Merhaba arkadaşlar benim annem 15 sene önce vefat etti ve vefatından bu yana yetim aylığı almaktaydım kronik böbrek rahatsızlığım var ve %64 engelli raporuna sahibim(sürekli olarak verildi) 25 yaşımı geçtiğim için maaşım kesilmişti fakat ben engelli raporu almamıştım engelli raporunu çıkarıp emekli sandığına gönderdim. 1 senedir maaş almıyorum. 11.05.2017 tarihinde emekli sandığına evrakları gönderdim 23.05.2017 tarihinde işleme aldılar 3 ay falan sürer diyorlardı.
Sorum şu sanırım maaş bağlama konusunda problem olmayacak fakat 1 senedir almadığım maaşın tamamını mı verirler yoksa 12 aylık almadığım parayı vermeyip normal olarak mı bağlanmaya başlar. Maaş yıllardır 2 ye bölünüyordu büyükannem tarafından dul maaşı olarak alınıyordu fakat biz görüşmediğimiz için benim maaşımın ona geçip geçmediğini bilmiyorum. Sizin bu konuda bilginiz var ise beni aydınlatırmısınız lütfen ? Bir de eğer maaş bağlanırsa ve Ekpssden atanırsam o maaş kesilir mi ?
Teşekkürler.
Sorum şu sanırım maaş bağlama konusunda problem olmayacak fakat 1 senedir almadığım maaşın tamamını mı verirler yoksa 12 aylık almadığım parayı vermeyip normal olarak mı bağlanmaya başlar. Maaş yıllardır 2 ye bölünüyordu büyükannem tarafından dul maaşı olarak alınıyordu fakat biz görüşmediğimiz için benim maaşımın ona geçip geçmediğini bilmiyorum. Sizin bu konuda bilginiz var ise beni aydınlatırmısınız lütfen ? Bir de eğer maaş bağlanırsa ve Ekpssden atanırsam o maaş kesilir mi ?
Teşekkürler.