Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kifoskolyoz ve bel fıtığım var. Askerlikte rahat edebilmek için ne yapmalıyım?

Berk87

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamlar arkadaşlar.

25 yaşındayım ve ergenlik çağından beri Kifoskolyoz hastalığıyla yaşamaya çalışıyorum. Son 2 senedir aldığım kilolarla beraber artık bu hastalık çekilmez oldu.

Ayakta kısa süreli durabiliyorum, otururken sırtlık dik ise oturamıyorum ağrılar başlıyor. Bununla beraber çabuk yoruluyorum.

Bu hastalıkla ilişkisi var mıdır bilmiyorum ama geçen ay bel fıtığı teşhisi konuldu. (Aslında 2008 yılında menisküs yırtığı da tespit edildi ancak bu iki hastalık kadar şu an için sıkıntı yaratmıyor çok şükür).

Bugüne kadar gittiğim doktorlar kifoz derecemin yüksek olduğu (derecemi 2 doktora da sordum söylemedi, ancak röntgen filmimin üzerinde 60 derece yazıyor) skolyozun düşük olduğunu söyledi.

Lise çağında Doktorum tarafından korse verildi ancak kullanamadım. Nefes alamıyordum ve sürekli uzanmam gerekiyordu. En son muayenede ise ağrıları dindirmek için yüzme tavsiye edildi.

Kısaca özetlemek gerekirse şikayetlerim bunlar.

Aynı dertten muzdarip arkadaşlara birkaç sorum olacak.

Bu ay içerisinde tecilimi bozdurup askere gitmek istiyorum. Sizce muayenede durumum ne olur ?

Askere elverişlidir kararı çıkar ise, askerlik yaptığım dönem içerisinde rahat edebilmek için ne yapmalıyım ? Ankara'da önerebileceğiniz bir doktor var mıdır ?

Herkese acil şifalar dilerim.

Skolyoz hastaları askere alınmıyor, yani bir şeyler düşünmenize gerek yok...
En yakın devlet hastanesinden heyet raporunuzu çıkarttırın ve askerlik şubenizde askerlik başvurusunda bulunun, sonuç olarak hastalığınız göz önünde bulundurularak büyük olasılıkla almayacaklardır askere... Ayrıca engelli haklarından yararlanmak için çeşitli kurumlara da başvuruda bulunabilirsiniz...
Şimdiden hayırlı olsun, allah yardımcınız olsun.:eek:

Süleyman Yılmaz;

Çok teşekkürler hocam.

Devlet hastanesinden heyet raporu çıkarın demişsiniz. Bunu neden almam gerekli açarsanız sevinirim :)

nasıl yani skolyozları askere almıyorlar .S ben 17 yasındayım 12 derece skolyozum var sımdı ben askere gidemicekmiyim :S

sayın madstorm
Yaşınız geldiğinde bağlı bulunduğunuz askerlik şubesine gideceksiniz. Orada karar verecekler. Şu an için bir şey söylemek yanlış olur...
sayın berk
Engelli haklarından yararlanmak ve bu hakların olumlu ayrıcalıklarını yaşayabilmeniz için almanız gerekiyor raporu :) Kredi kartı reklamı gibi oldu...
İnternette ki bilgiler yetersiz ve kopuktur. Bir engelli derneğine başvuru yapmanız ve haklarınızı öğrenmeniz faydalı olacaktır...

ya yapmak istiyorsam ki cok istiyorum hatta üniversitede harp akademisi bile düşünüyorum moralim bozuldu simdi ya .S

Süleyman Yılmaz;

Engelli haklarindan yararlanma konusunu devlet hastanesinin kurulunda calisan bir gorevliye sordum. Kendisi raporun 40%'i bulmayacagini soyledi.Kifozum yaklasik olarak 60 derece, skolyozum ise 10 derece civarinda imis. Birkac gun icerisinde askerlik durumumun ne olacagi belli olacak. Verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim.

ya arkadaşlar ben harp akademisne giremezmiyim yani hadi onu gectim normal askere bile almazlarmı :S eger almazlarsa baska yontemi yokmu

Berk bey,
Oradaki görevlinin amacı gelen hastaları doktorlara sevketmek ve kayıt yapmaktır. Raporu düzenlemeye ve hastalara bilgisini verme yetkisi ve bilgisi yoktur. Görevliye aldırış etmeyin, kurula mutlaka girin.

Bana a grubu arizali dediler yani askere gidiyorum. Hayirlisi olsun insallah askerde bir sikinti olmaz.

bende de kifozskolyoz vardı 8 sene önce asker yoklaması için ilçe askeriye ye gittim
soyundurdular hepimizi
doktor komutan gördü beni sırtımı
-oğlum senin neyin var.ne oldu sana böyle dedi
sonrasında beni haydarpaşa GATA ya sevk @ti
gatadan ASKERLİĞE ELVERİŞLİ DEĞİLDİR.raporunu aldımmm...

Üst Alt