Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kifoskolyoz rahatsızılığım var. Ehliyet ve ÖTV'siz araç alabilir miyim?

Yaşamİnat

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba. %40 kifoskolyoz ve %20 işitme engelim var. Başımı geriye döndürebiliyorum ve boyum 165 cm. Buna göre ehliyet alabilir miyim? Hangi sınıf ehliyet alabilirim? Ve alacağım ehliyetle ÖTV indiriminden faydalanabilir miyim? Bu konu hakkında yönetmeliği okudum ama anlayamadım. Biri yardımcı olabilir mi?

Yaşamİnat

Maalesef mümkün olmaz. Çünkü pedal veya vites kolunda bir donanıma ihtiyaç duymadan araç kullanabileceğiniz varsayılır.

78 ve 10.02 Kodu

Otomatik vites icin 78 ve 10.02 kodlari var. Bildiginiz gibi 78 koduna sahip olanlar manuel kullanamaz. Peki ayni sey 10.02 kodu icin de gecerli mi? 10.02 kodu olanlar manuel kullanabilir mi?

Boyun hareketleri kısıtlı

Yaşamİnat

Maalesef mümkün olmaz. Çünkü pedal veya vites kolunda bir donanıma ihtiyaç duymadan araç kullanabileceğiniz varsayılır.

Merhaba bende kifoskolyoz %40 hastasıyım yeni ehliyet almak için rapor aldım ancak il sağlık müdürlüğüne gittiğimde bana boyun hareketlerine fizik tedavi doktoru %10 yazmış ehliyet alamazsın dediler bende raporumu komisyona vermedim. Ben de araç içinde özel tertibat kurulmak şartıyla ehliyet alamazmıydım.

Yaşamİnat

78 ve 10.02 kodları ötv uygulamasında tertibat sayılır. Raporunuz tebliğ deişmeden alındığı için büyük ihtimalle vergi dairesi de sorun çıkarmaz. En fazla hastaneye yazı yazarak rapor hakkında açıklama ister.
Masal kız

Raporunuzu komisyona vermeden ehliyet alamazsınız. Tertibat işine komisyon karar verecek. Komisyondan ehliyet alamaz kararı çıkarsa buna itiraz hakkınız var. İtirazlarınız da olumsuz sonuçlanırsa dava açma hakkınız var. Bunların dışında ehliyet almak için başka bir yol yok.

Merhaba
Kendi aracı tertibatlı olup H sınıfı (2014 yılında alınan) ehliyeti değişmek zorunda olan ne gibi işlemler yapacak.
Teşekkürler..

Vermedim çünkü bilgi almak için il sağlığa gittiğimde bilgi işleme evrağı nereye teslim etmem gerekiyor diye sordum tesadüfen orda komısyonda görev alan bir doktor vardı raporumu inceledi ve bana fizik tedavi doktoru buraya araç kullanabilir ya da kullanamaz yazmalı yazmamış muhtemelen yazsada kullanamaz yazar hiç uğraşma dediği için vermedim burda öğrendim tertibat isteyerek ehliyet verdiklerini

Diğer arkadaşlar doktorların ehliyet alır yada alamaz yazmaları gerekmiyor demişler ama o gün doktor bana yazması gerekiyor demişti tekrar doktora gitmeden raporumu komısyona versem olmaz mı daha 1 hafta geçti üzerinden ayrıca yardımınız içinde çok teşekkür ederim ☺

Üst Alt