Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kifoskolyoz ameliyatından sonra pskolojim bozuldu. Ne yapmam lazım?

Konular
5
Reaksiyonlar
0
ben kifoskolyoz hastasıydım ameliyattan sonra hastanede pskolojim çook bozuldu 12 yaşındayım futbolda yook ne yapmam lazım lütfen yardım ediiiinn :(

sadece takmamaya calıs ameliyattan hayatından birseyler aldı ama verdiklerinide düsün derim bos kalma kendine ugrasılar bul bunlarda fayda etmezse psikologa git

geçmiş olsun reY-....
zor bir ameliyat geçirmişşin.herşeyden önce buluğ çağındasın,bunun etkisi çok olur.
Buluğ çağı zor bir dönemdir.Kimininki uzun sürer,kimi ise kendine hobi bularak kanalize etmeyi başarır.mesala sanat dallarından herhangi biri olabilir.
Ama senin yerinde olsam psikologdan profesyonel destek alırım.ailen seni psikolsğa götürsün.
ameliyat yapan doktordan da ne gibi sportif faaliyet yapabileceğini öğrenirsen iyi olur.

teşekkür ederim pskoloğa gitme fikrini ailemde dedi heralde gideceğim ama ben günlük faailiyet olara bi pc açıp tw izliyorum bide yengemlere gidiorum sizce başka neler yapmalıyım sizin deneyimlerinize güveniyorum

ReY-...... ilk önce bu kadar uzun kullanıcı adını nasıl düşündün diye sorayım?kripto şifresi gibi.yazarken üşeniyorum.
-okula gidiyorsun herhalde.derslerinin dışında kitap okumanı öneririm.
-tiyatroyu öneririm.hiç olmazsa ayda bir kez olsun herkes gitmeli.hem sanat açısından hem de sosyalleşme açısından gereklidir.
-doktoruna ne gibi spor yapabileceğini sorabilirsin.örneğin yüzme olabilir mi? veya sırt kaslarınının dayanıklılığını artırmak için ne yapılabilir.
-müzik aleti çalmayı deneyebilirsin.mandolin,bağlama gibi.
-bilgisayar karşsında fazla da oturmaman lazım.
-sanırım doktorun da önerir bol bol yürümen lazım.
-hangi konulara ilgi duyuyorsan arama motorlarında arama yaparsan bulursun.örnek olarak maketler var.model uçaklar var.vs...
-ama derslerini mutlaka çalış.

benim esas üzerinde durduğum konu (adelosan dönemi.) buluğ çağı.yeni bilimsel araştırmalarda bu dönemde beyinde değişikler oluyormuş.onun için psikiyatriyi önerdim.hatta uzun süreli psikolojik terapileri tavsiye edebilirim.
ben gençliğimde çok okurdum.ama şimdiki gençlik bambaşka .neye karşın ilgin varsa kendin bulacaksın.

hepinize sağolun da bilgisayar konusu onu dr ye de sorcam

isim meselesi ReY-MyStErıO-619 fox ta pzrtresi abd güreşi oluo 619 da onun bitirici hareketi :)

kısaca rey de diyebilirsiniz:)

notlarım ii mat kötü ama onu da düzeltiom haa bide yasın kaç boyun kaç deme ayıp oluo sn hiç zorluk cektinmi bööle mesela bööle bi ameliat daa 12 yasındasın haa bn bide bu ara 21 gün kaldım afedersiniz sonda mahwetti DEÜ hapisane gibi 6 da uyandırıolar korse sıcakta yakıp kawuruo bi bünye düsünce grip oluom okulda arkilerim den utanıom yere bişi düsünce onlar alıo sınaw larda kağıtımı egilim koruamıom futbol bisiklet yoq bide sbs bnim pskolojimm bozulmasın mıı:mad::mad::mad::mad: bide pskolojinin ne olduğunu biliom merak etme notlarımı 51 gün dewamsızlıkla dersande 4. oluom sosyalde rekor kırıom snce iimii msr. öğretmen

MOONseROSE;1
izin wermek n dmk site sinin mi mod gm cm yhada adminmisin isteer izin wer isteeer werme:rolleyes::rolleyes::cool::cool:

Vay be neler yazmışım.Allaha şükür bişeyim yok korsede yok.Aslanlar gibi stoperim

şimdi ki durumun nasıl rey :) stoperim yazmışsın... futbol hayatına geri döndün demek ki.

geçmiş olsun ablacım ,agır bi ameliyat geçirmişin psikolojinin bozulması normal ,mutlu olacagın şeylerle ilgilen ,geçer zamanla , destekde alabilirsin ,şu an iyi olmana sevindim kendine iyi bak...:):)

bence hıc bır seyı kafana takmamalısın bende 3 ay once amelıyat oldum kıfozkolyoz 90 derece 11 saat amelıytım surdu 30 adet vida var ama hıc bır sekılde kafama takmıyorum sonucta bu allahtan gelen bırsey elbette bızlerdnde hataları olmustur anca sonucta bu bı sınav kardesım sana allahtan sıfa dılıyorum..

abdulkadir58;

kardeşim geçmiş olsun ALLAH sabır versin. Benimde 25 derece skolyozum var. Bana bir önerin var mıdır acaba ?

arkadaslar skolyoz hakkında pek bı bılgım yok ama ıstanbul bakırkoy arastırma hastanesınde beyın cerrehı bolumunde prf doktor alı ender ofluogluna basvurmanızı tavsıye ederım

kaaç sene geçmiş :D hala psikolojim bozuk gibi.ankara hukuk istiyorum bu sene 12. sınııfım ama bizlerde ki bu şans, kader yazısı olduğu için bilmiyorum galiba kazanamam :D
çünkü ne istesem hiç biri olmuyor gibi.hayalim olan subaylığı bırakın askere bile almıyacaklar.hep sakat gözüyle bakılacağım belki de.hayırlısı buymuş :D

Üst Alt