Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Keşke doğurmasaydım! Hem biz çekiyoruz hem de kendisi...

ruzgargulu

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
1986 yılına götüreceğim sizi... Soğuk bir kış günü. Bardaktan boşanırcasına bir yağmur var dışarda... Evde misafirler var konu komşu koyu sohbetlere tutuşmuşlar erkekler çekilmiş bir odaya okey oynuyor. Kadınlar da bir tarafta eşlerini çocuklarını çekiştiriyorlar çocuklar salonda kendi aralarında oynuyorlar sorular soruyorlar birbirlerine okuldan bahsediyorlar .
Elif çocukların yanında ama hiç sohbete katılamıyor. çünkü okula gitmiyor. şimdi 8 yaşında Elif, Gülcan ise 7. ama o gidiyor niye Elif okula gitmiyor? annesi "okula birşey bilmeyenler gider sen çok akıllısın okumayı yazmayı öğrendin ne gerek var" diyor. ama okulda başka şeylerde öğretiyorlarmış Gülcan öyle diyor. Öğretmenini çok sevdiğini de söyledi. Niye benim de öğretmenim yok, diye düşündü Elif. içi sıkıldı en sevdiği bebeğini eline aldı teyzesi Fransadan getirmişti sarı saçları vardı yumuşacık yüzü ona dokunmayı çok severdi Elif.
Aldı bebeği eline usulca gitti her zaman ki sobanın yanında ki minderine oturdu. Hayal kuruyordu bir taraftanda annesi gilin sesleri geliyordu kulağına yarım yamalak... Bir an bişey oldu herşey herkes durdu yalnızca annesinin sesi, "keşke doğurmasaydım hem biz çekiyoruz hem kendisi" dedi.
Elif elinde bebek bebeğini saçları dolanmış parmağına nerdeyse saçlar kopmuş mosmor olmuş parmağı . Elif ne yapıyorsun o senin en sevdiğin bebeğin değil mi ! Herkes o tarafa bakıyor Elif'in ablası gelmiş çayları dağıtmak için kapıda duruyor ve bakıyor bir Elife bir annesine .

Sonra birşeyler söylüyorlar konuyu değiştiriyorlar böyle durumlarda her zaman olduğu gibi çok akıllı olduğumdan neleri bir çırpıda öğrendiğimden falan bahsediyorlar ama hala benim kulağımda 20 yıldır hiç unutmadım <Keşke Doğurmasaydım<

Şu anda beni o kadar etkilemiyor bu sözler .Kalbimin bir köşesinde öylece bekliyorlar kullanılacakları günü ama hiç kullanılmadılar. belki ben de aynı şeyleri hissederdim diyorum şimdi kendime .
Annemi seviyorum. O iyi ki var.Gerçekten okulun birşey vermediğini düşünüyordu ama sırf beni mutlu etmek içi kah sırtında kah yağmurda yollarda üniversite mezunu olmamı sağladı...

Galiba senin için çok tahlihsiz bir kulak misafiliği olmuş, insan en sevdiği en güvendiği insandan böyle bir şeyi duyunca ister istemez etkileniyor. Ama bence içinde hiç bir kötü ve art niyet olmadan sarf edilmiş ve o an ki psikolojinin etkisi ile ağızdan çıkan iki kelime için kendini yıpratma.. Unutmayalım ki Anneler birer melektir onlar için yavruları bu dünyada ki en kıymetli hazineleridir..

Annnenin niyeti cümlesinden belli... Hem o çekiyor, hem biz... anneler zaten hep çekerler sen engelli olsan da çekerler, olmasanda çekerler hiç farketmez, ALLAH onlara biz erkeklerden farklı olarak dayanma gücü, sabır ve hiç bir şekilde tarif edilemeyen bir güç vermiş. Ben bile bizim bebeğe 1 saat bakınca eşime " Helal olsun sana ya ben 1 saat zor baktım sen tüm gün nasıl bakıyorsun diyorum hep".

Annen kesinlikle bunu seni düşündüğü, senin için endişe ettiği, seni çok sevdiği için sölemiştir aksini sakın düşünme....

o kelimeyi kalbine göm ve sakın ama sakın annene o kelimeyi hatırlatma, Büyük Günah işlersin ve Anneni çok kötü bir şekilde üzersin... Seni onca zorluğa rağmen üniversite mezunu ettiğine say arkadaşım... O Annedir, Sana can verendir, Seni 9 Ay karnında Taşıyandır, bırak 1 gün indirsin, 1 kelimesini taşı onun, o seni yıllarca taşıdı, hastalandın başında bekledi belki sabahlara kadar, yoksulluk çekti belki ama sen bebektin bilmiyordun,hatırlamıyordun.

Etkilenmişsindir, Üzülmüşsündür, yıllarca düşünmüşsündür haklısındır, Ama karşında ki ahmet, mehmet değil, ANNEN bir de bu pencereden bakmanı tavsiye ederim...

aslında bu bir anıdan çok hikayeydi edebi bir deneme biliyorum bir satır birşeyler yazabilmek için binlerce sayfa kitap okumak gerekir.Ama ben yinede çalışıyorum.Okumanıza ve yorumlarınıza teşekkür ederim.

Bir annenin kurabileceği en dehşet cümle....üzücü...

br kç sz

bir annenin söylememesi gerekenbir söz yanlışınınfarkına varıppişman olmuştur ama yaydanfırlayanoku tutabilmekmümkünmü ok hedefevarır işte agızdançıkan sözlerde öyledir hedefini vurur öldürmesede yaralar vebuyarayı sarmak gerçektenzordur. (not) anayüreği ana şefkati başkadır

onlar için "keşke hiç doğmasak daha mı iyi olurdu ki?"

Eğer düşündüğü kişi kendisi olsaydı sırtında götürerek üniversite mezunu olmanı sağlamazdı...
düşündüğü tek kişi senmişsin aslında!!!

ewet belki güzel bi cümle değil ama tamamen iyi niyetle seni düşündüğün için söylemiştr annen yoksa hangi anne böyle der o ewladına kıyabilir mi
hem sen o zaman küçükmüşsün o sözden etkilenmişsn kötü algılamışsın ama büyüdükçe daha iyi anlamışsındır ne demek istediğini öyle dimi :)
ana gibi yar olur mu :|

seni sırtında taşıyıp üniversite bitirmeni sağlamasını öncelikli düşünmelisin o küçük halinle arakadaşlarınla arandaki farkları ufak ufak farketmene yüreği dayanmayıp öyle biz söz söylemesini değil.....

Rüyaları gerçekleştirmenin en kısa yolu uyanmaktır.Kendine katacağın değer; küçükken başından geçen deneyimlere, büyüdüğünde yüklediğin anlam kadardır.
Herşey olur... Herşey unutulur... Herşey yoluna girer... Hiç kimse herşeyi açıklayamaz... Eğer herkes herkes tarafından herkes için söylenen şeyleri bilseydi, kimse kimseye birşey söylemezdi. *Honataux*

sonuşta anada bir insan ahhh ahhh ağlarsa anam ağlar...o kadar gaf olsun artık...

haklı kadıncağız,aslında siz üzülüyosunuz diye 'doğurmasaydım '
diyordur.
ben çok derim ''anneme beni ne doğurdunki sanki',
o da bilsem doğurmazdım der.
ahhh vahh annem bana doğurmasaydım dedi,
ben yaşam hakkı olmayan biri miyim ''diye düşünüp kahrolmam.
annem beni seviyor dayanamıyor o da benim üzülmeme o yüzden beni haklı buluyor diye rahatlarım .
yani kahrolup üzülücek
acıtasyonluk bir durum yok abartmayın ..
kadın yıllarca emek vermiş size,nankörlük etmeyin saklayıp sarmalayarak kadıncağızın ettiği sözü..
başka bir konu;
deneme yazıyorum demişsiniz;)
daha çokkkk yazın bence '' annesi gilin sesleri ''bu ne?:)
sevgiler..

Anneler bazen ister istemez öyle seyler söyleyebiliyor o an düsünmeden yani. Bence okadar ciddiye almamak lazim. Benzer bir olay gecti basimdan.. Kisaca sizlerle paylasmak istiyorum..

Ben 5 yasimda falandim ozamanlar. Izine gittmistik babaannemi görmeye okadar cok severdim ve özlerdim ki onu.. Bir gün yürüyüse cikmak icin ben disarida annemi beklerken, babaannemle dialoguna kulak misafiri oldum..
söyle demisti " Bu Kiz hala yürüyememis yürüyecegide yok siz bunu evlatlik verseniz rahatlarsiniz". Cocuk olmama ragmen ne demek istedigini gayet iyi anlamistim babaannemin. Annem cikti kapidan ve sordum anne babaannem neden böyle dedi beni sevmiyor mu diye..hayir kizim dedi babaannen seni seviyor öyle demedi.. Ben kullaklarimla duydugum icin anneme de inanmamaya basladim. Sonra aradan 3 4 sene gecti aklim biraz daha ermeye baslamisti artik ve ben dedimki anneme. Anne insallah babaannem benim gibi hasta olurda aci cektigimi anlar. Bu sözümden 2 sene sonra babaannem kanser hastaligina yakalandi ve bir sene icinde öyle bir duruma geldiki, birakin yürümeyi kalkicak hali yoktu. Bana dediki kizim ne olursun beni affet, keske senin kadar yürüyebilcek halim olsaydi... o an ben babaanneme beddua ettigim icin cok pisman olmustum. Insan ogluyuz hepimiz hata yapabiliriz...

Kolay değil engelli bir çocuğun annesi olmak.
Taş değilki o kadıncağız, elbet of diyecek.
Bende annemi çok yorardım hatırlıyorum.Arada isyanda ederdi.
Ama yine hatırlıyorum benim annem hiç davetlerde düğünlerde ben üzülmeyeyim diye kalkıp da oynamazdı. Bütün arkadaşları yaşıtları pşstten inmezken benim annem hanım hanımcık oturur beni gözlerdi Ama ben olmadığım zamanlarda biliyorum oynardı. Bir kadındı nihayetinde.

Yüreği yanıyordur eminim annelerimizin özürlüyüz diye.
ne yapsınlar arada söylenmek bence onlarında hakkı.
Varsın arada keşke doğurmasaydım diyiversinler.

Rüzgargülü evet arkadaşım allaha şükürler olsunki allah bize böyle bir dert verdiysede eşi benzeri olmayan sabırlı bir melek vermiş allah onları bize bağışlasın.allaha şükürler olsun mükemmel bir annemiz var.bende annemi çok seviyorum.

o cümleye fazla takılmamak gerek şunu çok iyi bilmeliyizki hiç bir anna ve baba çocukları için bu cümleyi kalben kullanmazlar o bir anlık serzenış olsa gerek düşünmeden söylenmiş bir cümle olabilir.

:) Bunalım takıldığım zamanlarda "anne beni neden doğurdun ki?" diyorum.Aslında böyle sitemlerde bulunmamın nedenini biliyor ama bilmemezlikten geliyor."Nankör kediiii,bir elin yağda bir elin balda,küçüklüğünden beri cep beslemesiydin,şimdi noldu da isyan ediyorsun?" diye bana çıkışıyor...O cep beslemesi ifadesini duyunca gel de gülme...:) Bizde çocukları sevindirmek için büyükler cebinde şekerdi,çikolataydı,fındık,fıstıktı taşımayı pek sever...Ben de devamlı mutlu edilmek istendiğim için böyle büyütüldüm.Şimdi yüzüme vuruyor ben öyle dediğimde...

Bu isyan çoook derinimden geldiğinde annem ciddileşiyor ve "ben seninle gurur duyuyorum,iyi ki doğurmuşum" diyor.Annemin yerinde olsaydım ben, beni doğurmazdım:)Onun tesellisi en azından aklımın tam olması.Gerçi arada akıl da kalmıyor ya neyyyyse:) Ama öyle zamanlar geliyor ki, beni çaresiz gördüğü zamanlarda içinden bir "keşke " kopuyor bence...Merhameti Bir Allah'tan, bir de annemden geldiğinde yadırgamıyorum.Aksine, olumlu da olsa olumsuz da olsa yüreğinden konuştuğunu biliyorum.Bana kıyamadığını,elinde olsa beni tekrar doğurmak için kendini parçalayacağını biliyorum...

:( Annemi özlettiniz yine banaaa...

Değerli kardeşim rüzgar gülü bende özürlü çocuk annesiyim özürlünün halinden özürlü anlar hesabı anneni ben anlıyorum annen senin yaşadıklarını görmesydim anlamında söylemiştir .Benim oğlum nöbet geçirirken inan bende söylüyorum çünkü o nu öyle görmek beni çok ama çok üzüyor..Ama takdiri ilahi yapmasaydım lar geride kaldı dün dündü bugünde bitmek üzere o halde yarına bakalım...

Annenin iyi niyetli tarizlenmesi bu.
ne takılacak nede içe atılacak bir durum.

Konu yarım olmuş çocuğun hastalığı ne?, birde hikaye bu denmesi ne?

keşke benimde annem hayatta olsaydı da beni dövseydi annem vefat edeli 2 sene oldu inanın onu cok arıyorum.babmın evine gidince ev bomboş geliyor bana.onu hala cok seviyorum ve cok özlüyorum.canım annem mekanın cenet olsun .

bence alınganlığa gerek yok hepimizin annesi kızdığı zaman der bu sözü bende bazen kızdığımda söylüyorum:)ama analık bu ne olursa olsun evlada kıyılmaz o dünyada vazgeçemediğimiz tek sevgi..

sondaki smile ı silip açsana biraz?.. :)

Smile açalım o vakit...:) Doğurmazdım çünkü;zaten iki tane çocuğum vardı...Hem kız hem erkek... Bana göstermek zorunda kaldığı özveriyi onlar için harcayabilirdi...Onlara yoğunlaşabilirdi...Hepimize de aynı sevgi yoğunluğunu yaşattı yine,ama yıprandı...Anneme baktıkça canım yanıyor....Saçlarında bir tane bile siyah tel yok...Benim yüzümden diyorum.Sülale sırma saçlı ve zifir saçlı yaşları kaç olursa olsun.Onun ise bembeyaz saçları..."Sen ağarttın" diyor...Bunu söylerken suçlayıcı bir ifadeyle değil ama ben yine de suçluyorum kendimi... Akranlarımın düğününe gitmiyor, gittiği zamanlarda da yüzü düşüyor...Evlenmemden çok ama çok korkuyor...Biri beni üzecek diye... Hayatımda ilk kez -3 sene önce- evlenme kararı aldığımızı söyledim.Onaylamadı...Bana neden olarak "uzak" dedi...Zaten sana hep hasretim,evlenip gidersen seni sık sık göremeyeceğim dedi...Ev sahibimden öğrendim gerçek nedeni..."O çocuk onu üzecek,evlilik kızıma göre değil" demiş...Biz kararlıydık ve damat adayının mezarımız bile annemizin yanıbaşında olacak" demesiyle bir "olur" çıktı... Annem haklıydı...İlerleyen zamanlarda "O beni üzdü..." Annemin omuzlarında dindirmeye çalıştım gözyaşımı...

Düşünsenize,bir anneye çektirilebilecek en büyük acı,yavrusunun hor görülmesi her hangi bir nedenden dolayı...Bunları yaşamamak için,yaşatmamak için doğurmazdım...

mezopotamyali kederi;

Bu ne mükedder bir haldir yahu!.. Kronik değildir umarım. =P Nick'inin hakkını verdiğinden emin olabilirsin... :)

[SIZE=1]Umarım annenin netle ve hatta bu siteyle pek arası yoktur, dolayısı ile okumaz bunları...[/SIZE]

Derdiniz nedir,anlayamadım... Hissettiğim şeylere bayılmıyorum... Yargılamak için yanlış kişiyi seçiyorsunuz...Doğru kişi kim? Şeytan aldı götürdü...

Annemin netle alakası yok...Ama beni anlayacak kadar yeri geldiğinde hak verecek kadar kocaman bir ana yüreği var...Ondan duygularımı hiç saklamadım ki...Şimdi okur mu telaşına neden düşeyim?

Bu nasıl bir empati yeteneğidir Kalem... Takdir ediyorum seni... Hem bir engelli gibi düşünüyor hem de doğmak istemeyen engelli birinin annesi gibi hissedebiliyorsun... Helal olsun !

-davul-hoş-ses-gelir

Yukarıdaki sözcükleri kullanarak atasözünü bulabilirmisiniz?

Bilene elmaşekeriii :D

Derdiniz nedir,anlayamadım... Hissettiğim şeylere bayılmıyorum... Yargılamak için yanlış kişiyi seçiyorsunuz...Doğru kişi kim? Şeytan aldı götürdü...

Annemin netle alakası yok...Ama beni anlayacak kadar yeri geldiğinde hak verecek kadar kocaman bir ana yüreği var...Ondan duygularımı hiç saklamadım ki...Şimdi okur mu telaşına neden düşeyim?

İlk sorum; çıkardığın mesel'i güçlü bir ifade ile dinlemek merakımdandı, Yargılamak mı? Hâşâ!.. bu taraftan gözüken'i karaladım o kadar, okuyup anladıktan sonra umrunda olmaması çok mu kötü biri yapar seni? hiç sanmıyorum... ;)

Elbette;
Hal ehline malûmdur!..

Kal sağlıcakla...

Bir an, hislerimi dar ağacına götürdüğünüzü düşünerek yaygara yaptım galiba:) İnsanın hislerine aldığı eleştiri, bedenine aldığı eleştiriden daha ağırmış...Bugün bunu bir kez daha anladım...

Üst Alt