Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

KHK ile kadroya geçip zorla emekli edilen var mı?

kosovali2

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar engelli olupta khk le kadroya geçip zorla emekli olan oldu mu

Arkadaşlar bana dpb nin engelliler için görüş yazısı lazım bana kom yardımcı olabilir

Zorla emekli edilmek istemiyorum nafaka ödemede var şuan evliyim zor durumdayim

Ama dpb liği görüş yazısı yayınladı o madde geçersizmis engelliler icin

Hemde kurum dediki sgk den yazın gelirse edecez

KHK ile kadroya alınan engelliler zorla emekli edilemez. Bu konu hakkındaki görüş yazısı aşağıdadır:

T.C.

AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI

Çalışma Genel Müdürlüğü

İlgi : 23.08.2019 tarihli ve 24301012-480401 sayılı yazınız

Başkanlığınızda personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında çalıştırılmakta iken sürekli işçi kadrosuna geçirilen ve 3. Derece engelli olan ilgilinin istihdam süresine ilişkin görüş talep eden ilgi yazı ve eki incelenmiştir.

Bilindiği üzere, 20/11/2017 tarihli ve 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 127 nci maddesiyle27/6/1989 tarihli ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen geçici 23 üncü maddesi ile kapsama dahil kuruluşlarda 4734 sayılı Kanun ve diğer mevzuattaki hükümler uyarınca personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında yükleniciler tarafından 4/12/2017 tarihi itibarıyla çalışmakta olanların anılan madde de belirtilen usul ve şartlar dahilinde sürekli işçi kadrolarına geçirilebilmelerine ilişkin düzenlemeler yapılmıştır.

Ayrıca, 01/01/2018 tarihli ve 30280 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alımı Sözleşmeleri Kapsamında Çalıştırılmakta Olan İşçilerin Sürekli İşçi Kadrolarına veya Mahalli İdare Şirketlerinde İşçi Statüsüne Geçirilmesine İlişkin 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 23 ve Geçici 24 Üncü Maddelerinin Uygulanmasına Dair Usul ve Esaslar" da kapsama dahil kurumlarda 4734 sayılı Kanun ve diğer mevzuattaki hükümler uyarınca personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında yükleniciler tarafından çalıştırılmakta olanların sürekli işçi kadrolarına geçiş sürecine ilişkin usul ve esaslar düzenlenmiştir.

Bununla birlikte, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 23 ve 24 üncü maddeleri uyarınca, sürekli işçi kadrolarına/işçi statüsüne geçiş sürecinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi ve uygulamada birliğin sağlanması amacıyla http://www.altisveren.gov.tr/ internet adresinden ilgili kurumlar tarafından açıklama yapılmaktadır.

Genel Müdürlüğümüz görüşünün talep edildiği konuya ilişkin anılan internet adresinden yapılan duyuruda; "696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye göre, 4734 sayılı Kanun ve diğer mevzuattaki hükümler uyarınca personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında yükleniciler tarafından çalıştırılmakta olan işçilerin sürekli işçi kadrolarına geçişi için" herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmış olmak" şartını taşımaları gerekmektedir. Bu hükmün uygulanmasında engellilerin sürekli işçi kadrosuna geçişi konusunda idareler nezdinde kurulan komisyonlarda farklı değerlendirmeler ve uygulamaların olduğu anlaşılmıştır.

Bu itibarla, Sosyal Güvenlik Kurumundan kendilerine vergi indiriminden dolayı yaşlılık aylığı bağlanmış bulunanlar hariç, henüz vergi indirim belgesi gereği kendilerine avantajlı koşullardan yararlanmak suretiyle yaşlılık aylığı bağlanmış sigortalılar bakımından, sosyal güvenlik mevzuatı ve Engelliler Hakkında Kanunun anılan hükümlerinin birlikte mütalaa edilmesiyle bu kişilerin de 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin uygulanmasında engelli olmayan kişiler gibi yaşlılık aylığına hak kazanma tarihlerinin esas alınmasının uygun olacağı değerlendirilmektedir.

Arz ederim
Nurcan ÖNDER
Genel Müdür

Yani emekli edemezlermi

Evet sendika olduk

Kurum zorlarsa ne yapabiliriz lütfen yardim

Arkadaşlar beraber çözüm bulalım buna

kosovali

Buraya koyduğum yazıyı gördünüz mü? Şurada

Emekli edilmezsiniz! Emekli etmek isterlerse bu yazıyı verin...

Alt işverene tıkladığımızda ulasilamiyor

Ben bu görüş yazısını anlattım aldırmıyorlar dikkate alan yokki

kosovali Arkadaşım hozgul arkadaşımız yazı paylaşmış o yazıyı gerekirse kurumuna vereceksin bu kadar bu telaş nedir.
kafan rahat olsun

Arkadaşlar bağkur 570 günün var emeklilikte onlar bunudami hesablicak
sneyper

Arkadaşım kurum yazıyı dikate almiyor

Ama hakimiz olan emekliliğe zorlanıyoruz bu nasıl iş arkadaşım

çalışma bakanlığını veya aile sosyal politikalar başkanlığını arayıp bilgi aldınız mı çünki diğer başlıkta da söylemiştim bakan jülide sarıeroğlu erken emeklilik günü gelen engelliler isteğe bağlı emekli olacaklar olmak istemeyen normal emekliliği hak eden kadar çalışabilir demişti benimde az kaldı prim dolmasına emekli edemezler böyle bir hakları yok

ben sormadım çünkü 20 ayım var prim dolmasına ve hakan bey in paylaştığı yazı ya göre işlem yapmak zorundalar

Sgk ye sordum kurumun bilir dedi

Nereye danıştın

Benide bilgilendirirmisiniz

sosyal güvenlik mevzuatı ve Engelliler Hakkında Kanunun anılan hükümlerinin birlikte mütalaa edilmesiyle bu kişilerin de 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin uygulanmasında engelli olmayan kişiler gibi yaşlılık aylığına hak kazanma tarihlerinin esas alınmasının uygun olacağı değerlendirilmektedir. burayı okuyabilirsiniz yazı anlaşılır şekilde emekli edemez diyor.

kosvalı ben bir yere danışmadım hakan bey in paylaşmış olduğu yazının alt kısmında belirtiyor

Arkadaşlar bunu düzeltmek pek kolay. Birincisi bunu işyerinizdeki amirlerle görüşmelisiniz, olmadı bir üstü ile ve de sendikalarla. İş çözülmedi mi? O zaman Çalışma Bakanlığına bu yazıyı anarak bir görüş daha isteyin. Gene çözülmez ise o halde KDK'ya müracaat edersiniz ve iş %99 çözülür.

Yani kurum uygulamak zorunda değil mi bizim imzamız olmadan emekli edemez degilmi

Kdk ya nasıl müracaat edeceğim bilgilendirirmisiniz

Veya kurum bilgileri isterken raporu sgk ya sunarmi

Arkadaşlar ben engelli kadrosundayim sgk rapora göremi değerlendirme yapar

kosovali
Önce idareye yazılı itiraz edin, ondan sonra kdk'ya gidebilirsiniz...

Arkadaşlar az önce 170 i aradım engelli kadrosunda olduğum için emekliliğimi haketmem durumunda belediye sirketi beni emekli edermiş

Kafam iyice karıştı

Arkadaşlar benimle aynı durumda olan kaç kişi var

Arkadaşlar kaç kişiyiz kurumum o yazı bizi ilgilendirmiyor biz 696khk ya tabiyiz

Sgk il müdürlüğüne sorsam sonuç alirmiyim

@hozgul

Ama ben belediye şirketinde khk sürekli işçiyim bu yazı benim içindemi gecerli

kurumum diyorki o yazı bizi ilgilendirmiyor biz 696 khk ya tabiyiz diyor

Son düzenleme:
Evet ama oyle dediler bu kamular içinmiş biz belediye şirket khk 696 misiz

Yani biz özel şirket gibiymisiz

Arkadaşlar 196 khk icin dpb lığının görüşü nekadar gecerli

@Bora_@

Senin arkadaşın ne zaman oldu

Kendimi imza attı yoksa direk mi çıkışı oldu

@Bora_@
habersizmi çıkış verirdi

Bik kaç arkadaşımızdan başka destek olan olmadi

Imza atmasaydı keşke devlet personel başkanlığının yayınladığı görüş var onu gosterseydi

Haberli verildi su tarihte emeklisiniz diye
ben genelgeyi okudum 6.8. 2003 tarihinde vergi indiriminden yararlananlardiyor
Ama ben girişim 2012heralde benietkilemez

Vergiindirmimvar ve engelli kadrosunda yim ama girişim ve vergi indirimim 2003 ten sonra

MADDE 32 – (1) Kapsamda olanlardan istekliler, Ek-2 sayılı başvuru formunu eksiksiz doldurarak örnek-1 dilekçeyi de eklemek suretiyle 11/1/2018 tarihi mesai bitimine kadar hizmet alım sözleşmesinin yapıldığı idareye veya idarenin şirketine, bu nitelikte bir şirket bulunmuyorsa münhasıran bu amaçla kuracakları bir şirkete işçi statüsüne geçirilmek üzere yazılı olarak başvurur. Başvuru elden yapılır. Belirtilen süre içinde yapılmayan başvurular dikkate alınmaz.

(2) Başvuru sahipleri herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmadıklarına dair beyanda bulunur ve sigortalılık başlangıç tarihi kadınlar için 23/5/1998, erkekler için 23/5/1994 ve öncesi olanlardan kadınlardan 44, erkeklerden 48 yaşını doldurmuş olanlar, sigortalılık başlangıç tarihi bu tarihlerden sonra olanlardan ise kadınlardan 50, erkeklerden 55 yaşını doldurmuş olanlar ile engelliliği nedeniyle vergi indiriminden yararlananlardan sigortalılık başlangıç tarihi 6/8/2003 ve öncesi olanlar başvuru sırasında herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmadıklarına dair belgeyi işçi statüsüne geçirilmeden önce idareye veya idarenin şirketine ibraz eder. Sigortalılık başlangıç tarihi; www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden alınacak SGK Tescil ve Hizmet Dökümü belgesi esas alınarak tespit edilebilir

Madde 41 c fikrasi
(2) Bu şekilde işçi statüsüne geçirilenlerin istihdam süresi hiçbir şekilde emeklilik, yaşlılık ve malullük aylığını kazanma tarihini geçemez.

kosovali

Sen uygularsın
sorularına verilen cevaplara bile tekrar aynı soruları sorduğunun farkındamısın

Engelli zorunlu emeklılık

Arkadaşlar 696 kamuda engelli calışandım zorunlu emeklilige sevk edildim cumurbaskanlıgı personel ve prensipler müdürlugünün ön görüş yazısını devlet personel başkanlığının ön görüş yazısını kamu denetcili 2019 emekli gi dolan engeliyim durdurmuş onun karar yazısını sundum kurum bunlar bizi baglamaz dedi tek taraflı sözlesmemi fes etti işime anlık son verdi bende hiç imza atmadım hiçbirseye mahkemeye verdim kazanma sansım varmı dır başına gelen veya kazanan arkadaslar oldumu

Üst Alt