Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kesilen evde bakım aylığı yeniden bağlandığında toplu ödeme..?

mahsun726

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
öncelikle herkese kolay gelsin. benim konum biraz faklı sanırım...

14 yaşında oglum var. sol börek &16 kalmış 4 yıldır kocaelinden istanbul marmara egitim araştırma hastanesinde tedavi götürüyoruz. bu ayda 4 yada 6 ya çıkabiliyor. 4 yıldır kendi imkanlarımla borç harç ederek gidip geldik herkes bana yardım başvurusunda bulun dedi gerçi vermezler diye başvurmadım. şu an ihtiyacım yok. kendi imkanlarımla hep devam ettim taki 4 yıl sonra ordaki doktor yardım maaşı alıyormusunuz dedi hayır dedim neden almıyorsunuz sizin hakkınız var dedi size rapor çıkaralım gidin başvurun dedi zaten tükenmiş durumdaydım. artık kredi falan tamam dedik

heyet falan doktor %84 rapor verdi heyete girdi %69 verdiler. tamam dedik aldık raporu sosyal yardımlaşma verdik. 2 hafta sonra eve geldiler onayladılar. 2 ay sonra maaş aldık o süre zarfında oglumda anlama güçlügü vardı pisikatriye gönderdiler onlar da rapor verelim özel egitim alsın dediler ona da tamam dedik. onlar da %25 rapor verdiler. şu an özel egitim alıyor
ordaki ögretmenler tabi herşey sisteme girdi sonra ögretmenler sizin o saglık için aldıgınız rapor %69 olan iptal oldu haberiniz var dimi dediler
gelde kafayı yeme nasıl olur falan baya bir tartışma yaptım ee ne olacak gidin ilçe saglık kuruluna bilgi verin eyer maaşı çekerseniz ceza yersiniz tabi bu arada sadece 1 aylık maaş aldık başka yok gittik saglık kuruluna maaşı dondurmak için dilekçe verdik ordaki bayanda sizin nasıl bilginiz yok en son aldıgınız rapor eski raporların önüne geçer eskiler iptal olur
bi de onla tartış tabi yahu sanki yıllardır rapor almışım gibi maaş almışım gibi benim nerden bilgim olacak sisteme girdiginiz zaman görmüyor musunuz bu hastanın saglık için aldıgı yüzde 69 luk raporu egitim için aldıgı yüzde 25 rapor nasıl engelleyebiliyor dedim ses yok

yani uzun lafın kısası bizi tarafsız hakem hastanesine gönderdiler nisan ayındayız gittik taa kasım ayının 21 randevu verdiler geri geldik sosyal hizmetlerdeki bayana bu kadar süre verdiler ne olacak o aradaki ayların maaşları dedigi kelime ödenmeyen ayların parasını toplu alınıyor diye biliyorum dedi bu nasıl bir cevap ya ..

o kadar araştırdım kafama yatkın bir cevap bulamadım şimdi sormak istedigim bu aradaki ödenmeyen paralar toplu ödeniyormu yoksa hayal kurmamı diyorsunuz kafanızı şişirdim kusuruma kalmayın saygılar

mahsun726
[FONT=sans-serif]istedigim bu aradaki ödenmeyen paralar toplu ödeniyormu yoksa hayal kurmamı diyorsunuz kafanızı şişirdim kusuruma kalmayın saygılar[/FONT]
malesef hayal kurmayın dıyecem.çünkü sadece 2022 maaşında toplu ödeme var ebmde yok.ama anlatılanlar doğru.yeni rapor eskının hükmünü kaldırıyo.itiraz edip hakem hast gitmenız dogru fakat çok uzun süre sonraya randevu verılmış.sizi kurum mu sevk ettı yoksa hastaneyı sizmi seçtiniz şunun için sordum illa ikamet edilen yerdekı hastden rapor almak şart değil. Türkiyenın her yerındekı rapor vermeye yetkılı hastlerden alabilionuz raporu.hakem ghast değilde normal rapor için ikametının dışında başka ilden rapor alan arkadasım var

bende zaten 2022 evde bakım maaşı için sordum...bizi kurum sevk etti kocaeli umuttepe üniversite hastanesine yoksa biz istenbuldan tekrar rapor alacaktık ama kurum bizi üniversişteye sevk etti 11 ayı bekliyoruz bakalım onlar bize ne kadar süre sonra raporu verecekler o rapor sasyal hizmetlere gidecek tekrardan eve gelecekler yani işimiz zor ..herşeyin hayırlısı yinede teşekkürler -mka

mahsun726
kurum sevkettıyse yapabilecegınız bişi yok dedıklerı yerden alacaksınız raporu.çok yogun bir yermiş baya uzun süreye gün vermişler.sabırlar

öncelikle herkese kolay gelsin bu konuyu ayrı bir formda açtım sadece mka kardeş yorum yaptı başka bilgisi olan varmı yada başına böyle bir olay gelen..........öncelikle herkese kolay gelsin. benim konum biraz faklı sanırım...

14 yaşında oglum var. sol börek &16 kalmış 4 yıldır kocaelinden istanbul marmara egitim araştırma hastanesinde tedavi götürüyoruz. bu ayda 4 yada 6 ya çıkabiliyor. 4 yıldır kendi imkanlarımla borç harç ederek gidip geldik herkes bana yardım başvurusunda bulun dedi gerçi vermezler diye başvurmadım. şu an ihtiyacım yok. kendi imkanlarımla hep devam ettim taki 4 yıl sonra ordaki doktor yardım maaşı alıyormusunuz dedi hayır dedim neden almıyorsunuz sizin hakkınız var dedi size rapor çıkaralım gidin başvurun dedi zaten tükenmiş durumdaydım. artık kredi falan tamam dedik

heyet falan doktor %84 rapor verdi heyete girdi %69 verdiler. tamam dedik aldık raporu sosyal yardımlaşma verdik. 2 hafta sonra eve geldiler onayladılar. 2 ay sonra maaş aldık o süre zarfında oglumda anlama güçlügü vardı pisikatriye gönderdiler onlar da rapor verelim özel egitim alsın dediler ona da tamam dedik. onlar da %25 rapor verdiler. şu an özel egitim alıyor
ordaki ögretmenler tabi herşey sisteme girdi sonra ögretmenler sizin o saglık için aldıgınız rapor %69 olan iptal oldu haberiniz var dimi dediler
gelde kafayı yeme nasıl olur falan baya bir tartışma yaptım ee ne olacak gidin ilçe saglık kuruluna bilgi verin eyer maaşı çekerseniz ceza yersiniz tabi bu arada sadece 1 aylık maaş aldık başka yok gittik saglık kuruluna maaşı dondurmak için dilekçe verdik ordaki bayanda sizin nasıl bilginiz yok en son aldıgınız rapor eski raporların önüne geçer eskiler iptal olur
bi de onla tartış tabi yahu sanki yıllardır rapor almışım gibi maaş almışım gibi benim nerden bilgim olacak sisteme girdiginiz zaman görmüyor musunuz bu hastanın saglık için aldıgı yüzde 69 luk raporu egitim için aldıgı yüzde 25 rapor nasıl engelleyebiliyor dedim ses yok

yani uzun lafın kısası bizi tarafsız hakem hastanesine gönderdiler nisan ayındayız gittik taa kasım ayının 21 randevu verdiler geri geldik sosyal hizmetlerdeki bayana bu kadar süre verdiler ne olacak o aradaki ayların maaşları dedigi kelime ödenmeyen ayların parasını toplu alınıyor diye biliyorum dedi bu nasıl bir cevap ya ..

o kadar araştırdım kafama yatkın bir cevap bulamadım şimdi sormak istedigim bu aradaki ödenmeyen paralar toplu ödeniyormu yoksa hayal kurmamı diyorsunuz kafanızı şişirdim kusuruma kalmayın saygılar

mahsun726
kardeş hata sizin bilmemenızden kaynaklanıyo.yeni rapor alınca bi öncekını devre dışı bırakır.toplu parayı unutun.size ebm şartlarınız tutarsa bıle bu sene alabılmenız çok zor bu sene için ebm maaşını ve toplu parayı unutun.yenı rapor alarak kesılmesıne vesile olan sizsiniz.aynı hatayı yapmamanız için.hastaneye gittiğinizde sadece ebm maaş demeyın ebm başta olmak üzere tüm parasal haklar deyın özel egitim için deyin tıbbi cıhaz için deyin ötv indirimli araç için deyin kısaca engellilere tanınan tüm hakalrdan yararlanmak istediğnizi söyleyin.engelli kımlık kartını unutmayın kart aldıgnızda engellı ve refakatçı hızlı trenden ücretsiz faydalanıo.ulaşımda faydasını görursunuz.dedıklerımı mutlaka size verdıklerı belgeye not aldrın işletın.

Üst Alt