Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kesilen Yetim maaşım annemin aldığı Dul maaşına eklenmez mi?

idoer

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Babam 2003 mart ayında vefat etti, primlerinin dolmasına 12 ay kalmıştı, en yüksek bağkur derecesine geçmişti ancak vefatından sonra annem malülen emeklilik maaşı almaya başladı, şimdi anneme aylık 250 , biz kardeşlere 125 tl toplam yaklaşık 800 tl emekli maaşı alıyorduk, 25 yaşına geldim ve maaşım doğal olarak kesildi. Sorum şu; kesilen maaşımın annemin maaşına yansıması gerekmiyor mu? şimdi diğer kardeşlerimiz maaşları kesilince annem emeklilk maaşı olarak 250 tl mi alacak? Yanlışlık yok mu burada?

Tüm kardeşlerin yetim aylığı iptal olursa, ancak o zaman annenizin aldığı dul maaşı 375 TL'ye çıkar.

Benim bildiğim tüm kardeşleri beklememesi gerekiyo.kesilen maaştan belli bir yüzde düşülerek anneye bağlanıyor.ama annenin bir dilekçeyle başvurması gerekiyordu.şimdi değiştimi bilemem

Anne tek hak sahibi olarak kalmadığı sürece kardeşlerden kesilen pay anneye yansımaz.

Üst Alt