Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Keskin görme ve işitme gerektirmeyen işlerde çalışabilir ne anlama geliyor?

cask68

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Keskin gorme ve işitme gerektirmeyen işlerde çalışabilir ne anlama geliyor

ALEYKÜM SELAM.

İnce işçilik gerektirecek yani birşeyler ayıklama kalite kontrol v.b gibi dikkatli görmeni gerektiren
Güvenlik bekçilik danışmanlık iletişim gibi duymayı gerektiren işler demek istemiş

Aleyküm selam.

"Keskin görme ve işitme gerektirmeyen işlerde çalışabilir" ifadesi, bir kişinin işyerinde görme ve işitme duyularının yüksek derecede hassas olmasını gerektirmeyen görevlerde çalışabileceğini belirtir. Bu, kişinin iş performansını etkileyebilecek derecede görme veya işitme sorunları olabilir, ancak bu durumun iş yapma kapasitesini belirli koşullar altında engellemediği anlamına gelir. Örneğin:

1. Ofis işleri: Bilgisayar kullanımı, veri girişi, dosya düzenleme gibi.
  2. Üretim ve montaj: Göz ve kulak sağlığının kritik olmadığı, manuel işlerin yapıldığı yerlerde çalışmak.
  3. Hizmet sektörü: Müşteri hizmetleri veya telefonla danışmanlık gibi işlerde çalışmak.

Bu tür işler, detaylı görme veya işitme gerektiren, örneğin cerrahlık, kalite kontrol, güvenlik veya yoğun dinleme gerektiren işler gibi mesleklerden farklıdır. Bu ifade genellikle, iş arayan bir kişinin veya bir çalışan adayının işyeri için uygun olduğunu belirtmek amacıyla kullanılır.

KARAR:
SOL GÖZDE TAM GÖRME KAYBI, SOL KULAKTA TAM İŞİTME KAYBI OLAN HASTANIN KESKİN GÖRME VE
İŞİTME GEREKTİRMEYEN İŞLERDE ÇALIŞABİLECEĞİ DEĞERLENDİRİLDİ.DURUMUNU BİLDİRİR SAĞLIK
KURULU RAPORUDUR.

Ben tehlikeli ve ağır işte çalışıyorum. Aksaray belediyesi fen işlerinde asfalt ve yol kaldırım çalışmaları yapariz genelde .daha önce 2012 de aldığım raporum vardı yüzde 49 engelli oranı vermişlerdi. Şimdi ben tehlikesiz ve ağır olmayan işte çalışmak istiyorum insan kaynakları müdürü ile görüştüm benden kurul kararı olan rapor istedi. Bende ağır ve tehlikeli işte çalışmaz raporu talebinde bulundum karar yukardaki gibi verildi

Sol gözüm protez ve sol kulağım duymuyor. Sn tipi işitme kaybim var doğuştan. Önceki raporum da sadece gözden yüzde 42 aldim kulaklatan 12 aldim şimdi ise gözden 32 verdiler kulaktan aynı 12 vermişler bu nasil iş

Aldığım son raporda toplam iş gücü kaybı yazılmamış yani yüzde 40 vermişler toplamda ama yazmıyor raporda toplam oran

Üst Alt