Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kifoskolyoz hastasıyım, kod numaraları da belirlendi. Eski ehliyetle araba kullanma!?

muhalif13

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Kifoskolyoz hastasıyım. Ehliyet kodu 42.01 42.03 42.05 42.06 ve 01.01 bu kodlar ile ötv indirimi yararlanabilirmiyim.
Mevcutta b ehliyetim ve normal otomatik vites 2.el aracım var. Yeni araç hemen alamam kullanmamda herhangi bir sorun olur mu.

Merhaba, Kodlarınızı inceledim şöyle ki

01.01. Gözlük
42.01. Arka görüş için uyarlanmış cihaz
42.03. Yan görüş sağlayan ek iç cihaz
42.05. Kör nokta görüntüleme cihazı
42.06. Elektrikle çalışan dış dikiz aynaları

Dolayısıyla bunlar aracı hareket ettirici özellik olmadığından kanımca alamazsınız.

Öğrenmenin bir yolu var mı? Boşuna polis ile papaz olmayayım. Bana bunların faydası olacakmı

@muhalif13
@umetinn arkadaşımızın da dediği gibi ÖTV muafiyeti bu kodlarla mümkün görünmüyor. ÖTV muafiyetinde esas olan; kişinin manuel vitesli bir aracı kullanabilmek için ek bir tertibata ihtiyaç duyması, bu tertibatın aracı hareket ettirici aksam üzerinde bulunması şarttır. Otomatik vites, vites kolu, sola alınmış gaz pedalı, elle kullanılan gaz fren tertibatı gibi.
Mevcut ehliyetinizi değiştirmeden 2020 Aralık sonuna kadar kullanabilirsiniz.

Üst Alt