Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kifoskolyoz ameliyatı olanlar için engelli rapor oranı ne oluyor?

bjklove

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar 4 yıl önce kifoskolyoz ameliyatı oldum 2 ay önce kurulda %14 ortopedi %3 göz verdi, ameliyatımı yapan doktor çok az olduğunu söyledi bende itiraz ettim 2 gün sonra yeni hastanede tekrar kurula gireceğim, aranızda bu ameliyatı olupta rapor alan var mı, merak ettiğim bir konu bana sadece ortopedi oran verirken forumda bazılarının raporunda fizik tedavi radyoloji nöroloji gibi servislerde puan vermiş ben bunlara muayene bile olmadım nasıl bir yol izlemem gerekli şimdiden teşekkürler

Gittiğin hastanede göğüs cerrahisi ne git solunum testi yaptır hangi hastaneye basvurdun ? İtirazla nereye gideceksin ameliyatıni hangi doktor yapmisti

Haseki hastanesine gittim açıkcası hiçte memnun kalmadım herşey dk da bitti, itiraz sonucu perşembe günü ümraniye eğitim araştırma hastanesine gideceğim, ameliyatımı şevki erdem yaptı

Verilen oran doğru olabilir ortopedi den en fazla 18 veriliyo sanırım kifoz ve skokyozda 18 ordan alsan 20 de göğüsten yine 40 yapmiyo şevki hoca birazda motive etmek için öyle demiştir benim düşüncem. Ortopedi den 25 30 gibi bi oran almaya çalış yoksa zor görünüyor fizik tedaviye de görün oran verebiliyor

Bakalım artık kısmet, raporun sonucuna göre durumu buraya yazarım

Heyete girdim ama ümidim yok malesef doktorlar o kadar anlayışsız ki sakin olmak mümkün değil, ortopedi doktoruna fizik tedaviyede görünmek istediğimi söylediğimde bana izin vermedi görünmeyeceksin onun oranıda ben vericem dedim gelde şimdi bu doktorla tartışma. Sonuç olarak fizik tedaviye ortopedi doktoru yönlendirmediği için muayene olamadım, göğüs cerrahiside ameliyattan sonra iyileşmişsin bir sorun görünmüyor diyip yolladı, nefes problemleri ve sıkışma yaşadığımı söylememe rağmen ilgilenmedi bile. Artık sadece ortopedinin verdiği oran kaç olur bilmiyorum sonuç müdürlüğe gidecekmiş aradıklarında öğrenicem ama dediğim gibi böyle doktorlar olduğu sürece raporu almak imkansız

bjklove

geçmiş olsun öncelikle bende altı yıl önce ümraniye de kifoz ameliyatı oldum şu an çok iyiyim o zaman doktorum oran alamazsın dedi diye ben hiç başvurmadım
ama forumlarda gezinirken bazı arkadaşların engelli raporu aldığını gördüm başvurmak istedim, sonuçta ne kadar iyi olursan ol, eski sağlığın olmuyor ağır iş yapamıyorsun ve eskisi gibi eğilip kalkamıyorsun doğal olarak da her işte çalışamıyorsun
gittim hastaneye başvurdum göğüs eft yaptı sorun yok dedi, fizik tedavi baktı bir şey yok dedi ortapedi yüzde 10 verdi
tamamen yıkıldı hayallerim
sonra giriş yapmamışlar bilgisayara heyete giremedim tekrar görünmen lazım dediler
Bu sefer ortapedi yerine beyin cerrahiye gittim saolsun yüzde 40 verdi
aklında bulunsun ortapediye gitme beyin cerrahiye git çünkü sırtında onlarca vida var ve ona göre rapor vermek zorunda

çok çok geçmiş olsun tekrardan

Cevabınız için teşekkürler, eğer rapor itirazım ilk rapordan yüksek gelirse ki hiç sanmıyorum hakem hastanesinde dediğiniz gibi beyin cerrahisine görüneceğim.

arkadaşlar 45 günü geçti aramadılar hastaneye gidip sordum raporunu gönderdik diyorlar il sağlık müdürlüğünü arıyorum bizde gözükmüyor diyorlar ne yapmam lazım bu süre normal mi görevli ya postadadır yada evrak sisteme girilmemiştir diyor.

biraz daha sabret inşallah güzel bir sonuç çıkar da beklediğine değer

Solunum fonksiyonu testi yorumlanması nasıl oluyor

Arkadaş merhaba kifoskolyoz hastasıyım ameliyat oldum sft testini paylaşıyorum göğüs cerrahisinin oranı sizce ne olur

http://i.hizliresim.com/37aBnA.jpg

Bugün raporu aldım yine beklediğim gibi olmadı, göğüs hastalıkları doktoru sft testi verileri beklenenden düşük olmasına rağmen sonucu kabul etmedi böyle birşey nasıl olabilir anlamadım. Doktorun yanında en az 3 4 kere testi yaptım hepsi aynı çıktı yukarıda testin sonucunu paylaşmıştım o değerlere göre sorduğumda %20 vermesi gerekiyordu ancak hiç oran vermedi gerçekten sinirlenmemek elde değil. Bu gittiğim hakem hastanesiydi şimdi rapor alabilmek için ne yapmam gerekiyor tekrardan başka hastaneye başvurabilirmiyim yoksa artık bu kesin karar mı.

Üst Alt