Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kesilen bakım maaşını yeniden bağlatmak için başvurduk. Ne zaman sonuçlanır?

metin12345

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
iyi günler arkadaşlar ben foruma yeni üye oldum.burda açılan konulardan çok fayda gördüm.başta site yöneticilerine ardından siz değerli üyelere teşekkürler ederim.benim sorum şu amcam görme engelli ve raporu yaklaşık yüzde 90 a yakın.benim yengem var ona bakıyordu ama aynı evde değillerdi. yani biri alt kat biri üst . bir iki yıl maaş verildi fakat bu ocak ayında kesildi.biz yengem aynı evde olmadığı için kestiler diye düşündük ve yer değişikliği yaptık.ve 15 gün sonra yetkiiller gelip kontrol etti.herşey iyi güzel ama 35 gün olmasına rağmen maaş bağlanmadı bu konu hakkında yardımcı olabilecek biri varmı teşekkürler.

nüfus müdürlünde engelli amcanız ve bakan kişi nerde kalıyorsa o adresi ikametgah bildirdinizmi ve kaç kişi evde ve geelir kişi başı 500-700 tl yiiiii geçmecekmiş bilgim bu.yada bağladılar maaşa,red mektubu gelmediğine göre.
bağlanma işi 2 ay sürüyor,ya bu ay 15 inde yada,mayıs 15 sinde maaş alır.

geldikleri gün yani maaş bordrosunu gönderdik.26 şubattı yanılmıyorsam.tahmininize göre ne zaman bağlanır ?

ziraat bankasını yoklayın,bu ay olmazsa öbür ay

Bakıma muhtaç özürlüye akrabanın bakım hizmeti vermesi hâlinde, bakıma muhtaç özürlü ile akrabanın aynı adreste ikamet etmesi esastır. Fakat bakım hizmetleri değerlendirme heyetinin onayı ile bakım hizmeti engelliye her gün rahatlıkla gelinip gidilebilecek yakınlıktaki farklı adresteki akraba tarafından da verilebilir. Fakat yengeniz engelli ile sekiz saatten az olmamak üzere bakım hizmeti vermesi gerek. Eğer kesilme sebebi bu ise tekrar bağlanması gerekmektedir.Ancak Gelir kıstasıyla da maaş kesilmiş olabilir. Net öğrenin, mevcut durumda bir değişikliğiniz olmamış gibi.

metin12345
evde bakım aylıgı kesildikten sonra adres değişikliği yapıp tekrar başvurmuşsunuz. başvurunuz sonucunda evinize bakım hizmetleri değerlendirme heyeti gelmiş. heyet geldikten sonra aradan baya zaman geçmiş ve siz evde bakım aylıgının baglanıp baglanmadıgını soruyorsunuz. bu konuda bilgiyi evde bakım aylıgına başvurdugunuz aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğünden alabilirsiniz. halen sonuç hakkında bilginiz yoksa lütfen il müdürlüğüne giderek ya da telefonla evde bakım aylıgı başvurunuzun sonucu hakkında bilgi almaya çalışın.
eger evde bakım aylıgınız onaylanmışsa ilk ödemenizi il müdürlüğünün onay tarihinden sonraki 1 aylık bakım hizmetinden sonraki ay almaya başlayacaksınız, bilin.

Üst Alt