Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kıdem ve ihbar tazminatında yasal faiz..?

ases

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar kıdem ve ihbar tazminatı iş mahkemem vardı davayı kazandım davanın açılıp mahkemenin sonucuna kadar olan süre bu zaman zarfında yasal faiz hakkım olurmu

ases
Kesinlikle yasal faiziyle olması sizin hakkınız. Karar metninde bunun belirtilmesi gerekirdi diye düşünüyorum.

Ufukalp

avukatımın davayı kazandık şu anda davanın icraya konuldu . karar metnini ben görmedim bilgim yok davayı açarken noterden avukat vekaletiyle işverene kıdem ve ihbar tazminatında dava açmıştım bilgi edinmek istedigim avukata vermiş oldugum vekaletle dava açıldıgı tarih ve mahkemenin süresi sonuçlanana kadar olan zaman mı yoksa iş sözleşmesinin fesih tarihindenmi gecikme faizi uygulanır.(iş fesih tarihi 23.06.2017)dava açılış tarihi28.09.2017)davanın kazanıldıgı tarih 25.12.2019 faiz ne zamandan işler bilgi verdiginiz için tşk ederim

ases
Faiz, bir edinimin hak edildiği tarih itibariyle başlar. İş akdinin feshi ile tazminata hak kazandığınız tarihten itibaren faiz işler.

işci tazminat dosyası sonucu

merhaba arkadaşlar kazanılmış tazminat dava sonucu dosyamda inceleme için atama bekledi ataması yapıldı bir süre sonra istinafda kaldı şu an dosya durumum sonuç ibaresinde.(adli birim. işlem) yazıyor bu ne demekdir

Üst Alt