Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kıdem tazminatından gelir vergisi iadesi

Konular
15
Reaksiyonlar
0
KONUYU İYİ BİLEN DEĞERLİ ARKADAŞLAR ACABA NASIL BİR SÜREÇ İZLENECEK ANLATABİLİR Mİ?

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yürürlüğe girdi. Konu ile ilgili Kanun değişikliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Değişikliğe göre, 27 Mart 2018’den önce işten ayrılan hizmet erbabına, karşılıklı sonlandırma sözleşmesi veya ikale sözleşmesi kapsamında yasal haklarına ek olarak ödenen tazminatlar, iş kaybı tazminatları, iş sonu tazminatları, iş güvencesi tazminatları gibi çeşitli adlar altında yapılan ödemeler ve yardımlardan yapılan gelir vergisi kesintisinin iadesi sağlanacak.

Düzenleme ile ihbar tazminatı, normal ücret, yıllık izin ücreti, geçmiş veya mevcut dönemdeki çalışmalar karşılığı yapılan hizmet primi ve ikramiye ödemeleri ile ücret kapsamında olan benzeri ödemelerden kesilen gelir vergisi ise iade edilmeyecek.

İşte o madde:

“GEÇİCİ MADDE 89 – 27/3/2018 tarihinden önce karşılıklı sonlandırma sözleşmesi veya ikale sözleşmesi kapsamında ödenen tazminatlar, iş kaybı tazminatları, iş sonu tazminatları, iş güvencesi tazminatları gibi çeşitli adlar altında yapılan ödemeler ve yardımlar üzerinden tevkif edilerek tahsil edilen gelir vergisi, hizmet erbabının düzeltme zamanaşımı süresi içerisinde tarha yetkili vergi dairelerine başvurmaları ve dava açmamaları, açılmış davalardan vazgeçmeleri şartıyla 213 sayılı Vergi Usul Kanununun düzeltmeye ilişkin hükümleri uyarınca red ve iade edilir.

Bu madde hükümlerinden yararlanmak üzere vazgeçilen davalarla ilgili olarak yargılama giderleri ve vekâlet ücretine hükmedilmez.

Hakkında kesinleşmiş yargı kararı bulunan iade talepleriyle ilgili olarak bu madde hükmü uygulanmaz.

Bu maddenin uygulanmasına ilişkin usul ve esasları belirlemeye Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilidir”

27/3/2018 tarihinden önce diyor metinde ama bunun mutlaka bir zaman aşımı olacaktır.Kıdem tazminatında 5 yıla düştü zaman aşımı bildiğim kadarıyla.buna göre bir hesaplama yaparsak 2013-2018 arasını kapsar diye düşünüyorum ben.bu yıllar arasında işten ayrılıp kıdem tazminatı aldıysan iade için başvurabilirsin.Tabi bu kesilen tutar güncellenecekmi faizi falan ödenecek mi bilemiyoruz.Gidip sormak gerek.

kıdem tazminatlarından kesilen verginin iadesi

23.09.2013 de çalıştığım işyerinden(özel sektör) anlaşmalı olarak ayrıldım.Yeni çıkan kanundan faydalanıp vergi iadesi alabilirmiyim. Zaman aşımı beni de etkiliyor mu?Yardımlarınız için teşekkürler.

keler

işveren ile işçi arasında ikale sözleşmesi varsa alınıyor

İron

yardımın için teşekkürler.İkale sözleşmem var.Ayrılma tarihi zaman aşımına girermi.Teşekkürler

keler
sgk da zaman aşımı 5 yıl son 5 yılı öder diye tahmin ediyorum. sözleşmeyi oku anlarsın zaten

İron haksız bir şekilde işine son verildiyse de kıdem tazminatlarından gelir vergisi kesintisi yapılıyor muydu?

şirket ile davalık olduk, dava sonucu aldım tazminatımı.
mahkeme resmi tahsil harcı, cezaevi harcı kalemleri altında kesinti yaptı, bunlarıda alabiliyor muyuz?

ikale tazminatında kesinti olmaz zaman aşımı 5 yıl eger ikale sözleşmesinden şirket kesinti yaparak vergi dairasine ödeme yaparsa o parayı alabilirsin vergi dairesinde ama avukat şart

2016 da vergi indirimi ile emekli oldum.biz faydalanabilirmiyiz bu yasadan

2016 da vergi indirimi alarak emekli olduk.Bizlerde alicakmiyiz.

son 5 yıla kaç lira verirler ?

iron cevaplamasın lütfen

vergi iadelerini neye gore kac lira veriyorlar bilgisi olan cebavlarsa sevinirim

Üst Alt