Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kesilen engelli aylığım yeniden bağlandığında birikmiş aylık alır mıyım?

memetgymx

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Engelli Aylığım Gecen Sene 9. Ayda Kasıldı
10. Ayda Başvuru Yapmıştım Ama Heyet Kabul Etmemişti
Bu Sene Gecen Ay Tekrar Başvuru Yaptım Aylığım Bağlandı
Fakat Bu Gecen Sürecte Engelli Aylığım Birikmiş midir ?
Toplu Alabilir Miyim ?

Adres Değişikliğinden Dolayı Maaşım Kesildi Bi Kac Ay Sonra Yeni 04/11/2020 Tarihinde Başvuru Yaptım . Adrese Geldiler Ama Eve Girmediler Heyet İse Hane Gelirinden Dolayı Yardıma Muhtac Değil Diyerek Onaylamadı Sonra Ben Bu Yıl Tekradan Başvurdum 08/11/2021 Tarihinde Başvurdum Sonra Heyet Onayladı Yani 8 Ocakta Aylığımı Alcam Fakat Toplu Bi Para Alcakmıyım Onu Soruyorum

memetgymx
1 yıllk süre müddeti var. senın işini anlamadım adrese gelıp eve gelmeyıkler.sonra muhtaç değil deyikler.eve gelmedende öğrenebiliolar gelırlerınızı.komşulardanda öğrenebiliolar.artık sizinkınde nasıl bi işlem edildiyse

Soru 67: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklardan faydalanan kişinin adres değiştirmesinden dolayı aylığı kesilir mi?
Kesilmez ancak geçici olarak durdurulur. Yeni ikametgâhının bulunduğu yerdeki Vakfa 1 yıl içinde başvuru yapılması halinde Mütevelli Heyet tarafından uygun görülmesi halinde alamadığı aylıklar ödenir.
Soru 68: Adres değişikliğinden dolayı durdurulan 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklardan faydalanmak isteyen vatandaş tekrar başvuruda bulunmalı mıdır?
Evet, tekrar başvuruda bulunmalıdır. Mütevelli Heyeti aylık alma şartlarını sağlamaya devam ettiğini tespit ederse vatandaş tekrar 2022 aylığından faydalanabilir.
Soru 69: Adres değişikliği nedeniyle 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıkları fesih edilen ve bunun neticesinde tekrardan mütevelli heyetine yapılan başvuru sonucu tekrar 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklardan faydalanan kişi alamadığı aylıkları alabilir mi?
Bir yıl içerisinde yapılmış bir başvuru ise ve Mütevelli Heyeti tarafından aylık alma şartlarını sağlamaya devam ettiğini tespit edilirse dair karar alırsa vatandaş alamadığı dönemlerin ödemelerini alacaktır.
Soru 70: Vakfa bildirilmeyen ikametgâh değişikliği sonucu vatandaşın 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıkları kesilir mi?
Kesilmez ancak geçici olarak durdurulur. Yeni ikametgâhının bulunduğu yerdeki Vakfa 1 yıl içinde başvuru yapılması halinde Mütevelli Heyet tarafından uygun görülmesi halinde alamadığı aylıklar ödenir.
Soru 71: Adres değişikliği beyanı yapmadığından dolayı 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylığı kesilen vatandaş tekrar bu aylıktan yararlanabilir mi?
Bir yıl içerisinde başvuruda bulunulması ve yeni adresini Vakfa bildirmesi neticesinde Mütevelli Heyeti tarafından aylık alma şartlarını sağlamaya devam ettiğini tespit edilirse vatandaş 2022 aylığında tekrar faydalanabilir ve alamadığı aylıklar kendisine verilir.

Soru 81: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklar muhtaç olmama nedeniyle fesih edilebilir mi?
Evet, fesih edilir.
Soru 82: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıkları muhtaç olmadığından dolayı fesih edilen kişinin muhtaç olmadığı Vakıf tarafından nasıl tespit edilir?
Merkezi inceleme ve sosyal incelemeler sonucu vatandaşın durumu mütevelli heyetine sunulur ve vakıf mütevelli heyeti vatandaşın muhtaç olmadığını tespit ederse 2022 aylığı fesih edilir.
Soru 83: Muhtaç olmama nedeniyle 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylığının fesih edildiğini öğrenen vatandaş durumuna itiraz ederse hangi işlemler yapılabilir?
Bütünleşik sistemden kontrol edilerek Vakıf Mütevelli Heyetinin 2022 aylığının neden fesih edildiği karar sekmesi kontrol edilerek vatandaşa gerekli bilgilendirilmeler yapılır; ancak karar sekmesine gerekli bilgiler girilmemişse vatandaş vakfa yönlendirilir

.mka

Hocam Şimdi Şöyle Benim Maaş Kesildikten Sonra 2 Ay Icerısınde Ben Başvurdum . Eve Gelmısler Ama Evin İcine Girmemişler Corona Virüsü Cok Fazlaydı O DÖnemler Galiba Ondan . Bi Kac Soru Sormuslar Ben Bile Evde Deıldım Biz Tek Odalı Evde Kalıyoruz Hanede Calısanda Yok . Her Neyse Heyet Kabul Etmedı Sonra Ben Bu Sene Tekrar Basvurdum Sormak Istedıgım Şu . Ben 1 Yıl dolmadan Basvurdum Ama Reddedildi Yinede Sayılıyor Mu ? Şuan Başvurdugum Kabul Edildi ?

Yani Diyorsunuz Ya 1 Yıl İcinde Başvurman Lazım Red Yesede Kabul Edilsede Sayılıyor Mu

memetgymx

Bir yıl içerisinde başvuruda bulunulması ve yeni adresini Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına bildirmesi neticesinde Mütevelli Heyeti tarafından aylık alma şartlarını sağlamaya devam ettiğini tespit edilirse vatandaş 2022 aylığında tekrar faydalanabilir ve alamadığı aylıklar kendisine verilir.
Siz bu hakkı 2 aylık zaman kaybı ile kaçırmışsınız yeni başvurunuz kasım ayında onaylandı ise Aralık ve Ocak maaşınızı beraber alacaksınız

memetgymx
verdiğin bilgilere göre red yememen gerekıodu ki 1 yıl sonrakı başvurn kabul edılmış.burda sen evde yokken gelınce sordukları soru önemlı ne sorup ne cevap aldılarkı red yedın yoksa sana o başvurnda bağlanması erekıodu maaş.görünen o kı sana biriken maaş yok

Engelli Aylığım Yok ??

Merhabalar Önceden Engelli Maaşı Alıyordum Kartıma Yatıyordu Ptt Maaş Kartıma Sonra Adres Değişikliğinden Maaşım Kesildi , Basvuru Yaptım Heyet Kontrole Geldi Ankaradan Mesaj Bekledim Sonunda Şöyle Bir Mesaj Aldım , Sonuç: Talebiniz mütevelli heyeti kararıyla kabul edilmiştir. Ödemenizi bir sonraki ödeme döneminde, ayın 5-10 tarihleri arasında ptt şubelerinden alabilirsiniz, iyi günler dileriz.
23/12/2021 Ve Bu Ocak Ayı Ptt Kartımi Atmye Soktum Ama İcinde Para Yok , E Devletime Bakınca Ödemede Göremiyorum Calıştigim İcin Ptt Şubesine Gidemiyorum Gün İcinde Napabilirim ? Neden Param Yatmamış Kalem Ve Ya Baska Biri Bakabilir Mi ?

denizt

Baktım Dostum , Benim Engelli Oranim %52 Bu Arada 842 Lira Almam Gerek Ama E Devletime Kurum Odemelerine Bakinca Bisi Gözükmüyor Sonuc Yok Diyor ?

memetgymx

Maaşınız şuan 842 tl değil Aralık ve Ocak maaşınızı 661x2 1322 tl olarak alacaksınız Şubat ayındaki maaşınızın üstüne Ocak ayı zam farkı eklenecek
Edevlette Spas müstehaklık sorğulama yapın siğortanız 60/c-3 olarak görünüyorsa 144 nolu telefonu arayıp bilği alın
60/c-1 görünüyorsa SYDV na başvurun

10.03.2021 muhtac değildir diyerek maasimi kestiler simdi basvursan toplu para alirmiyim

Üst Alt