Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kifoskolyoz ve astım bronşit için emekli olabilecek oranda rapor alınabilir mi?

göktürk24

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar orta derecede koah hastalığından aldığım %40 raporumun 2 gün önce yani cuma günü onaylandı..
2 ay içerisinde cevap geldi bazı arkadaşlar 6 7 aydır bekliyorlar nasıl cevap gelmiyor bi ilginçlik var bunda..
Benim merak ettiğim bişey var ben bu raporun seviyesini yükseltmek istiyorum acaba nasıl yükselte bilirim . Bana detaylı bi bilgi verebilirmisiniz...????

Hikmet, oranı neden yükseltmek istiyorsun? Midyat'a giderken evdekinden olma! Ama illle de sakatlık oranı cetveli'ne göre daha yüksek bir oran alabileceğine ve bunun daha çok hak kazandıracağına inanıyorsan, 6 ay sonra başka bir hastaneye gidip yeni rapor talebinde bulunabilirsin...

Anladım bulent bey haklisiniz en iyisi sabredip neticesini görmek. Peki bulent bey bundan sonra naşil bir yol izleyecegm? İsyerime gondermisler vergi indirim belgemı bu belgeyi benmi alacagm yoksa is yerimdemi kalacak? Ben 1.150 tl maasla çalisiyorum 3.derece vergi indirmi maasima ne kadar yansir? Bu yansimayi is yerimin bana vermeme durumu olurmu? Olursa nasil bir yol izlemeliyim. Bilgi verirsenz sevinirim simdiden tesekkurler...!!

Vergi indirim sonucu işyerine bildirilir. Onlar da maaşa 25 tl fark ekler...

Arkadaslar bir sorum olacak bilgi werirseniz sevinirim!! Bir arkadasim 2001 de kfoskolyoz hastaligindan %40 rapor aldi a wergi indiriminden yararlanmadi simdi arkadasta astimbronsit teshisi kondu 2001 de cikarttigi raporla bronsit hastaligindan simdi rapor cikartsa eski raporuyla yeni raporunu maliyeye gönderse malulen emekli olabilirmi?? Eski raporunu kabul ederlermi?? Ve astimbronşitten ne kadar rapor alir???

Rapor tarihi çok eski, yeniden rapor alması gerekecek. Kifos için yüzde kaç verilir bilmiyorum. Astım için alınabilecek oranlar şöyle;

1-Doğuştan veya kazanılmış akciğer, plevra ve göğüs kafesi hastalıkları veya akciğeri tutan diğer bütün hastalıklarda, solunum ve dolaşım fonksiyonunda bozukluk yapmışsa; Solunum Fonksiyon Testlerine göre değerlendirme yapılır;

a- Az etkilenme varsa:% 20
b- Orta derecede etkilenme varsa:% 40
c- Ağır derecede etkilenme varsa veya kronik kor pulmonale gelişmişse:% 80

Tşk havva hanm bende %40 oranla vergi indiriminden yararlaniyorum koah hastaligndan aldm raporuSormak istedigm raporumun oranini yukseltebilirnmiym wergi indiriminden daha yeni yararlanmaya basladm

Hastalığınızda rapor oranınızı yükseltecek bir ilerleme oldu mu? Ya da başka bir rahatsızlığınız mı var?

Bûlent bey bugun bi arkadas vergi indirimi almis olsan bile primin doldugunda tekrar senden rapor isterler emekli olabilmen için dedi acaba tekrar rapor isteme durumu olurmu??Ayriyeten bulent bey vergi indirimi belgem daha elime geçmedi raporum surekli ama indirim belgeme süreklimi yoksa kontrol ibaresi warmi onu bilemiyorum. Her iki durumdada primimi doldurunca tekrar rapor ve vergi indirimi isterlermi bilgi werirseniz sevinirm. Şimdiden tşk..

göktürk24;
ssk'dan emekli olacaksanız ve sigorta başlangıcınız 1 Ekim 2008'den önce ise, vergi indiriminiz sürekli olduğunda istemezler.
Süreli olursa vergi indiriminiz, süresi bitmeden emeklilik başvurusu yaparsanız topu sgk'ya atmış olursunuz:)
yani vergi indiriminin hükmü kalmaz, sgk derse şu tarihte gel diye o vakit gidersiniz...
Yani, rapor süreli dahi olsa vergi indirimi sürekli olabilir, vergi indirimi süreli olursa, süresi dolmadan emeklilik başvurusu yaptığınızda vergi indiriminin hükmü kalmaz.
Ama, vergi indiriminizin süresi dolarsa emeklilik tarihinize kadar tabii ki isterler o zaman yeni rapor...

Tşk kısmet hanm. Benim ilk sigorta başlangıç tarihm 10.04.2001 şuan itibariyle askerlik borçlanmasini yatirirsam şayet 2020 de emeklı olabiliyorum ama dedigm gibı wergh indirim belgem elime ulaşmadi anladigm kadariyla suresiz olursa wergi indirim belgem tekrar istemeyecekler dogrumudur??

tşk. kısmet hanım anladım vergi indirimi belgem iş yerime gelmiş onu alıp göreceğim artık. sürelimi süresizmi.

Evt havva hanım çünki ben ilk raporumu aldığım zamandan 1 ay kadr önce yoğun bir antibiyotik tedavisi gördüm daha sonra rapor için müracaat ettim hatta doktor şayet tedavi olmadan gelseydin p dahi verebilirdim dedi. Ama malesef şuanda bu kadar verebiliyorum dedi. Bende şuanda rahatsızlandık tekrar. Acaba gitsem yükselte bilirmiyim diye düşünüyorum gerçi vergi indirimim onaylandı kararsızım.... Bide tekrar düşürürlerse bülent beyin dediği gibi bu sefer kazandığım hakkıda kaybetme durumum söz konusu

Üst Alt