Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kesilen evde bakım maaşının yeniden bağlanması için başvurduk..?
bakıma muhtaçlığında değişiklik yoktur. ağır özürlü raporun da var. hanede kişi başına düşen aylık gelir de uygunsa tekrar evde bakım aylıgı baglanır sana ablası. hanede kişi başına düşen aylık gelir 847, 16 Tl altında evde bakım aylıgı yeniden baglanacaktır sana.
işlemlerin sonuçlanınca buradan yaz bana. gelişmelerden haberim olsun oldu mu?
NOT: her yere yazma. bir sorun olursa buradan yaz, ben sana dönüş yaparım.
bittercikolata daha önce evde bakım aylığı alıyordun. ama sonra evde bakım aylıgı kesildi. sen de aylık kesildikten sonra tekrar evde bakım aylıgına başvurdun. aylık kesildikten sonraki aylıkları toplu olarak alıp alamayacağını soruyorsun. doğru mu anlamışım?
eger doğru anladıysam, sana yardımcı olabilmem açısından şu sorumu cevapla lütfen:
aylığın hangi sebeple kesilmişti?
bittercikolata raporun süreli miydi? süresi doldugu için mi yeni rapor aldın?
raporunun süresi doldugu ve yeni raporu teslim edemediğin için mi evde bakım aylıgın kesildi?
bittercikolata tamam anlaşılmıştır durum.
sen bakım aylığı alıyordun. raporun süreliydi. rapor süresi doldugundan ve yeni raporu da vaktinde aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne vaktinde teslim edemediğinden dolayı evde bakım aylıgın kesildi.
eger yeni raporun da % 50 ve üstü agır özürlü kısmı "evet" olarak işaretliyse ve raporun süresiz ise aylıgının durduruldugu tarihten itibaren alamadıgın evde bakım aylıklarını toplu olarak alabilirsin ablam.
tabi aylık kesmeyi gerektirecek bir durum değişikliği olmadıysa. yani bakıcı değişikliği, gelir değişikliği vs olmadıysa alamadıgın aylıkları alabilirsin. aile ve sosyal politikalar bakanlıgı il müdürlüğüne bu durumdan bahset ve alamadıgın aylıkları talep et.
gelişmelerden de beni haberdar et.
[FONT=sans-serif]@[/FONT]Kalem abla alamadığım aylıkları tam olarak kime talep edceğim çünkü aynı şey geçen yılda oldu ama biz bunu alamadık bu yıl ise yine aynı sorunla karşılaşıyoruz
dua nerelerdesin kanka ceza evine neden düştün cezai ehliyetin yok diye rapor almadınmı ceza evinde yatmamam gerekti hastanede yatman gerekti
kalem apla bi yakınım var bakım aylıgı alıyordu bakıcıyı uygun görmemişler bakımı aksattı dediler maaşı kesmişlerdi sonra bakıcı degişikligi yaptılar yakınım maaş baglandı 3 ay alamadılar bu 3 ayı alabilirlermi acil cvp
[FONT=sans-serif]kalem apla bi yakınım var bakım aylıgı alıyordu bakıcıyı uygun görmemişler bakımı aksattı dediler maaşı kesmişlerdi sonra bakıcı degişikligi yaptılar yakınım maaş baglandı 3 ay alamadılar bu 3 ayı alabilirlermi
bittercikolata alamadığın aylıkları evde bakım aylığı aldığın aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğünden talep edeceksin. istediğin değerlendirilir ve olumlu karşılanırsa ödeme yapılır.
paranoya bahsettiğin yakınının aylığı bakıcının bakım hizmetlerini aksatmasından dolayı kesilmiş. sonra da bakıcı değişikliği yapılmış. bakıcı değişikliğinde tekrar bakım raporu hazırlanıyor. dolayısıyla aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğünün evde bakım aylığını onay tarihini takip eden bir aylık bakım hizmetinden sonra ödeme yapılır.
İl müdürlüğü onaylar. yeni bakıcı da onay tarihini takip eden 1 aylık bakım hizmetini yapar, bir aylık bakım hizmetinin ücreti de sonraki ay alır.
evde bakım aylığı verilen bakım hizmetine göre ücretlendiirlir, peşin ödeme yoktur yani. dolayısıyla toplu ödeme alamazsınız.
Merhaba yanıtlarınızın açıklığını gördüğüm için size bir soru sormak istedim ☺
Dedem için evde bakım aylığı alıyorken 5 ay önce aylığımız kesildi gerekçe olarak denetime geldiklerinde dedemin babamla arkadaş ziyaretine gittiği için evde bulamadıklarını söylediler. Dedemizin süresiz raporu var.2 ay önce dilekçe verdik ve dün tekrar geldiler gerekli notları alıp komisyona vereceklerini söylediler. Ailede 5 kişi yaşıyoruz ben ve kardeşim öğrenciyiz babamız emekli herhangi bir başka gelirimiz yok. Benim merak ettiğim sizce aylığımız tekrar bağlanır mı ve bağlanırsa geriye dönük aylıkları talep edebilir miyiz?
maaş tekrardan başlar. endişeniz olmasın. aslında kesmemeleri lazımdı. demekki gelen memurlar raporlarına başka şey yazmışlar. ayrıca aklınızda bulunsun. eger sehir dışına bir haftalık 10 günlük ayrılacak olursanız mutlaka bigi vererek ayrılınız yoksa geldiklerinde evde bulamazlarsa keserler unutmayınız
Bakıcı ile gitse sorun olmazdı,aslında yanlız gitmemiş memur biraz insaflı davranıp babanızı tlf arayıp dedenizin yalnız olmadığını anlayıp hoş görmesi gerekirdi.
Malesef en büyük sorunumuz bu zaten artık kimin doğruyu söylediğini anlayamıyoruz. Yaşamayan bilemiyor dedikleri gibi. Eserin79 gerekli arzda bulunduk yazılı istemeyi de yaptık teşekkür ederim yinede
Kalem abla 2 yıl önce kardeşimin engelli aylığı diğer kardeşimin işe girmesi sebebi ile kesilmişti. Şimdi kesilmesine sebep olan kardeşim evlendi başka eve taşındı tekrar başvurmamızdan ne kadar sonra aylık tekrar bağlanır acaba. Annem ve engelli kardeşim var annemin emekli aylığı 1295 TL toplam gelir bu miktar.
Ademsn
evde 3 kişsiniz galıba annenızn maaşı 2022 ve ebm gelır sınırını geçmedıg için şartı hangıne tutuosa o na başvurn(rapor vs yönünden)
maaşların bağlanma süresi bulundugunz yerdekı yogunluga göre değişir.başvuru edınce önce eve heyet gelecek soracak sual edecek sonra o heyetın aldiği bilgiler kurula girecek ve olumlu ya da olumsuz cevap verılecek.eger bahsettıgınız maaş ebm ise heyet gederken size hesap açtırın derse olumlu demektır demezlerse bi sıkıntı vardır.2022 ve ebm için e devletten şu tarıhte bakın derler biz sizi ararız derler artık bu da ne kadar sürer bellı olmaz her yerde aynı süre sürmüo
Arkadaslar meraba. Bileniniz varsa cevaplarsaniz çok sevaba girersiniz.
Şimdi benim teyzeme annem bakıyo %70 ve ağır ozurlu ibareli 2008 yılında sürekli olarak alinmiş raporumuzu yeni yönetmenin çıktı kısmı ve tam bağımlı ibareleri bulunacak olması nedeniyle yenilemek için başvurdum.
Hastane bizim teyzeye sürekli %70 kısmi bağımlı yazmamis mi evde bakim kesildi.
Sonra hemen itiraz ettim yeni rapor tam bağımlı çıktı rapor tarihi 17 ekim ama bizim elimize ulaşıpta sosyal hizmetlere basvurmamiz kasım 2 ya 3 u oldu. Sonrasında 26 sında sosyal hizmetlerden ziyarete geldiler.
Şimdi bizim maaş 17 eylülde bi kesildi devamı anlattığım gibi. Ne olacak arada ki meblağ. Ben bunun yönetmeliğini falan okudum heyette söyledim bizim bir suçumuz yok tamamen doktorun yonetmeligi uygulamayi bilmediğinden kaynaklandı. Çünkü orda herhangi bi hak kaybına sebebiyet vermeden eski raporların güncellemesi der. Yol gosterebilecrk biri çıkar insallah
Kurum mu istedi raporu ve sürekli rapor niye değiştirme ihtiyacı duydunuz zaten Dr bir alem kurum bi alem olan hasta yakınına oluyor @mka bir bakarmışın
Benimde bir sorum olacak 2016 da gelir yüksekliğinden bakım maaşım kesildi şimdi gelirim düştü hane sayısı yükseldi birde adres deyişti tekarar müracat ettiğimde bağlanması uzun sürer mi .
hayat52
bulundugn yerdekı yogunluga göre başvurudan sonra gelmelerı 1 ay falan sürebilir .geldikten sonrada hesap aç derlerse 10 - 15 gün sonrada sonuç bellı olur.
normali 1 -3 ay arası sürebiliyo işlemler