Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kesinleşen özürlü raporuma yeniden itiraz etmem mümkün mü?

posmeh

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
2005 de aldığım rapor oranı %80 ağır ve sürekli idi fakat 2010 da bakım aylığı almak için tekrar sağlık raporu almam gerekiyormuş. Ben tekrardan başvurduğumda rapor oranı %70 evet yazısı verilidi
itiraz ettim yine aynı yönde sonuç çıktı.
Kesinleşen raporuma tekrar itiraz etme hakkım var mı? yada başvucağım makam var mı?

%70 ve "ağır özürlü" ibareli rapor işinizi görmüyor mu?
Hangi hastane hangi kararı verdi, siz kime itiraz ettiniz, itirazınız sonucunda hakem hastanesi mi son kararı verdi?

Öncelikle teşükkür ederim.

2005 de 2022 için almış olduğumuz %80 ve ağır özürlü ifedesi evet yazan raporumuz vardı bu raporu izmir yeşilyurt devlet hastahanesinden aldık.
2009 da denizli devlet hastahnesinde özel rehabilatasyon merkezine gitmek için rapor aldık. Bu rapor %70 ve ağır özürlü ifadesi hayır oldu.
2010 da bakım parası almak için başvurduğumuzda sağlık müdürlüğüne itiraz etmemmiz söylendi. Orası hakem hastahnesi olarak denizli servegazi hastahanesi veya pamukkale üniversitesi hastahanesinie gitmemizi söyledi . Biz de servergazi hastahensine başvurduk rapor sonucunu %70 ve ağır ifadesi hayır yönünde sonuç verdi.
Sonuçta sağlık müdürlüğüne tekrar itiraz etme hakkımız yokmuş. Ama 2005 de izmir yeşilyurt hastahanesi %80 ve ağır özürlü evet yazan raporu sürekli verdi.

Başka itiraz edebileceğimiz yer ve ne yapmamız gerekir.

Anladım. Bu durumda hakem hastanesinin kararı kesindir. Bu karar için ancak hukuki süreç başlatabilirsiniz... Bununla uğraşmaktansa, 6 ay sonra hastalığın ilerlediği gerekçsiyle başka bir hastaneye başvuru yapmanızı öneriririm.

Not: Ama unutmayın, Ağır Özürlü ibaresi bulunsa bile bu tek başına evde bakım hizmetinden yararlanılmasını sağlamaz. SHÇEK görevlilerinin kişide bakıma muhtaçlık kriterlerinin bulunduğuna ikna olması gerek.

Çok teşekkür ederim. Kendi başına yemek yapıp yiyemez,banyon yapamaz vb Birde 3 senedir okula gidiyor hiç bir gelişme göstermediği yönünde sonuç çıkmıştır ve okula gitmesi yönündeki rapor olumsuz çıkmıştır.

Bir de 2022 maaşı alıyorur bakım parasını da alabilirmiyiz. babam emekli maaşı ev kirası ödüyoruz

Öncelikle ilginiz ve yardımınız için teşekkür ederim.Dediniz gibi 6 aydan fazla bekleyip tekrardan sağlık müdürlüğüne itaraz edip hakem hastahane olrak pamukkale üniversitesine yönlendirdiler burda rapor ağır özürlü ve yüzde 99 çıktı fakat sağlık müdürlüğü bunu kabul etmeyip devlet hastahesine yönlendirdiler ve raporu birde orası görsün dediler sağlık müdürlüğünün böyle bir hakkı var mı? birde bakım parasına muhtaçlık hesaplanırken 2022 özürlü aylığı gelir olarak hesaplanıyor mu?

"sağlık müdürlüğü"ni neden ilgilendirmiş o rapor? Ben bunu anlamadım.

Evde bakım aylığı için gelir hesabı yapılırken 2022 maaşı da buna dahil ediliyor. Bu konuda yakın zamanda bir düzenleme yapılması bekleniyor ama, hala bir ses yok shçek'de.

Denizli sağlık müdürlüğü daha önceki rapor ile şimdiki rapor neden farklı diye itaraz hakkı varmış hakem hastahaneye yönlendirdi.Herşey güzel hoşta olan abaama oluyor tam 3 ay sürdü pamukkale üniversitesi prof'ları ayrı ayrı inceledi ablamın herşeyden önce sosyal güvenceye ihtayacı olduğunu söylediler ve Yüzde 99 ağır özürlü raporu vermişler.ABLAM bu sefer denizli devlet hastahanesinde rapor alacakmış o rapor öyle kesinleşecekmiş. Benim anlamadığım ege üniversitesi izmir yeşilyurt (atatürk araştırma) hep ağır özürlü diyor pamukkale dahil gel gel gelelim denizli devlet ve servergazi doktorları aksi kara niye veriyor anlamış değilim.Ablamın insanca ve kimseye muhtaç olmadan yaşaması için buna ihtayacı var.

Benim bildiğim, il sağlık müdürlüğü sadece aracıdır, taraf değildir. Taraf olmadığı için de rapora itiraz etmeye hakkı da yok, sorumluluğu da değil.

Rapra ancak sizden rapor isteyen kurum itiraz edebilir...

Raporu büyük uğraşlar sonucu %76 ağır özürlü aldık.Bilgi ve desteğiniz için teşekkür ederim.bir soru daha sormak isterim annem bakım aylığı için başvuracak babamın üzerinde sosyal güvencesi var (emekli sandığı) bu sosyal güvence kesilip yeşilkart mı veriliyor yoksa emekli sandığında yararlanmaya devam edeblir mi?

il sağlık müdürlüğünün itirazı ile hastaneye gidip mi aldınız raporu?

bakım aylığı almak ile bakmakla yükümlü birey kapsamında sağlık güvencesinden yararlanmak arasında bir ilişki bulunmuyor. Hem sağlık güvencesinden yararlanıp hem evde bakım hizmetindne yararlanılabilir...

Evet denizli sağlık müdürlüğ rapor oranları farklı olduğu için hakem hastahanenin hastayı tekrardan incelemesi gereklimiş.

Anladım, demek ki il sağlık müdürlüğü iki rapor arasında fark olunca otomatik olarak hakem hastanesine sevk ediyor...

Üst Alt