 başlıgında üstelik
ama okumamış numarası yapacagım)
mart'ta aylıgın baglanırsa ne kadar ödeme yapıldıgını göreceksin. mart'ta ödeme yapılmazsa yetişip yetişmediğini göreceksin. madem bunları yaşayarak öğreceksin ben de kendimi boşuna yormayıp yazmıyorum