Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kifoskolyoz hastasıyım. Türü Hemivertebra. Ameliyat olursam ne gibi sonuçları olur?

omerfaruk4455

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar öncelikle ben bu siteye yeni üye oldum.Kifoskolyoz hastasıyım,22 yaşındayım, ayrıca doktor türünün de hemivertebra olduğunu söyledi.Şu anda herhangir şikayetim yok.Eğer ameliyat olursam ne gibi sonuçları olur.Enstrüman çalıyorum uzun vadede enstrüman çalmamı etkileyebilir mi? ilgilendiğiniz için şimdiden teşekkür ederim.

kardeş Ben de kifoskolyozum ocak 22 de ameliyat olucam eğer senin sırtındaki derece çoksa ameliyat ol derim.

Merhaba geçmiş olsun . Bende ameliyat olalı 2 ay oluor 100 derece kifoz ve lordozum vardi , Oncelikle ilk 2 ay ağır birşey kaldıramıyorsun ve bundan sonraki yalantındada ağır şeylerden uzak durucaksın. 7-8 ay spor yapmayı tavsiye etmiyorlar öle biryerden atlama falan kesinlikle yasak . 2 Ay sonra rahat oturup kalkarsın kendi işini kendin görürsün..

vücudun başka sistemlerini ne derece etkiliyo peki.

daha filmleri çektirmedim ,hem bizim burada bu ameliyatı yapacak uzman var mı tartışılır,sana da geçmiş olsun şimdiden.

Başka sistemlerini etkilemiyo sadece senin haraketlerini etkilio ameliyatına göre değişio . benım goğus kafesime baskı yapıp deldiği için ameliyat oldum. ileride açıcağı sorunlar büyük olduğu için hemen skolyoz filmini çektir bir baktır

bu ayın sonunda film çektireceğim,şunu sormak istiyorum ameliyatın getirisi götürüsünden fazla mı (türüne göre değişiyo biliyorum benim de göğüs kafesimde sanırım kifoskolyoza bağlı olarak şişlik var)

Merhaba, Ömer Faruk kardeşim öncelikle çok geçmiş olsun, yaşın her türlü tedavi icin tam ideal bir yaş, sormak isterim bu rahatsızlığını yenimi farkettin, eğer rahatsızlığın doğuştan ise tedavileri farklı olabilir. Günümüzde bu tür rahatsızlıklarda her ne kadar tek tedavisi operasyon gibi olsada, aslında operasyon olmadan çeşitli korseler ve sporlar yaparakda tedavisi mümkün olmaktadır. Öncelikle gittiğin doktorun bu işin kopedani olmalı, doktor seçimi çok önemlidir. Bende ağır dereceli bir skolyoz hastası olarak size öncelikle iyibir hekim bulmanız ve güzel bir tetkik yaptırmınızdır, eğer sizi ve hayatınızı mecburiyete sokacak bir engeli yok ise hemen bıcak altına yatmamanızdır.

Ameliyat derecesindeysen zaten kurtuluşun yok olucaksın getirisini götürüsünü hiç hesaplama . büyük şehirlerde güzel doktorlar var birinden randevu alip bir başvur derecene baktır . düşükse korse tedaviside uygulayabiliyorlar zaten. ameliyatlık bir durum varsa ilerlemeden direk yat bıçak altına . sonraki 1 sene zor geçer sonrası günlük güneşlik diyorlar bende bekliyorum bakalim :) 3, aya yenı girdim

Sidelya 76 @
Daha önceden gittiğim zaman -ki 16 15 yaşındaydım- doktor bunun direkt ameliyatlık olduğunu söyledi.Tırstığımdan ötürü bu kadar bekledim hem okul falan var,şimdi gittiğim doktor da ameliyattan başka çare olmadığını söyledi.Araştırmadığım makale falan da kalmadı üstelik,ya o kadar belli olmuyor aslında ilk bakışta ama içi seni dışı beni yakar misali :) derecesini söylemediler ama bizim burdaki doktorlar insanı kesmeye çok hevesli :) Size de teşekkür ederim,geçmiş olsun dileklerimi içtenlikle iletirim.

ugurdogan

Teşekkürler,size de geçmiş olsun :) Şartlar müsait olunca İstanbul'da baktırmayı düşünüyorum zaten,o yüzden şimdilik evhamlı evhamlı dolaşmakla yetinmek zorundayım :)

akcent @

Geçmiş olsun kardeşim Allah şifanı versin.

Üst Alt