Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kıdem ve tazminat ile Evde bakım geliri aşıyor. Ne yapmalıyım?

cellini

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
4 yıldır asgari ucretle calıştığım işyerinden cıkarıldım kıdem ve ihbar tazminatımı ödendi ayrıca işşizlik maaşına müracat ettim evde bakım parası hanede geçmiyordu ama su an kıdem ve tazminat alınca doğal olarak bu ay gececek ne yapmayalım tesekkurler

kıdem tazminatıyla eve bakım parasının bir bağlantısı olamaz ancak işsizlik ödeneginden gelen maaşın bakım aylıgı kriterlerini geçerse ozaman sıkıntı var

tazminatınızın aylık ortalaması mı sınırı geçiyor? nasıl hesapladınız?
aldıgınız tazminat evet dikkate alınır ama gelir hesabı yapılırken yıllık gelirin aylık ortalaması esas alınır.
siz aldığınız tazminat miktarını, işten çıktıgınızı il müdürlüğüne bildirin. onlar gerekli hesabı yaparlar. ayrıca işsizlik maaşına başvurdugunuzu da belirtin.

yalnız burada bir düzeltme yapayım aklıma sonradan geldi. aylık ortalaması dikkate alınır dedim ama emin olamadım. örneğin bankada olan bir paranın aylık faiz getirisi dikkate alınıyor. bu elinize geçen toplu paranın da aylık ortalamasının dikkate alınmaması lazım mantıken. siz dediğim gibi elinize geçen tazminat parasını, işten çıktıgınızı ve işsizlik maaşına başvurdugunuzu il müdürlüğüne söyleyin onlar gerekli hesabı yapar.

asgarı ucretle calışıyordum haneye giren para 900 ytl idi simdi işsizlik parası 500 ytl aylık olacak başkada gelirim yok ama bu işten çıkarıldığım için 5000 ytl kıdem ve ihbar bankaya yattı simdi bu yatan para gelire dahil mi olacak bu ay için hanede yasayan 2 kişi tesekkurler

tazminat olarak ele geçen ve şu an bankada olan paranızın aylık faiz getirisi dikkate alınır. aylık ortalaması mümkün değil dikkate alınamaz. sonradan düzelttim de bu durumu zaten.

siz il müdürlüğüne bu tazminat olarak aldığınız bankadaki parayı, işsizlik maaşınıza başvurdugunuzu ve işsiz oldugunuzu bildirin onlar gereken hesabı yapar. ama sınırı geçeceğinizi sanmıorum rahat olun.

daha kesin yazayım ki rahatlayın. sınırı asla geçmiyorsunuz. gelirleriniz sadece bunlarsa. rahat olun. siz dediğim gibi bildiriminizi yapın kafi. onlar da hesaplar ve durumunuz buysa evde bakım aylıgınız devam eder.

Üst Alt