Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kıdem tazminatı ne zaman hak ediyorum?

TATARGUL

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhabalar forumda aradım fakat soruma yanıt alacak bir yer bulamadım.

08/09/1999 öncesi çalışanlarda 3600 gün ve 15 yıl sonra sgk dan yazı ile kıdem tazminatı alınabilir.
Ben 27/08/2002 tarihinde işe başladım 1982 doğumluyum. % 52 işitme engelli raporum var. vergi indirimi alıyorum. 2005 de bu yana aynı işyerimde çalışıyorum. 19 sene ve 4240 prim sonrası emekli maaşı bağlanıyor.

benim sormak istediğim. kıdem tazminatını sadece 4240 gün doldurunca mı hakediyormuyum? şu anda 3050 prim günün var.
yoksa 19 senemin dolmasını da ayrıca beklemeli miyim kıdem tazminatı için.

biraz karışık yazdıysam kusuruma bakmayın.şimdiden teşekkür ederim.

Emeklilik talebiyle Kıdem tazminatı alııp işten ayrılabilmeniz için (27/08/2002 +) 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 gün prim lazım. Aksi halde kendi isteğinizle işten ayrıldıınızda kıdem tazminatı alamazsınız (işveren işinize son verirse, o işyerinde kaç yıl çalışmışsanız, o süreye dair kıdem tazminatınızı alırsınız)

evet sayın oturaboğa bende öyle biliyordum fakat bugün milliyet gazetesinde okuduğum 08/09/1999 tarih öncesi çalışanlar için geçerliymiş 15 yıl ve 3600 prim günü.ben bu durumda kıdem tazminatı alabilmek için 4240 günü doldurursam mı yoksa 19 seneyi doldurmamda şart mıdır?

kıdem tazminatı için olası bir yeni düzenleme eski hakları zarara uğratamaz. Henüz yeni düzenlemeye dair detaylar belli değil, ama beklentimiz 15 yıl ve 3600 prim şartının -emeklilik talebiyle işten ayrılmak için yeterli olmaya devam edeceği yönünde

yani diyorsunuz ki 08/09/1999 öncesi işe başlayanlar kısmı yeni bir düzenleme.bu durumda benim hesabıma göre 4 senem kalmış demektir prim doluyor zaten.fakat 19 sene olarak senem dolmuyor.ben prim dolunca işten ayrılmayı düşünüyorum ozaman kıdem tazminatımı alabilirim doğru mu anlamışım.cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum.

Üst Alt