Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kesilen Yetim aylığı geri bağlandığında maaş kaybı olacak mı?

MrRecon

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar benim annem 15 sene önce vefat etti ve vefatından bu yana yetim aylığı almaktaydım kronik böbrek rahatsızlığım var ve %64 engelli raporuna sahibim(sürekli olarak verildi) 25 yaşımı geçtiğim için maaşım kesilmişti fakat ben engelli raporu almamıştım engelli raporunu çıkarıp emekli sandığına gönderdim. 1 senedir maaş almıyorum. 11.05.2017 tarihinde emekli sandığına evrakları gönderdim 23.05.2017 tarihinde işleme aldılar 3 ay falan sürer diyorlardı.

Sorum şu sanırım maaş bağlama konusunda problem olmayacak fakat 1 senedir almadığım maaşın tamamını mı verirler yoksa 12 aylık almadığım parayı vermeyip normal olarak mı bağlanmaya başlar. Maaş yıllardır 2 ye bölünüyordu büyükannem tarafından dul maaşı olarak alınıyordu fakat biz görüşmediğimiz için benim maaşımın ona geçip geçmediğini bilmiyorum. Sizin bu konuda bilginiz var ise beni aydınlatırmısınız lütfen ? Bir de eğer maaş bağlanırsa ve Ekpssden atanırsam o maaş kesilir mi ?

Teşekkürler.

MrRecon

Maaş kesildiği tarih itibarı ile ödenir. Bir kayıp olmaz yani.

Çalışmaya başlarsanız yetim maaşınız kesilir

OturanBoğa Peki Bülent abicim acaba benden kesilen maaş emanette mi bekletilir yoksa diğer maaşı alan kişiye mi aktarılır bunun hakkında bi bilginiz var mı eğer aktarılırsa benden hariç büyükannem de maaşı alıyordu

MrRecon

Çok pardon, büyükanne detayı gözümden kaçmış! Eğer senin maaş kesildiğinde büyükanne tek hak sahibi olarak senin maaşı da almışsa, o zaman senin için maaş birikmez sanırım. Ya da biriken parayı sana vermek için büyükanneden geri isterler.

ilk başvuru yaptığınız günden bağlanan süreye kadar olan birikmiş maaşlarınızı toplu ödüyorlar.500 tl bağlandı ise 4 ayda bağlansa 2000 tl yapar fakat alan başka kardeş eş var ise onlardan yapılan kesintiyi 1 sefere mahsus sizden alırlar bağlanmanın başladığı aydan itibaren normal maaşı alırsınız. Benim 2200 tl birikmiş vardı 1800 tl kadarı kesildi 480 tl almıştım sonraki ay normal maaşları aldım.

sizinki kesilmiş yeni başvuru etmeşiniz.yeni başvuru olarak kabul edilirse 5. ay dan itibaen birikeni alırsınız ama babaanneden yapılan kesintiyi alırlar.

Üst Alt