Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kifoskolyoz ameliyatı olacağım. Süreci paylaşmak istedim

bjklove

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Öncelikle benim gibi bu hastalığa yakalananlara geçmiş olsun diyorum. 21 yaşındayım ve yaklaşık 7 senedir bu rahatsızlıkla uğraşıyorum. İlk başlarda derecesi küçük olduğu için egzersiz yapmıştım ancak ilerledi ve ameliyat olmam gerektiği söylendi. 1 hafta önce İstanbulda Prof.Dr. Ünsal Domaniç'e muayene oldum ve 85 derece kifoz 30 derece skolyoz olduğum ortaya çıktı yani ameliyat şarttı. Doktor ameliyatta eğer riski alırsam tamamen düzeleceğini risk olmasını istemiyorsam 10 derecelik bir açının kalacağını söyledi. Ancak Ünsal Bey özel hastane ile anlaşmalı olduğu için vazgeçtim. Vakit kaybetmeden Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Prof. Dr. ŞEVKİ ERDEM e muayene oldum ve 1 hafta içinde ameliyat edebileceğini söyledi bende kabul ettim. Şuan ameliyatı bekliyorum yaşanan süreci benim durumumda olan arkadaşlar için burada yazmaya devam edicem sorularınız da sorabilirsiniz tekrar geçmiş olsun.

Öncelikle tşk ederim.

Umarım başarılı ve sorunsuz bir ameliyat geçirirsin.. Şimdiden çok büyük geçmiş olsun, Acil şifalar..

Ameliyatımı oldum arkadaşlar çok başarılı geçti Prof.Dr.Şevki Erdeme sonsuz teşekkürler. Arkadaşlar şunu söylemek istiyorum bir çok kişi burada bu rahatsızlıkla ilgili olumsuz şeyler söyleyip insanların umutlarını suya düşürebiliyor. Ameliyatım 5 saate yakın sürdü ameliyattan 1 gün sonra ayaga kaldırdılar. Eğrilik denen bişey kalmadı. 3. günde taburcu oldum eve evime merdivenlei çıkarak arabama binip otururp geldim. Şunu belirtmek istiyorum kifoz veya skolyoz bunlar artık günümüzde çok rahat tedavi ediliyor. Bende keşke bu zamana kadar beklemeeydim diyorum. Doktorum hiç bir hareket kısıtlamasıda koymadı istersen amuda bile kalkarsın dedi o derece iyi geçti.

Arkadaşlar yukarıdada belirttim 85 drece kifoz 30 derece skolyozum vardı ve tamamen düzeldim forumdaki olumsuz tablolara fazla takılı kalmayın doktorunuzu iyi seçin Ben Numunu Hastanesinde Prof.Dr.Şevki Erdem hocama tekrar çok teşekkür ediyorum. Herkese bol sağlıklı bir hayat geçirmesi dileğiyle

merhaba benımde böle bır sorunum var bana bu konuda yardımcı olabılırmısınız lütfenn

olduğunuz ameliyat hakkında

bjklov adlı üyeye arkadaşım sen bilgi almak istiyorum seninle nasıl irtibat kurabilirim

şevki beye randevu nasıl aldınız ? ulaşabiliceğimiz bi numara var mıdır sizde ? ben randevu sisteminde doktora ulaşamıyorum.

Kaan.

sanırım şevki bey hastane değiştirmiş ben ameliyat olalı 3 sene oldu güncel bilgilerine internet üzerinden yada ameliyat olan diğer arkadaşlardan ulaşabilirsiniz.

Ben yeni oldum yardımcı olurum

Arkadaşlar 1 buçuk ay geçti benimde ameliyat olalı ne zaman omurgamı bükebilicem yardımcı olur musunuz

teşekkür ederim malesef internette güncel bilgileri yok, 6 aya kadar dikkat etmeniz gerekiyor eğilmemeniz seri hareketlerden uzak durmanızı yürürken adımlarınıza bile dikkat etmeniz gerekiyor çünkü herhangi bir yere boşluğa ayağınıza bastığınız yada ayağınız bir yere takıldığında canınız acıyabilir. dizlerinizi bükerek eğilmeniz gerek zaten bundan sonra ameliyat olmayanlar içinde bu geçerli omurgayı yani belini eğerek yerden bişi almak zaten zararlı tabiki ameliyat oldunuz hepimizin sıkıntısı düzelicekmiyim eski hareketlerime kavuşucakmıyım diye düşüncesi bizi her harekete biraz olsa denemeye zorlar sakın yapmayın hiçte merak etmeyin 6 ay kadar ameliyat olmamış gibi olursunuz sağlıklı günler.

herkese hayırlı ramazanlar arkadaşlar. ben de 36 yaşında bir kifoskolyoz hastasıyım ve sivasta yaşıyorum 1993 yılında Ankara İbn-i Sina Hastanesinde ameliyat oldum 13 yaşındaydım ve hatırladığım kadarıyla beni asistanlar ameliyat etti birisinin adı Şadan AY idi hiç unutmuyorum. 45 gün orada platin bekledim platin geldi ameliyata alacaz dediler açtı kapattılar ama ne pilatin taktılar nede herhangi bir araç. böylece benim ümidim kırıldı ve sanırım bi reflex olarak durumu kabullenmeye alıştırdım kendimi ve düzensiz de olsa sivastaki önüme gelen doktora kontrole gittim kimisi olan olmuş artık büyümez dedi, (ama büyüdü) kimisi sen son noktaya gelmissin yapılacak bişey kalmamış dedi vesaire... şimdi bu yaşımda hala skolyozumun açısını bile öğrenmiş değilim sol omuzumda tam omuz hizasından yere paralel 25cm kadar bir çıkıntı içe doğru hafif kavislenerek soldaki en alt kaburgama kadar iniyor yani sırtımda 7 rakamına benzer ciddi bi çıkıntı var evli ve 3 çocuk babası biri olarak sizlerin yazdıkları insanı bu yaşta bile olsa ümitlendiriyor ama sizce heveslenmek için geç bir yaş mıdır? ahmet alanay, ünsal domaniç, şimdi de şevki erdem den büyük umutlarla bahsediliyor sizce ne yapmalı hangisine gitmeli ya da gittiği yere kadar diyip hayata devam mı etmek lazım. görüşlerinize ihtiyacım var, hepinize sağlıklı bir ömür dilerim...

mustafa58Yaşınızda korktuğunuz kadar ciddi bir sorun yok. Daha genç hastalar kemik yapılarından dolayı belki sizden biraz daha hızlı iyileşirler. Bunun dışında bir sorun olacağını düşünmüyorum. Tabi bu benim ya da forumdaki diğer arkadaşların düşüncesine kalmış bir durum değil.O dönem kullanılan teknolojiyle şuan kullanılan teknoloji arasında uçurum var. Bunun dışında o gün sizi denek olarak kullanan hekim görünümlü insan müsveddeleri olmayacak karşınızda. Yazınızda bahsettiğiniz isimler bu konuda uzman isimler. Şuan bulunduğunuz yaşın 2 katı yaşındaki insanlar, şuan bulunduğunuz durumdan çok daha zor ve riskli ameliyatları gerçekleştiriliyor. Gözünüzde büyütecek bir şey yok. Bana soracak olursanız ilk fırsatta gidip görüşlerini almalısınız ve opere edilebilir durumdaysa tüm endişelerinizi bir kenara koyup ameliyatınızı olmalısınız.

Teşekkür ederim SHUNER ciddi ciddi düşünmeye başladım söyledikleriniz doğru tevafuk bu ya yeniden umutlarım yeşermeye başalamışken acaba mı diye düşünürken bir haber kanalında ahmet alanay'ın yeni tekniklerinden bahsediliyor öyle anlatılmış ki sanki apadisit ameliyatı. (ama yine de erken heveslenmek istemiyorum.)

bjklove

Sevgili bjklove, şevki bey ne kadar sonra ameliyat için randevu veriyor, şevki beyle ilgili genelde yorumlar çok iyi ancak fiyatlar konusunda çok uçuk kaçık rakamlar var 250-400 bin vs genel de olsa bir bilgi verme durumunuz varsa çok memnun olurum.

Üst Alt