Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kıdem-ihbar-işsizlik haklarımı almak istiyorum! Nasıl bir yol izlemeliyim?

LAYNO

Üye
Konular
35
Reaksiyonlar
0
5 yıldır bir şirkette çalışıyorum (KOÇ ŞİRKETİ). benim 2003 tarihinde %45 olan eski rapurumda çalıştırılamıycağı kısımlar ayakta işler yazıyor.
Hastalığım müsküler distrofi genetik kas hastalığı. Bu raporla işçi bulmadan gönderilmiştim. Ben bunu hiç dile getirmedim..
İşyeri beni işe alırken bu ibareyi fark etmedi. Fakat rahatsızlığım ilerledi ve yere düşmeler sıklaştı.
01. 2010 tarihinde tekrar heyete girerek aldığım raporda ise %58 ağır özürlü: EVET SÜREKLİ yazmakta.
Çalıştırılamıycağı iş alanları kısmında ise bir ibare bulunmuyor.

Hala günde 10 saat ayakta çalışıyorum. Şu anda işyerinde beni vere bilecekleri masa başı bir konum bulunmamakta. Benim amacım bütün haklarımı alabilmek. Bil hassa işsizlik parası. İnsan kaynakları ve işyeri hekimiyle bu konuyu konuşmayı düşünüyorum.
İstediğim sonuçlara ulaşa bilmek için nasıl bir yol izlemeliyim. Eğer benim bu uyarımı geri çevirecek olurlarsa baş vura bileceğim yasal bir yol va rmı?? teşekürler....

Kardes yanlış anlama ama adam sana aynen işime yaramıyorsun deyıp ıhbarını kıdemını verıp yollayabılır yanı ozel yerlerde oturarak calısması uygundur dıye bır ıbareyle sana oturarak bır ıs ayarlamak gıbı bır ımtıyaz tanımazlar ılımlı ol derım gorusmelerınde

benim amacımda bu bütün halarımı almak:):) fakat şahsi olarak beni sevmezler.bu yüzden haklarımı vermemek için ellerinden geleni yapcaklarını düşünüyorum!!

Yok onu yapamazlar hakkını vermeden senı yollama luksleri yok ama zaman kotu zaman dıyelım aldın ıhbar kıdem ve ıssızlık ya sonrası baska ıs bulabılecegını dusunuyormusun hemen ? ıyı dusun karar ver ama haklarını alırsın

kardeş,nekadar güzel gözüksede işim bazen huzur daha önde geliyoo.hem evde bakım ücreti ve 2022 almayı düşünüyorum. benim rahatsızlık ilerliyo. beni yatağa düşürmeden bazı şeyleri yapmak istiyorum.. sakın yanlış anlama.. 15 yıl dır çalıştım yetmezmi kardeş:)

15 yıl çalışmışlıgınız var ise neden emekli olmuyorsunuz...
Vergi ind. hakkı alarak erken emekli olun ve rahat edin ....

ssk girişim 02.2003 ondan:( 2100 günüm var işi bıraka bilirsem malülen emeklilik için uğraşmaya devem etcem.. çalışırken devamlı gidip gelemiyorum..

istihdam raporu istediler..

slm;
ben daha önce ayakta çalışamaz raporumdan size bahsetmiştim. insan kaynakları ve iş yeri hekimiyle bu konuyu görüştüm..
Çok tedirgin oldular böyle bir durum olduğunu daha önce niye söylemedin dediler.
Şimdi benden yeni heyet raporu istediler (istihdam). için ona göre hareket edelim dediler.
Yine aynı şekilde ayakta işlerde çalışamaz diye rapor alırsam, ki fazlası bile olabilir.. beni işten çıkarırlarsa 5 yıldır ayakta işlerde çalıştırıldığımı belirterek veya ıspatlıyarak yasal bir hak taleb edebilir miyim.

Sağlığınızı zora sokacak işlerde çalıştırılmanız tabii ki işveren için hukuki sorumluluk getirir. Yalnız, siz işverene hangi işlerde çalıştırılmamanız gerektiğine dair raporu sunmamışsanız, işveren nereden bilecek sizin hangi işlerde çalıştırılmamanız gerektiğini? Eğer siz bu bildirimde bulunmamışsanız işverenin sorumluluğu da olmaz.

işyerinin ne yapmak istiyor?

slm;
Bugün dr. görüştüm.. Bana 'ağır efor gerektirecek işlerde çalışması uygun değildir' ve hastatalığının ilerlemesi doğaldır diye basit bir kağıt yazıp imza ve kaşe basıp işyerime vermemi söyledi.İş yeri ise bunun bir hükmü olmadığını belirterek, bana istihdam için tekrar heyete girerek yeniden rapor almamı istediler..Dr. bana söylediği artık raporlar 'ayakta işlerde çalışamaz' diye verilmediğini 'ağır efor gerektirecek işlerde çalışması uygun değildir' diye çıktığını belirti..
Size sormak istediğim sorular;
1-artık raporların bu şekilde çıktığı doğrumu?
2-'ağır efor gerektirecek işlerde çalışması uygun değildir' diye heyet raporu alırsam ayakta işlerde çalışma olasılığım çok yüksek olurmu?
3-bizim iş yerine iş kanunu eğitimi vermeye gelen biçok kez devletin iş kazaları için bilir kişi olarak (müfettiş) gönderdiği bir uzman.. İş yeri hekimi ona danışcam ona göre hareket edelim dedi.. Sizce aleyhime herhangi bir sonuç çıkarmı??

Bildiğim kadarıyla heyet raporu olması gerek.
Ağır Efor ibareli rapor alırsanız, evet, sağlığınızı zora sokacak işlerde çalıştırılamazsınız. Çalıştırılırsanız, işveren bunun bedelini öder...

Sağlığınızı zora sokan işlerde çalıştırılmamanız gerektiğine dair işyeri doktorunuz ve amirleriniz gerekli kolaylığı sağlayacaklardır diye düşünüyorum. Kurumsal şirketler bu konularda hukuki sorumluluk almak istemezler zira...

işyerinin ne yapmak istiyor?

5 yıldır bir şirkette çalışıyorum.. Benim 2003 tarihinde %45 olan eski rapurumda çalıştırılamıycağı kısımlar ayakta işler yazıyor.
Hastalığım müsküler distrofi genetik kas hastalığı. Bu raporla işçi bulmadan gönderilmiştim. Ben bunu hiç dile getirmedim..
İşyeri beni işe alırken bu ibareyi fark etmedi. Fakat rahatsızlığım ilerledi ve yere düşmeler sıklaştı.
01. 2010 tarihinde tekrar heyete girerek aldığım raporda ise %58 ağır özürlü: EVET SÜREKLİ yazmakta.

Hala günde 10 saat ayakta çalışıyorum. Şu anda işyerinde beni vere bilecekleri masa başı bir konum bulunmamakta....

İş yeri hekimiyle görüştüm.. Bizim iş yerine iş kanunuyla ilgili eğitim vermeye gelen, devletin, iş kazalarında bilir kişi olarak (Müfettiş) gönderdiği emekli bir kişi... Bizim iş yeri hekimi sormuş. Bana söylediği benim çalışa bilceğim yerlere iş yeri hekimi karar vere bilirmiş... Yani bütün sorumluluğu iş yeri hekimi ala biliyormuş..Beni ayakta çalıştırma hakları varmı??

LGMDBKRMD; "eski rapourumda çalıştırılamıycağı kısımlar ayakta işler yazıyor"

rapordaki bu ibareden sonra bunun tartışmaya açılması bile abes...
sizi kesinlikle ayakta çalıştırma hakları yok...
yeni raporunuzda da 45'ten 58'e bir ilerleme varsa ve buna rağmen günde 10 saat ayakta çalıştırılıyorsanız, işyerinin yaptığı düpedüz işkence..
böyle bir şey bırakın mevzuatı insanlığa aykırı birşey...
çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığına yazın müfettiş göndersinler, kesin ceza alırlar...

arkadaşım 5 sene çalışmışsın 2100 günün var ilk sigortalı oldugunda %48 miş olsana malulen emekli dereceni yeniden belirle %61 bul sonra emekli ol ALLAH korusun düşersin bir yere daha kötü bişey olur emekli ol al 700 800 nese sporunu saglıgını düşün bende kas hastasıyım özel bir şirkette çalışıyorum 2000 günüm olsa 5 dakka durmam bizim hastalık çalışmaya gelmiyor boşuna kimseyi üzme kırma şaka maka 5 sene çalışmışsın ayrıl bence tazminatını al git..

Üst Alt