Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kıdem tazminatımı alarak işten ayrılmak istiyorum. Nasıl bir dilekçe yazmalıyım?

bayseyyah

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
arkadaslar mrb.ben 3600 prim gunumu doldurdugum icin kidem tazminatini alarak isten cikmak istiyorum.is yerine verecegim dilekcede nasil bir ibare kullanmaliyim sirketin kötu niyetli olarak istifa susu vererek tazminatsiz beni isten cikarmasini istemiyorumbu nedenle nasil bir dilekce yazmam gerekir.tsk.

ben geçen hafta aldım eğer 15 yıl 3600 prim gününü doldurdun ise sgk dan bir yazı alıp işverene verip tazminatını alabilirsin

acaba sgk kıdem tazminatı yazısını hemen aynı gün veriyormu veriyorsa elden mi alıyoruz

Bu konuyu bilen varsa daha detaylı açıklar mı?

teşekkürler

Eski 1475 Saayili is kanun 14. maddesi geregince (Yeni 4857 sayili kanuna gecici madde olarak da eklendi) , 1999 Nisan oncesi sigortaliligi baslamis , 15 yil hizmet suresi 3600 prim gunu sartini yerine getirmis olan sigortalilarin "kendileri istifa etmis" olsalar dahi kidem tazminatlarini alip isinden ayrilabilirler.

Yapilmasi gereken ; Bagli bulundugunuz SGK gidip , "Kidem tazminati alabilir " yazisini alip , isverene ibraz etmek.

Tazminat alabilir yazisi ayni gun icinde ( 1 kac dakika icinde ) talepliye verilir.

NOT : 15 yil hizmet 3600 gun sarti ayni is yerinde gecirmis olmak gerekmiyor. Son calistiginiz is yerinden kidem tazminati almaya hak kazanmissaniz , o is yerine ait olanlari alabilirsiniz.

8 yıldır otomotiv üretim alanında çalışıyorum daha iyi şartlarla aynı sektörde iş buldum ayrılacağım

Cevap için teşekkürler tekrardan benim 3600 10 yıla tekabül ediyor bir sıkıntı olurmu alırmıyım tazminatı

aynı zamanda 15 yılı doldurmuş olman gerekiyor yoksa tazminat yazısını vermezler
kısaca 15 yıl siğortalı olman aynı zamanda bu 15 yıl içerisinde 3600 günü doldurmuş olman şartı ile veriyorlar.

benim ayrıca emeklılık zamanımda geldi 01.10.2013 :)

fakat öğrenmek istediğim

şirketim sgk dan emeklı olabilir yazısını aynı gün alarak bize getirmen gerekir diyorlar bu doğrumudur ? şirkete ben aynı gün vermek istemiyorum elimin altında dursun 2 ay sonra belki kullanmak istesem sorun olurmu ?

mehmet-41;

8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olarak çalışmaya başlamış, 15 yıl sigortalılık ve 3600 prim günü ödeme şartlarını birlikte yerine getirmiş çalışan kıdem tazminatını alarak işinden ayrılabilir. Bunun için yapılması gereken, çalıştığınız yerdeki sosyal güvenlik il veya merkez müdürlüğünden "Kıdem tazminatı alabilir" yazısını işverene vererek ayrılmanızdır. Yalnız dikkat etmeniz gereken önemli bir husus var. Kıdem tazminatı alarak işten ayrıldığı sırada çalışanın emekli olacağı yaşı çalışmadan beklemesi gerekiyor. Bundan dolayı işten kıdem tazminatı alarak ayrılmak, birkaç gün sonra başka bir işyerinde çalışmaya başlamak çok sakıncalı. Bu durumda işveren dava açıp tazminatı geri isteyebilir.
Yargı kararlarına göre başka bir işe girmek için kıdem tazminatı istenirse, işveren tarafından ödenen kıdem tazminatının iadesi söz konusu.
Kısaca tazminatı aldıktan çok kısa bir süre sonra yeniden işe başlamak yasal olarak sıkıntılara neden olabilir.[FONT=Tahoma]

[/FONT]

Kıdem tazmınatımdan kdv kesildi !

mrb.

emeklilik nedeni ile şirketten 03.10.2013 tarihinde ayrıldım fakat şirketim bana ödediği kıdem tazmınatın da vergi kesintisi yaptı.

acaba bu kesilen vergiyi geri almam mümkünmüdür ?

syg.

Üst Alt