Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kesilen 2022 maaşımı hangi aydan itibaren alacağım?

Gokhangormez92

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
iyi günler ağustos ayında kesilen maaşımız muhtaç olmama nedeniyle kesildiği gözükmekte oysaki rapor yenileme nedeniyle olması gerekiyordu. aklımıza takılan bir soru var kardeşlerim ayın 10nda tekrar bağlanmasına yönelik başvuru yaptık o başvurumuz onaylanmış. mart ayında maaş alır mıyız ve hangi aydan itibaren alacağız başvuru mu yoksa kesildiği tarihten itibaren mi?

@Gokhangormez92 eger 2022 aylığın muhtaçlıktan çıkma gerekçesiyle kesilmişse, aylık keisldikten sonraki başvurun yeni başvuru sayılır. başvuru tarihini takip eden aybaşından itibaren ödeme yapılır sana (aylıgın onaylandıysa tabi).
ÖRNEK:
aylıgın agustosta kesildi. sen de aralık'ta başvurdun vakfa ve başvuru alındı belgesini imzaladın. bu durumda başvuru tarihini takip eden ilk aybaşı 1 ocak'tır. 1 Ocak aylık başlangıç tarihin olur ve bu tarihten itibaren ödeme yapılır.

ama 2022 aylıgın rapordan dolayı (süreli raporun olup da süresi dolmuşsa ya da raporunun yenilenmesi istenmişse) kesilmişse,
sen de uygun yeni rapor alıp vakfa teslim etmişsen; bu durumda aylıgın durdurulduğu tarihten itibaren açılır ve o tarihten itibaren ödeme yapılır sana.

kısacası sana net cevap verebilmem için 2022 aylıgının hangi gerekçeyle kesildiğini kesin olarak bilmem gerekir.

NOT: şurada aslında aynı sorunla ilgili olarak 3 ayrı başlık açmışsın:http://www.engelliler.biz/forum/search.php?searchid=4773060
bu 3 ayrı başlıkta yazdıgını bir başlıkta yazsaydın hikayene vakıf olacak daha iyi aydınlatabilecektim seni. 2 ayrı ihtimali değerlendirip ugraşmak zorunda kalmayacaktım.
şimdi bu 3 ayrı başlıkta ne yazdıgını okumaya da çalışmayacagım (okudum aslında en gerekli bilgiler diğer 2 başlıgında üstelik:) ama okumamış numarası yapacagım)

mart'ta aylıgın baglanırsa ne kadar ödeme yapıldıgını göreceksin. mart'ta ödeme yapılmazsa yetişip yetişmediğini göreceksin. madem bunları yaşayarak öğreceksin ben de kendimi boşuna yormayıp yazmıyorum:)

Kalem hanım kesinlikle haklısınız ben vakıfın burada bize oyun yaptığını düşünüyorum bize gelip raporunuzun yenilenmesi denildi ama ağustos ayındaki kesilme nedeni muhtaç olmama nedeniyle.diğer başlıklarda yazdığım gibi raporu aldığımızda daha önceden denilen arabaların varlığı da denilebilirama bu 10 senedir süregelen bir durum ve kesilme nedeni kesinlikle olmamalı eğer öyle olsa şimdi maaş bağlanmazdı sonuçta o araçlar hala üzerimizde mevcut dediğiniz gibi büyük ihtimalle geçen ayki başvurumuz kabul edilip bu ay eksik maaş alacağız ama yapılan tamamen memurun oyunu kalem hanım yine de ay başını görmemiz lazım ne düşünüyorsunuz şahsi fikriniz çok önemli

Gokhangormez92 diğer açtıgın başlıkta senden raporun yenilenmesini istediklerinde aldıgın ilk raporun 37 oranlı olduğunu yazmışsın. bu % 37 Oranlı raporu takip eden ilk ödeme dönemi öncesi aylıgın kesilmiş olmalı. bu da yasal bir işlemdir. rapor oranı % 40 altına düşerse aylık kesilir.
lakin sen de bu rapora il sağlık müdürlüğüne giderek itiraz etmişsin & 40 üzeri kesinleşen engelli raporu almışsın. bu raporla başvurmuşsun ve aylıgın onaylanmış tekrar. bu durumda yeni bir başvuru sayarlar bunu. zaten geçen ay başvurmuşsunuz. eger aylığın onaylanırsa, son başvuru tarihini takip eden aybaşından itibaren ödeme yapılır sana. aylığın baglandı mı peki senin?

Kalem ayin 21 nde gittigimizde maasimizin onaylandigini soyledi vakiftakiler ayni zamanda e devlette de maasin durumu devam ediyora dondu basvuru tarihi e devlette 2006 gosteriyor. Bu durumda mart ayi odemesi alacak miyim kalem hanim 😯😯

Gokhangormez92 e-devlette yazan başvuru tarihi ilk aylıga başvuru tarihindir. ilk olarak 2022 aylıgına 2006 yılında başvurmuşsun yani. aylığın onaylanmış aksilik çıkmazsa bu ay inşallah ödemeni alacaksın. bu cuma e-devletten bakarsın ödeme miktarına.
yarın bir ara alo 144'ü arayıp aylık kesildikten sonra tekrar başvurdugunu ve aylığının onaylandığını bu durumda aylık başlangıç tarihini öğrenmek istediğini soyle.

ya da şu sorularımı cevapla. aylığın kesildikten sonra hakem hastanesinden aldığın son raporla birlikte vakfa ne zaman gidip tekrar başvuruda bulundun? başvuru sırasında ne gibi işlemler yapıldı? sadece raporu mu verdin? sana ayrıca bir form imzalatıp başvuru alındı belgesi verildi mi? sosyal inceleme için heyet ne zaman geldi size?

ocak ayının başında başvurmuştuk red gelmişti ama annem başvurmuştu ve başvuru alındı belgesi yoktu ve arabaların varlığı yüzünden verilmez dendi 10 şubatta annemle ben gittik ve başvuru alındı belgesini verdik raporu verdiğimizde ordaki görevli bu raporla ilk defa başvurulduğunu söyledi ve başvuru alındı belgesini verdi geçen hafta gittiğimizde vakıf yetkilileri başvurunuz kabul edilmiş dendi sosyal inceleme ekibi gelmedi eve ayın 17 si gibi e devlette maaş devam ediyora döndü Kalem hanım

Gokhangormez92 10 şubat'ta vakfa gittiğinizde size yeniden başvuru alındı belgesi verdiler yani. bu durumda başvuru tarihiniz 10 ŞUbat. aylık başlangıç tarihin de 1 mart oluyor. birikmiş alamayacaksın bu duurmda ablası. sadece mart dönem aylıgı ödenecek sana. https://www.engelliler.biz/forum/20...iktarlari-ve-muhtaclik-siniri-belli-oldu.html
ocak ile şubat arasında ne gelir farkı oldu ki ocak'ta reddettiler de şubat'ta kabul ettiler? ciddi hak kaybn olmuş başvuru tarihini 10 şubat olarak kabul ettilerse. başvuru alındı belgesini o gun verdilerse başvuru tarihin de o gun olarak sisteme işlenmiştir.

kesinlikle bundan önceki durumlarda da anlattım kabul etmemek için çok fazla uğraştılar hani ben itiraz etmesem annemin başvurusunu kabul bile etmeyeceklermiş hiçbir gelirimiz yok hiçbirimiz ne sigortalı ne de çalışanız 3 tane araba gözüküyor diye maaş veremeyiz demişler anneme ben itiraza gittiğimdeyse bize bu raporla başvuru yapılmamış dendi ve başvuru alındı belgesi alınmamış hani kavga çıkarıyordum kamu yönetimi okuyorum ve sizin de defalarca bilgilendirdiğiniz bilgileri anlattım toplu maaş vermemek için başta reddettiler sanırım ben toplu maaştan vazgeçtim umarım bu dönem maaş alabiliriz engelli insanları ne duruma düşürüyorlar 9 ay boş yere maaş alamamamız bir yana 9 ay hastane hastane dolaşmak bir yana bir de kaymakamlık için uğraştık Kalem hanım

Gokhangormez92 ablam size aylık baglamamak için ellerinden geleni yapmışlar. bu işin özeti bu. hakem hastaneden son raporu aldıktan sonra aylıgı baglamaları gerekirdi. ondan sonrası işi yokuşa sürmek olmuş. zaten hiç geliriniz yok. 3 aracın da rayic degerinin 120'de biri sınırı geçmenize neden olmazdı. yapılan işlemler tamamen kraldan fazla kralcılık olmuş. haklarınızı bilmeniz boyle kraldan fazla kralcı memurlar yuzunden çok önemli. işin takipçisi olmasan yerinde başkası olsa o vatandaş kuzu kuzu kaderine razı olacaktı.
aylıgın baglandıysa işlemler de tamamlandıysa bu dönem maaşınızı alırsınız artık. bu cuma e-devletten ödeme yapılıp yapılmadıgına bir bak ve ne kadar ödeme yapılmışsa bana buradan yaz.

Kalem hanım bugün heyecanla ne kadar yatırılacağını merak ediyorduk saat 4 gibi e devlette yayınlandı dediler bakalım ne kadar almışız bir maaşa bile razıyız derken ne görelim maaş günü gösterilmiyor bu büyük ihtimalle bu ay bile maaş alamayacağımızı gösteriyor sanıyorum böyle haksızlık görülmedi engellinin hakkı bu kadar gasp edilemez sizin fikrinizi merak ediyorum sayın Kalem bu sonuç neyi gösterir?

Gokhangormez92 e-devlette ne yazıyor bir de ben bakayım. e-devletteki 2022 aylığı ile ilgili bilgilerinizi buraya kopyalar mısınız? kimlik bilgilerinizi gizleyin ama.

[FONT=sans-serif]kalem apla bi yakınım var şubatta aylıgı onaylandı 2022 aylıgı bu ay aylıgını alırmı[/FONT]

paranoya işlemler yetiştiyse tabi ki alabilir. e-devletten bir kontrol etsin ablam.

Kalem başvuru tarihi 23/04/2006 son ödeme miktarı: 32,66 TL son ödeme durumu: ödeme çekildi
yardımın durumu: Devam Ediyor diye yazıyor kalem hanım hani maaş tarihlerine görede yarın almamız lazımdı

Gokhangormez92 e-devlet bilgileri sende guncellenmemiş. aylığın baglanmış ama ödeme gözükmüyor. işlemler mi yetişmedi acaba? yarın alo 144'ü bi ara istersen. gelişmelerden beni de haberdar et.

Üst Alt