Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kesilen engelli aylığının yeniden bağlanması için başvuru ve yeni rapor!?

asil_bozkurt

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar 2011 yılında engelli raporu aldım %56 ve 2 sene öncesine kadar engelli aylığı alıyordum babamın yanında kaldığım için 2 sene önce kesildi ve ben sürekli sonda kullanan bir hastayım ve 2011 yılında aldığım raporda sürekli ibaresi var iyleşme gibi birşey söz konusu değil babam vefat edeli bir yıl oldu evde annem ben ve kızım yaşıyoruz annem babamdan kalan emekli aylığını alıyor kullananlar bilir yaklaşık 1 yıldırda aldığımız sondalarda kur farkı olayı olduğu için birde yetmiyor 2 ayda biryazdırıyorum ve 400 tl gibi birmebla ödemek zorunda kalıyorum sizlerden bilgi sahiplerinden öğrenmek istediğim şudur, yeniden başvurmak istiyorum raporumu yenilemem gereklimi sürekli ibaresi olmasına rağmen ve annem 1300 tl aylık alıyor bu bir sorun olurmu şimdiden teşekkürler

kardeş yenı rapor ısterler.ayrıca %60 üzeri ve çalışamaz raporu olursa yetım maaşıda alırsınız.annem alıo demısnız ama sizde almak için başvurn çünkü annen 1300 alırken sanada verırlerse eş %60 tek evlat % 30 alıo dıe biliom eve girecek dul yetım maaş mıktarı artmıs olacak düşünün derim nasılsa aynı evdesınız evın gelrı artmıs olur

%60.la yetim aylığı alınır denmiş ama %60 öyle hastanenin verdigi engelli raporunda belirtilen oran değil, SGK.nin Kurum Sağlık Kurulunun verdiği oran olmalıdır.

asil_bozkurt

Yeni Sağlık Kurulu Raporu için başvurun. 2011 yılından bu yana hastaliginizda ilerleme olmuş olabilir. Ilgili bölümlerin muayenelerinde tüm şikâyetlerinizi dile getirin, oranınız artabilir.
Raporu aldıktan sonra da yeniden engelli maaşı için başvurun, maaş alıp alamayacaginiza ilgili kurum karar versin.

Ankyra

ben yetım için normal rapor vern hastaneye başvurdum.ordan aldıgım raporla hem yetım maaşına hemde ebm ye başvurdum şuan her iki maaşıda alıyom

Sgk %60 onayladı demek ki, o yüzden bağlanmış.

Ankyra
zaten yetim maaşında alt sınır %60. benim rapor daha yüksek

Üst Alt